Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 122 813
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте на всички Simple Smile
Бетина тортите ти са направо невероятни,просто като ги гледам и оставам безмълвна smile3501 Искам да те попитам какви бои изпозлваш,цветовете много ми харесаха
Sunflowerss тортата е станала много приятна,аз лично зеленото не го обожавам,но комбинацията която си направила(а и розите също) е чудесна Simple Smile

# 661
  • ВАРНА морето сините вълни
привет момичета -благодаря много за милите думи -много се радвам че ви харесват
Vessii5  --- нямам много боички - имам едни течни  от Илчовски съм ги купувала и няколко гелови на шугърфлеър ---разбира се с течните доста по трудно се работи но съм им свикнала вече
vilana  ----- не ме питай за сватбената-триетажната плюс пет плюс за кумата -три дни я правих-много пипкаво с тези орнаменти -двете нощи почти не спах -210 парчета беше  Laughing тортата пътува за Несебър в най-големия дъжд-докато я натоварим и да я изпратя беше голям цирк-в къщи хвърчаха стречове и няколко чадъра-стрес,стрес и пак стрес но в крайна сметка е пристигнала благополучно и всичко е било наред така че края беше щастлив  Grinning   -тенис тортата ти е много хубава аз да те питам как направи мрежата с тези дупчици
 радос -- нееее не са истински -хартиени са  -какво не ти харесва по твоята торта много си е хубава-мен изобщо ме няма в шпицоването и не разбирам но си изглежда супер тортичката

# 662
МаринаД, кексът е страхотен. Идеята с крема ми допада много, защото не обичам сухи десерти. Релефът с точилка или с.. дори не знам как се нарича това другото.. (като шаблон/плочка) го направи?

Myriam, тортата се е получила доста сполучливо. Бих сменила само подложката - това фолио малко е малко кофти, но те разбирам - когато трябва да се прави нещо "голямо" е трудно да се намери подложка.. а и понякога няма време.. не премерваме правилно размерите (аз лично де  Joy)

Sunflowerss , добре че са снимките ти във ФБ та да видя добре тази красота! Тук нищо не се вижда на тази маааалка снимка  Crossing Arms Браво! Красота! Казах ти вече - чудя ти се как работиш така с този пош.. на мен това ми абсолютна мъка  Whistling Ето една торта без украса, на която толкова смешно "нацвъках" крема.. все едно дете си е играло със шприца  hahaha
leshnikova torta s karamel i borovinki by stefanova_teodora, on Flickr  
Блатовете са лешникови, кремът - Дулсе де лече+боровинки.

betina33, много ми харесва книгата, количката и пеперудата. Ако трябва да намеря кусур - възглавничките ти са с ръб.. но предполагам е трудно да "заоблиш" блатовете  newsm78 Не съм правила такова чудо.. сигурно е трудно. Но пък ефекта "възглавничка" е УАУУУУУУ  Peace

радос, тортата се е получила чудесно! Радвам се, че успя! С нетърпение чакам да видя другата - двуетажната Wink

vilana
, тенис масата е страхотна!  1swing За буквите - уфф и аз трябва да си купя, че нямам никакви, а и не пиша красиво..

Ето една торта "Барбекю". Не си харесвам цвета на самото барбекю и кренвирша.. другите неща що-годе се получиха.. поне се разпознават какви са  Joy  От вътре - шоколадовите блатове на Ири с крем Маскарпоне+заквасена сметана+настърган шоколад+парченца праскова.
barbecue cake by stefanova_teodora, on Flickr

# 663
Теди, с какво направи пръчките на барбекюто? Трябва ми нещо такова като дебелина, а и да изглеждат еднакво дебели. Твоите са супер  Peace Може ли и рецептата за лешниковите блатове  Praynig

# 664
Пам, купих си този инструмент за фитили от тази дама https://www.facebook.com/tortisladki/photos/a.581783001843887.10 … d=581820348506819
Работи се лесно с него и специално за подобен шнур (просто кръгъл, обикновен) има 3 дебелини. Шнурът, който опасва диаметъра е една дебелина, а самите пръчки са с една идея по-малък диаметър. Получиха се много лесно и бързо..друг е въпроса, че аз едвам гледах от умора и са мало криви.. но ако човек има време да си ги изпъне първо да изсъхнат и след това да ги нареди вече прави.. ще е идеално  Peace

