ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 94 511
  • 871
  •   1
Отговори
# 690
  • На брега
Предвиди си пари и за мравките! При засяване на райграса се пръска с двойна доза, а като пониква с по-слаба. В аптеката ще ти обяснят, ако имаш някакъв шанс да сееш сега. Не знам какво да те посъветвам, По-добре е да сеете тревата на есен, като унищожите плевелите. Ако сега искаш да се радваш на някаква зелена зеленина, макар и примесена с бурени провери за нещо евтино от сорта на райграс, детелинка... пък на есен си подгответе терена и си инвестирайте в хубава и скъпа тревна смеска. И аз знам, че на есен е по-добре да се сее трева, за да се унищожат бурените зимата. Да не никне направо с бурена.

# 691
НоваТема, благодаря ти! Явно няма никакъв шанс да стане като хората още това лято. И съм начинаещ градинар, засега само с голям ентусиазъм Crazy
Много хубаво коте. Обещала съм на детето да вземем и коте за там. Надявам се да се оправя самО през седмицата.

Видях, че и розите от предишния собственик са завъдили някакви гъсеници. Горните млади листа са слепени и вътре има гъсеница и черни точки. На едната ми новозасята череша също.

А аз първоначално си представях една нацъфтяла градина , където да се загубиш от цвят Laughing
И аз така Embarassed Вече насях сигурно към 15 пакетчета и нищо не е израстнало.

Прекрасна градина на Matze!

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 08:37 от Пролетен дъждец

# 692
  • DE
Привет!
Любознателна, ти добре си описала подробно са сеенето на семена, няма какво да се добави.
Аз съм от сорта: купи, сей и чакай, пък каквото стане-стане Mr. Green
Нова Тема, градината ми е пълна с вечнозелени, пък и самата почва(то е пясък) е много кисела.
Началото на годината е винаги мъка докато зачистя тревнaта площ.
Търмъчене и после талк, в същност талк ръся и есента.
Сега на ново нови семена, торене и яко поливане и изглежда ето така.
Не обичам никак разни плевели в тревата и лазя като хаху с една вилица и където мерна нещо вадя веднага. Глухарчето се разнася само от съседските дворове. Като видя,  ръся със сол и после като засъхне вадя.

Да покажа пак една от моите кралици как прекрасно е разцъфтяла. Съседите имат 2 кошера пчели и май всички пчелички са се нанесли в моята градина. Явно шибоите и сега цъфналите дюли са им десерта.

# 693
  • густо майна Филибето
Много харесвам цъфналите дюли! При мен магнолии почти не виреят, затова се радвам много на дюлите, не са съвсем като магнолии, но са ми достатъчни Simple Smile
 Много обичам да ми жужат пчелички, бих си взела и кошери, но като помисля колко инвентар трябва да прибера някъде, и се отказвам.
За 7 години не ме е ужилила нито една, независимо, че се бутам между цъфналите храсти и дървета.
Сега е времето и на любовните песни на славеите, от нощна доба до сутринта се леят едни песни....
Обичам пролетта!
При мен розите започнаха да цъфтят, още слабо, но много им се радвам Simple Smile
Скрит текст:

# 694
И аз обожавам пролет! ММ отскоро е пчелар Simple Smile, не очаквах, че толкова интересно отглеждането им.
Да попитам, като стана въпрос за розите, торите ли ги с нещо? newsm78
Ljuboznatelna, как няма да им се радваш?!?! Аз на 2 цветчета на здравеца се раздвам, пък си представям какво ще е като(ако) ми цъфнат розичките  Mr. Green.

# 695
  • густо майна Филибето
Торя ги с комбиниран бързоразтворим тор, поне 2 пъти през годината, до 4, зависи колко пари ми се дават.

# 696
Аз миналата Събота засях трева на предварително обработен терен и сега е към 1см висока. Смесих песъчлива почва с обогатена от магазина (дето са на чували и с торове вътре).
Мравки нямам, около 1% плевели са ми изникнали само.
Естествено, не очаквам да имам гъст тревен килим още това лято, но предпочетох сама да си засея, пред варианта да купя тревен килим. Така поне се радвам на растежа като на бебче Laughing

# 697
  • густо майна Филибето
Ще имаш още това лято, след второто косене вече ще си е полянка, още две коситби и ще е нормална полянка! Simple Smile

# 698
Oх, да! Много й се радвам на тревичката, голям кеф е като сам си направиш нещо и особенно докато гледаш как израства и се разхубавява  Peace

# 699
  • На брега
И аз днес засях двайсетина квадрата оплешивели участъци с тревна смеска за сянка. Снощи обработих за мравки и днес рискувах и засях. Имам мравки. Навсякъде им виждам мравуняците. Преди десетина дни там бях хвърляла райграс и детелина, но не поникнаха. Много закъснях - дърветата вече правят плътна сянка... Каквото стане. Доставиха ми и тумбергията и нея засях. Дано към септември поне цъфне заедно с брасиката  Mr. Green.  Юката беше образувала нови растения, които почистих и пресадих на сянка. По спомени вирее и на сянка. Очаквам скоро и при мен да цъфтят рози, розовите храсти и божурите. Ирисите са ми на сянка и те едва сега започват. Карамфилчетата изпратени по пощата се хванаха почти всички и също започват да цъфтят.

# 700
NovaTema, с какво се обработва за мравки?

# 701
  • На брега
В агроаптеката ми продадоха Нуреле и ми записаха дозировката. Аз по това време не съм сяла и не ми се е налагало да ползвам нещо за мравки.

# 702
Момичета, много са ми симпатични тия бръмбърчета на точки, ама много ящни, бе! ooooh! Буквално не ми оставят розата да разцъфти. Впиват се по няколко във всеки цвят и ръфат. Някой познава ли ги и какво да ги правя?

# 703
  • На брега
 Barbabeau, ужасно! Това ли е? Мислех, че плужеците и охлювите са най-ящните Mr. Green. И тук го коментират. Не само рози яде...

# 704
Нова, мерси, точно това е! Сега, като знам името, ще знам и какво да питам в цветарския магазин. Не ми се искаше да го пръскам и убивам, ама от прочетеното разбирам, че си е напаст. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт