Последният триместър се задава, до юли мъничко остава - Тема 14

• 27 597
  • 645
  •   1
Отговори
# 315
  • София
elpet ТМ да не е някоя родна звезда  Grinning  Wink Не казвай ако не искаш, аз пък какво любопитствам  Blush
То след този ремонт, незнам кой може да ми почисти къщата. Освен да викна Херкулес, нали той се беше справил с Авгиевите обори  Laughing
Харченето е фрапиращо-аз се зареждам за две, ти и много от мамчетата вече имате дечица и ще е тежка финансово годината. Сещам се за една приятелка дето Дядо Коледа трябваше да достави у тях по една играчка на двете й момчета, едната беше 80 лева, а другата към 120   Shocked #Crazy На всичкото отгоре едната играчка се оказа изчерпана и тя ходи до Пловдив да я търси.
за харченето, на мен си ми е слаб и ангела, ама майка ми както казва, слаб докато има с какво, после ще видиш. но определено ще ми дойде още зор, понеже дребоса ще е и ученик тази година. после лека лека ще влезнем в русло ама...
а твоите  са и две.... абе лесно няма, ама пък на мен пазаруването ми доставя и голямо удоволствие, та мога да преглътна другото  Laughing
за мм - не е звезда според стандартите за звездност, мнгоо е скромен, но си е моята звезда  Heart Eyes Mr. Green дублира филми по детските канали и играе в кукления театър Peace

# 316
Не може ли да те пратят за секцио по други показания /диоптри примерно/ ? Мен ако ме пратят на естествено раждане в последния момент сигурно ще пукна от шубе  Laughing

Мен такава ми беше идеята, когато я попитах  Embarassed, но тя ме отряза. Наистина е рано, както дойде. Ха-ха, съзнателно използвах думичката "таз" въпреки, че друго ми идваше отвътре  Joy
Да де, ама как да го кажеш в ефир  Embarassed Laughing То препоръката за диоптри трябва офталмолог да ти я издаде, не АГ-то и тогава последния може да си прибере тазовите теории някъде  Blush  Mr. Green
elpet много ми хареса изказването " той си е моята звезда", това е адски мило  Heart Eyes

# 317
  • София
Elpet, не знам дали е имало причина да не и дадат бебето до третия ден, но тя ми го обясни горе долу така - показали и го и го сложили до нея по време на секциото, но тя не е могла да го гушне, защото ръцете и са разперени (заради вливанията предполагам), после го взели, тя била първия ден в интензивното, на втория ден я раздвижили и я качили на 12 етаж (за МД говоря) и чак на 3тия ден и донесли бебето, което останало при нея и го взимали само за да сменят памперса. На мен това ми се струва чудовищно, разбирам, че тя не е била съвсем адекватна след секциото и упойката и морфина, но как може да не и го носят поне да го види за малко? Не знам.... ще видим как ще е при мен.
Leaaa, сега видях, че след 2 седмици пак съм на преглед при д-р Павлова, пак щателно ще ме гледа като на ФМ и ще я помоля, понеже вече няколко пъти ходя при нея и мисля, че няма да ми е толкова притеснено, та ще я помоля да ми покаже бебето и да ми даде снимка.
VeryMe, знам, че е нормално да изпадам в такива състояния сега, но понеже е нетипично за мен по принцип и ми е трудно да се позная, а ми се реве от най- малкото нещо и то постоянно.
Абе сега се сещам да попитам - покрай кошарката някой да си е купувал скрин? На мен ще ми е нужен и мисля да поръчам с кошарката да са еднакви, но нямам идея как вървят като цена. Кошарката ще ми е подарък от брат ми и снаха ми, а скрина мисля да ми е подарък от сестрата на ММ, че тя е във Франция и иска да ни направи подарък, затова мисля, че ще е най- добре да и кажа цената и тя да ни прати паричките. Та, някой има ли идея как вървят? Леглото сме го харесали във Вис Виталис и оттам ще поръчваме, попитах ги по телефона дали може, те казаха, че имат каталог и мога от там да избера, но за цена не питах....