Давам рецептата за лешниковите блатове (всички много ги харесаха.. ама аз нали съм шокохолик..)
Лешникови блатове
Скрит текст:
Необходими продукти:
8 яйца
300 гр. захар
350 гр. смлени лешници
120 гр. брашно
1 с.л. нескафе
Начин на приготвяне
Разбивайте с миксера на средна скорост яйцата и захарта на водна баня, докато сместа се сгъсти и побелее. Махнете съда от парата и продължете да разбивате докато изстине. Смесете смлените лешници с брашното и нескафето. Изсипете при яйчния крем и внимателно размесете с шпатула до хомогенност. Разделете получената смес на две равни части и изпечете два блата във форма с диаметър 23 см. на 180 С за 20 мин. като проверявате с клечка. Всеки блат се разрязва на две и се сиропира с топлото мляко. Аз сложих пекарска хартия и от долу и от страни при печенето на първия блат и после го извадих супер лесно и беше перфектен.. но за втория блат ползвах същата форма, която беше гореща и нямах време да я чакам да изстине.. съответно не сложих отстрани пекарска хартия и като извадих готовия блат забравих, че не съм сложила хартия и той е залепнал за страните и щрак - откопчах формата (нали все бързал ли бързам) и малко се накъса отстрани блата. Та, съвет - ако не слагате острани пекарска хартия - минете с едно ножче преди да откопчаете формата  Naughty  Blush

# 665
Привет отново !
 Не успях да напиша всичко,което исках .
 ditsan и аз да питам как успяваш - толкова много торти ,мнгог внуци ,и други ангажименти.Тортата с колите много ми хареса!Понеже съм на същата тема колите с молд ли ги прави?Аз доста се измъчих с камиончето.
И аз искам като прасенцата да цопна в една такава торта!
Мъфините също изглеждат много вкусни!
Искам да те питам за тортите с плодове отгоре за декорация мажеш ли ги с нещо?
myriam тортата изглежда доста добре след измазването .Черното малко се е размазало.Сигурно детето много се е зарадвало.
tany3djза обувките и лентата вече са ти писали.Може би има значение и с какъв фондан работиш.
synfloverss много ефектна торта!!!
betina 33голям екшън е било в този дъжд чак до Несебър! За три дни аз се пинкам с една едноетажна торта . Толкова много торти ,аз щях да припадна от притеснение дали ще успея навреме.
Мрежата я правих с резец квадрат с бутало ,много бързо става.Използвах гъм пейст.
Teditto Sтортата барбекю се е получила много добре.Кафявото отстрани е можело да го смесиш с черно или сиво ,или сребристо за да се получи някакъв метален ефект,както пръчките отгоре.Можело е да добавиш въглени.Цвета на кренвирша е доста реален .Бялото на шиша предполагам е лук ,можело е да добавиш някакъв нюанс .

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 08:10 от vilana

# 666
Благодаря момичета за хубавите думи.
Ами успявам защото имам ли торти съм казала да не ме закачат/друг е въпроса доколко се получава/.Дечицата порастнаха вече,на 6.08 направиха една годинка,а във неделя на 10.08 ще ги кръщаваме близнаците.За кръщенето се готвя от преди месец,цяла сладка маса подготвям а със тортата се гордея много.Малко нанагорно ми дойде,особенно днес и утре ще са ми кошмарни.Имам да направя торти за пасти за 80човека,куп мъфини,и има няма 4 погачи Хаххахха
Вилана,и сега почвам същите торти за гостите .Да след като наредя плодовете разтопявам на микровълновата кристалина и мажа обилно със четка.Трябва да се намаже всеки плод за да не променя цвета и да се запази свеж.
Да мъфините са ужасно вкусни.Тези които ви показах бяха пробни за кръщенето,само дето те ще са във синьо.Крема е от маскарпоне,крема сирене,кондензирано мляко и сгъстявам със Ижел/Оле/.
Количките са със молдове,много бързо и лесно станаха.Малко трудно се вадят та за това ги бухнах във фризера за половин час.Другата седмица ще показвам всичко.
Бетинка,тортите са супер.Сред хиляди веднага мога да позная твоя торта.

