Да си направиш устата или не?

• 10 538
  • 150
  •   1
Отговори
# 90
По-скоро не - единственото е, че направи сладкиш у тях и ме дари със солидна порция (която аз очистих за отрицателно време защото беше МНОГО ЯК). Но не беше направен персонално за мен. Иначе сме готвили вкъщи, но пак не е "жест".

# 91
  • София
А правила ли е жестове към теб, инициирала ли е нещо без твое участие?
Това е много добър въпрос.  Peace

Аз и мъжът ми, когато се гаджосахме, направо заживяхме заедно. Аз държах почти всичко да си делим и така и правехме. Дори понякога се дразнех ужасно много, когато мъжът ми пазаруваше с размах какви ли не глезотии за ядене и после ми се налагаше да давам половината пари.  Mr. Green Не съм си и помисляла да не давам изобщо пари, направо абсурд.

# 92
По-скоро не - единственото е, че направи сладкиш у тях и ме дари със солидна порция (която аз очистих за отрицателно време защото беше МНОГО ЯК). Но не беше направен персонално за мен. Иначе сме готвили вкъщи, но пак не е "жест".
Когато готвехте, та донесе ли някакъв продукт: зеленчук / бутилка вино?

# 93
  • София
balant, много неизвестни има в случая и не бих се ангажирала да дам мнение, без да знам някои от тях.
Аз самата имам мания за независимост и болезнено честолюбие (наистина съм почти патологичен случай), но е факт, че в много редки случаи с определени мъже не съм си "правила устата" да плащам след първия път.
Всичко много зависи от реакцията при първото предложение за плащане на сметката. Дали е било уклончиво "Нека този път аз" (следващия път ще бъде доста настоятелна да платя цялата сметка); дали е било категорично "В никакъв случай, аз ще платя" (следващия път ще предложа аз да платя, но без да съм прекалено настоятелна); или е било "Недей, обиждаш ме", съпроводено със съответния език на тялото, който да показва, че наистина обиждам човека срещу мен (тогава изобщо няма да предлагам да платя следващия път, но това не значи, че няма да имам пари в джоба си да го направя, ако е нужно, или че си трая от липса на честолюбие).

Също така е от значение и доколко са сериозни отношенията ви и има ли съществена разлика в социалното ви положение. Ако ѝ даваш индикации за по-сериозна връзка, а също така си и значително по-добре материално осигурен, то тогава е съвсем нормално тя да приеме почерпките като нещо съвсем естествено и да не е нужно да си размахва портмонето си всеки път. Просто приема, че щом искаш сериозни отношения, а не просто секс, на теб ти доставя удоволствие да я глезиш и не иска да ти го отнема.

Естествено, има го и последният вариант - тя наистина е свикнала да лежи на мъжа и да чака всичко от него, но ти казваш, че не е така...

# 94
Ако  не проявява никакъв или небрежен интерес и любопитство какво обичаш и харесваш, дори да не е подплатено с материално изражение, мисля, че може да ти светне сигналната лампа какъв тип връзка имаш с това момиче.

# 95
А правила ли е жестове към теб, инициирала ли е нещо без твое участие?
Това е много добър въпрос.  Peace

Аз и мъжът ми, когато се гаджосахме, направо заживяхме заедно. Аз държах почти всичко да си делим и така и правехме. Дори понякога се дразнех ужасно много, когато мъжът ми пазаруваше с размах какви ли не глезотии за ядене и после ми се налагаше да давам половината пари.  Mr. Green Не съм си и помисляла да не давам изобщо пари, направо абсурд.

Имаш уважението ми за този пост!!! Въпреки че, ми е прекалено да делите всички при съвместен живот.

Общо взето и аз така с бившата - гаджета и веднага хайде хоп живот заедно. Плащал съм в 90% от случайте освен тогава, когато тя пазаруваше и аз бях на работа или когато нямах пари в мен. Бюджета беше общ, разбира се нейната част беше минимална, което може да се очаква от млада неработеща жена (не че аз съм зрял/възрастен, далеч под христовата възраст съм). НИКОГА НЕ МИ Е ПРЕЧЕЛО. Винаги съм и давал пари когато е нямала, защото знаех, че нейните пари са изхарчени за НАС. Знаех, че аз ще издържам жена си и исках да издържам жена си. Лошото (хубавото), е че тя беше много честолюбива, правеше сериозни жестове, пазаруваше, не делеше парите, приемаше нейното за мое и моето за нейно, общо взето правеше, така че да има win-win и без да осъзнавам да се радвам, че плащам за НАС! Правеше нещата честно и постави очаквания, които сега (за сметка на други неща) не са изпълнени.