# 318
Eто ме и мен момичета. Абсолютно забранявам тревожните мисли и негативки на всички Stop Не сме стигнали до тука ей така, дето с казва на магия. Някои вече влизаме в 7-мия, АГ то първо ми викаше да я докараме до 11г.с (тогава ми беше миседа) ., после до 20 г.с., сега вече влизам в 27 г.с., вече като ходя и ме пита как съм му казвам "добре съм, пия си хапчетата".  Че то техните страхове само ме натоварват,  като вземе да ми разправя разни случаи от практиката ...

Всяка от нас е едно съкровище, което не трябва да се тормози, а да си осигури спокойствие, защото всичко се предава на бебчетата. Затова сме тук във форума, да се подкрепяме, за което благодаря  bouquet

# 319
Информация ,която открих в нета за Селена :
кампания за насърчаване на естественото раждане :
- 490лв е без упойка и 690лв със епидурална упойка - това без избор на екип.
По принцип нормалното е 990 , секциото 1290.

За боничните за 1 година имаме право на 180 дни без прекъсване ,а за 2 години 360 дни с прекъсване на работа ,трябва да имаме поне 1 ден работа .На мен също няма да ми стигнат 180 дни ,понеже съм от трансфера в къщи и ще моля шефовете да ме водят 1 ден на работа .Ако се наложи ще отида 1 ден да работя Sad

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 13:47 от Titanka

# 320
Вмъквам се малко извън темата Simple Smile Поръчах си дрешки от споменатия сайт- http://www.clothingattesco.com/baby/bodysuits/icat/baby-bodysuits. Имат доставка до България, която е 10 паунда, независимо от количеството дрешки. Доставят до врата и не се дължат митнически такси.

# 321
Josi,и аз рева много и за мен не е типично това,нашите не могат да ме познаят,но само като се замисля как ще е,ще мога ли да се справя и куп други неща и избухвам в рев.За раждането на мен ми казаха,че съм имала мъжки таз,не зная какво значи,но доки каза по добре секцио,но имало време до тогава и ще видим.

# 322
Lady April, чудесни роклички Simple Smile Браво на теб.
Пъпчето - от вдлъбнатия ми пъп и спомен няма, почти се е изравнил. Имам и кафява линия, която вече е и над пъпа.
За стриите - при +10 кг нямам още стрии и дано нямам. Мажа се всяка вечер, изкарах една Мустела, сега на Мама Дона на Чико /намирам го за по-добър/ и през една-две вечери с бебешко олио на Джонсън, което сега ще заменя с на Икаров олиото.
Кошара ще вземем 3в1.
Количка имаме подарък /ползвана и много запазена/, която вероятно ще остане вариант.
За покупка на дрехи - още не смея. Имаме от двете племеннички много дрешки, но без шопинг няма да се лиша.
Бебефон - ще вземем, ще съм по-спокойна с него.
Мами с опит, споделете за месеца преди раждането. Бих искала да родя нормално, какво зависи от мен, което мога да направя, за да улесним раждането. Колега на ММ сподели, че жена му се мъчела 40 часа и съжалявали, че не били секцио. Или по-скоро си е божа работа...

# 323
Вмъквам се малко извън темата Simple Smile Поръчах си дрешки от споменатия сайт- http://www.clothingattesco.com/baby/bodysuits/icat/baby-bodysuits. Имат доставка до България, която е 10 паунда, независимо от количеството дрешки. Доставят до врата и не се дължат митнически такси.

ами ако поизчакаш още малко - няколко седмици теско със сигурност ще пуснат код при покупка над 40 лири - 10 лири отстъпка, което е и доставката до БГ.  Peace

# 324
И аз може би ще се включа извън темата, но видях, че някой е споменал маслото на Мустела. Аз изхабих една опаковка, но понеже не ми се даваха пак толкова пари за ново си взех едно какаово масло на Палмърс. Е казвам ви, много съм доволна. Така хубаво се размазва, попива и най-приятното - мирише толкова хубаво и сладко на какао, че ти се прияжда.