# 667
Ditsan Betina златни ръце имате!
Pam 73 бях ти обещала снимка ,но апарата ми ги прави малко размазани .По добро качество не мога да постигна с този фотоапарат

Ditsan благодаря за инфото.
 Да ви покажа и моя опит с къпини ,мента и шоколадови блатове.

# 668
# 669
Vilana, да не би фотоапарата да е настроен да снима надалеч, а ти да правиш снимки отблизо? Когато забравя да превключа на близко снимане и моите стават размазани. Не разбрах тази бисквита с какво я притискат отгоре за да се получи ефекта. Ако някой друг знае, може да помага   bouquet  Или ако не ти представлява трудност да ми препишеш обясненията от книгата, аз ще си ги преведа. Благодаря ти много   bouquet

# 670
  • Бургас
имам въпрос за съхранението в хладилник.
купих си стенсили и искам да ги ползвам за украса на мъфини. смятам да използвам фондан и роял айсинг. обаче четох, че не било подходящо да се съхраняват след това в хладилник. вашият опит какъв е? как съхранявате готовите неща в жегите, ако не в хладилник?
приемам предложения и за други варианти. чудя се дали ще се получи ако използвам фондан за основата, а вместо айсинг - разтопен фондан в друг цвят.

# 671
  • София, България
И аз с три бързи въпроса:  /спешни  Blush/

1. В района на Красно село да се продава някъде бял фондан, че трябва да докупя  Praynig

2. Гледах в нета, че измазват с малка шпатулка, но нямам такава, имам 1 дълга и 1 триъглна. С какво да измажа ганаша?

3. С какво замествате ринга? Трябва ми за втория етаж, а нещо не мога да го стегна толкова тясно, отпуска се  newsm78 А освен това е зает с първия етаж в момента  Confused

# 672
Здравейте, извинявам се за нахълтването в сладката ви темичка Blush
Създавате наистина невероятни красоти...
Преди една година опитах и аз и направих горе-долу прилична торта за рождения ден на дъщеря ми и то само с подръчни материали.И имам въпрос относно останалия фондан.1 година го съхранявах в хладилника опакован и в кутия за съхранение.Може ли пак да го използвам само за някой дребни детайли?
Благодаря  bouquet

# 673
здравейте,
отдавна не съм писала, понякога ви чета, но не ми остава време нито да пиша, нито да правя торти
в понеделник излизам една седмица отпуска и не трябва да го мисля, така че използвам момента да поикоментирам и да си пусна последната торта. минаха 2 месеца и повече от предишната.....

започвам от кексчето на марина. моят син ще се влюби в тоя кекс за хапване. аз пък ти се възхищавам на идеята да го облечеш така
бетина, и аз мога да разпозная тортите ти отдалеч. чудя се коя ми харесва най/много, може би тази с ранункулусите. но пък и елката, и ключа са чудесни, браво. а ъа сватбената дума нямам, и като количество и като визия
вилана, хубава маса и мрежата е наистина сполучлива, мисля по хилките можеше да се заиграеш обаче. и тези белите спиралки ми се виждат излишни
тедито, струва ми се, че много бързо напредваш, не се страхуваш да се предизвикваш. с малко нюанси още, барбекюто щеше да е повече от отлично, но някои елементи са наистина много добри
дитсан, в очакване съм на твоето производство, често имаш грандиозни проекти

хепи кидс, според мен-в кофата

тортата беше подарък за приятелка, която е адвокат, за едно малко парти, на което аз не смогнах да отида. костваше ми 2 безсънни нощи. трудно ми е да правя торти за по средата на седмицата, защото не мога да ползвам уикенда. не ми стигна времето да надпиша всички книги, но като цяло бях доволна. каъаха, че била и много вкусна, трите книги бяха различни съчетания от два вида блат и биксвитата на мишока и 2 вида крем. трябваше да е ъа 20на човека, но изглежда съм се презастраховала

# 674
Megalo,страхотна е!Браво,хем да ходиш на работа хем да сътвориш тая красота.
Явно си ме опознала,да пак са доста голяма хапка но чак грандиозни newsm78

Общи условия

Активация на акаунт