Може би сравнявам с нея и предните си, може би не трябва. Може би хората са различни - не знам. Знам само че ме притеснява странното спокойствие в това отношение на новата мацка Wink Непознато е за мен - не съм срещал жена, която да не си "прави устата" поне първите пъти, а съм срещал доста жени!

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 13:12 от balant

# 96
  • София
 Ето къде е ключът от палатката - настоящата не може да прескочи летвата поставена от бившата/ ите.
Затова е това дразнене. Ако тези сравнения се правят непрекъснато и за всичко нещата не отиват на добре за връзката.

# 97
Да разбирам ли, че когато се е случвало да готвите в твоя дом, тя не е донесла и морков, камо ли бутилка вино?

Защо не се случвало да готвите в нейния дом?

# 98
Аз съм, как да кажа, твърде честолЮбива  Mr. Green Вкъщи аз плащам храната примерно, ММ сметките, горе-долу 50/50 отива. При излизане, обаче, плаща само той и устата не си правя  Joy Как бих постъпила на мястото на девойката? Бих предложила първия път. Отказал - евентуално бих предложила още веднъж. Няма да почна да вадя пари и да се пресягам с тях през масата, щото ми е адски селско. Ако аз каня (или инициирам срещата) обаче, аз бих платила. Ако младежът кани и ми е отказал да покривам разходи всякакви, не бих си правила устата (боже мой, какви проблеми имат хората)

# 99
  • София
Имаш уважението ми за този пост!!! Въпреки че, ми е прекалено да делите всички при съвместен живот.
balant, говоря за самото начало на връзката ни. Сега бюджетът е общ.  Wink

На мен ми е странно поведението на тази твоя приятелка. Хубаво, не плаща всеки път (досега изобщо), но може отвреме навреме да си направи устата да плати цялата сметка, тоест един път и тя да почерпи.

# 100
Да разбирам ли, че когато се е случвало да готвите в твоя дом, тя не е донесла и морков, камо ли бутилка вино?

Разбирай, че сме пазарували заедно и аз съм платил, така че не е имало как да донесе. Ще я тествам като и кажа, че не ми се излиза - да мине да напазарува и да дойде вкъщи Grinning

# 101
balant, говоря за самото начало на връзката ни. Сега бюджетът е общ.  Wink

Разбрах те Simple Smile Просто ние от началото бяхме на гореописаният хал Simple Smile

# 102
Сравненията с бивши доникъде няма да те доведат. Предишната е имала подход към теб в това отношение, браво на нея.  Peace Да имаш очаквания към поведението на друг човек на база някой от миналото ти, е предпоставка за теми като тази - сърби, боли, драго ми е.  Simple Smile

Ти искаш да плащаш и се чувстваш комфортно в тази роля, приятелката ти вижда това и те оставя да го правиш. Просто не придружава това, както предишната е правела, с изблици на "честолюбие" на фона на минималното си участие в общия ви бюджет и приемането на пари от теб (по твои думи). В сегашната ти връзка има по-малко драма и ако си умен и практичен мъж, ще цениш това.  Peace

# 103

Разбирай, че сме пазарували заедно и аз съм платил, така че не е имало как да донесе.

Ти, като начало, не и даваш възможности да си прави устата, пък искаш.
По този начин, хем имаш очаквания (да не говорим, че е много гадно да сравняваш), поставени от друг и  ги проектираш върху следващ обект, хем не даваш възможност това да се разиграе.
А и ако не се разиграе по твойта схема?
Кой е казал, че твоята схема (критерии) е правилната схема?
По принцип е както си постелеш, ако се държиш така, че тя да поиска да се раздава на макс за теб-ще го направи. Но ако се държиш така мрънкащо и очакващо (по поведение се усеща, дори да не казваш с думи сега нищо) за някакви странни неща-може и никога да не ги получиш.

Така са се развили до сега нещата, че момичето не е имало кой знае какви възможности да блесне с неща, дето си си намислил, че са ти важни на теб по някакви странни твои критерии. Това нищо не значи.

# 104

Разбирай, че сме пазарували заедно и аз съм платил, така че не е имало как да донесе. Ще я тествам като и кажа, че не ми се излиза - да мине да напазарува и да дойде вкъщи Grinning

Не, покани я на вечеря у вас и ти пазарувай. Виж дали тя сама ще те попита, да донесе ли нещо.

Ако не попита, ти си трай. Виж когато дойде, дали ще се е 'сетила' да донесе бутилка вино и/или десерт: плодове/сладкиш.

Общи условия

Активация на акаунт