# 325
  • София
ами ако поизчакаш още малко - няколко седмици теско със сигурност ще пуснат код при покупка над 40 лири - 10 лири отстъпка, което е и доставката до БГ.  Peace

Dona_78, как следиш за тези кодове? Не видях да имат някакъв нюзлетър, или трябва редовно да се проверява сайта?

Момичета, някоя от вас виждала ли е наживо тази количка (Kinderkraft) или да е чела/чула отзиви за нея:
http://detskisviat.com/kolichki-3-v-1/15-kinderkraft-kraft5-3-1-lilava.html

# 326
  • Варна
За поръчката от теско - все съм срещала оферти за по 2,70 за лира, ама 2, 90 вече ми е прекалено. За нещо, което мога сама да си поръчам и да платя по курс максимум 2,40, а за доставката да ползвам посредник, но всеки си преценява.
elpet малкия обожава Рио, едно от 3те филмчета, които гледаме. Другите са Тайните служби на Дядо Коледа и Ледена Епоха. Пусках му и Мечо Пух, но му беше много скучно и не го гледа. Ще чакам и втора част в замундата, че за кино е малък още. И аз като теб последните дни повече баткото обличам. Вчера поръчах от Некст три блузки, че както си мислех, че с неговите ще изкара до лятото, да видиш как му бяха окъсели и 10 броя изчезнаха от гардероба. Иначе за лятото е готов - има по около 10 чифта тениски и къси панталонки.  Mr. Green
ToHu_ защо второто да се очаква по-голямо? Така си върви за момента ли? Моя син все си вървеше седмица по-малък, но тогава бях и с около седмица по-късна овулация. Сега мадамата вървеше точно до последния преглед, тогава се оказа, че е с 3-4 дни по-малка. Аз все се успокоявам, че е второ раждане, момиченце(т.е. по-малко) и едва ли не ще мина с 3 часа контракции и 2 напъна. Дано не съм в заблуда.  Laughing Mr. Green
Вили-Варна как така 40 часа..  Shocked Явно е имало нещо незабелязано, което да възпрепятства раждането.. Какво да ти кажа - аз не съм правила специални упражнения или нещо конкретно - много разходки, спокойствие и вяра. Като настъпи момента слушаш акушерките. Родих нормално без шеф и кройка. Донякъде наистина е до организъм.

# 327

Момичета, някоя от вас виждала ли е наживо тази количка (Kinderkraft) или да е чела/чула отзиви за нея:
http://detskisviat.com/kolichki-3-v-1/15-kinderkraft-kraft5-3-1-lilava.html
[/quote]

И аз съм се спряла на тази количка, само че в синьо  Grinning Но никъде не можах да я видя наживо и като питах преди време никой не я е виждал. Но, понеже не харесах друга, мисля да е тази, пък каквато се окаже, до късмет ще е.

# 328
Уаууу, Мира, без шеф  Simple Smile Бравоо, пожелавам ти и сега така, че и на себе си пожелавам  Wink

# 329
Привет и от мен момичета!

За секциото и очите - наистина офталмолог трябва да го реши. Той издава бележката. Мен ме пращат идните седмици именно за това.

На мен гаденето ми се завърна от няколко дена. Доста неприятно. Коремът ми е огромен и едва се завъртам и спя нощем. Ии въобще съм цъфнала и вързала от всякъде. Не знам как ще я карам до 9 месец.  ooooh!

VeryMe: Наистина внимавай да не се претоварваш, все пак носиш и двойна тежест, а ти трябва да се пазиш много.

Mama_Sancho : Ако се чувстваш добре аз на твое място бих отишла. Не е толкова далече, пък. Аз мисля май месец да отида да кажа здрасти на морето без да ми мигне окото  Crazy

Вие тук говорите за чипо носле, на кой прилича бебето... явно апаратът на моя лекар не е от най-хубавите, защото последните 2 месеца нищо не виждам. Само някакви части от тялото и с мнооооооооого зор ги разпознавам. Много ми е тъпо така, все едно и аз не съм си виждала детенцето  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт