ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 266
  • 871
  •   1
Отговори
# 795
matze
такива красоти ме карат да искам къща за постоянно живеене.
Браво, чудесно е в двора ти.

# 796
  • DE
Девойки, радвам се, че ви хареса моят кът.
Малко кичозна, претрупана, шарена какафония, но аз харесвам така.
Лятото е за това-да е цветно и ароматно!
Хвъркат пеперудки, бръмчат разни крилати и аз...като тръгна по пътеката на оглед ми е готино.

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 22:22 от matze

# 797
Здравейте,

откъде в София мога да купя бегонии - най-добре готови в сандъчета? Предварително благодаря на отговорилите!   bouquet

# 798
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте,

откъде в София мога да купя бегонии - най-добре готови в сандъчета? Предварително благодаря на отговорилите!   bouquet

не знам за кой район питаш  Blush
по "Шипченски проход"  има цветарски магазин и вчера бяха аранжирали входа си със сандъчета с каскадни бегонии. нещо такова

намерих го Simple Smile "Бутик Орхидея"

сигурно има на много места, аз видях това  Hug

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 11:35 от st. Dobri

# 799
като тръгна по пътеката на оглед ми е готино.
Ехааа Hug То е цяло ботаническо приключение! Браво, страхотна градина! Heart Eyes

# 800
st. Dobri, благодаря, че се отзова. Районът няма значение, защото няма да мъкна 5-6 сандъчета с цветя на ръка или градски транспорт - ще отида с колата, така че това не е проблем. Ще се обадя да проверя и ако имат ще отида. Simple Smile

# 801
st. Dobri, благодаря, че се отзова. Районът няма значение, защото няма да мъкна 5-6 сандъчета с цветя на ръка или градски транспорт - ще отида с колата, така че това не е проблем. Ще се обадя да проверя и ако имат ще отида. Simple Smile

Hug да не забравиш да се похвалиш Simple Smile а аз ще наблюдавам зорко за други цветарски магазини

и непоискан съвет  Blush
Скрит текст:
Blush на пазара Петков винаги има мнооо...ого цветя, може да си вземеш от там и сама да си ги преместиш в сандъчета  Hug сигурно ще е по-изгодно от "бутика"  Blush

# 802
Значи ще отскоча първо до пазара, мисля, че ще се справя с преместването. Да попитам още нещо - ще ги занеса на вилата - ходим събота-неделя - веднъж седмично поливане ок ли е?

# 803
Значи ще отскоча първо до пазара, мисля, че ще се справя с преместването. Да попитам още нещо - ще ги занеса на вилата - ходим събота-неделя - веднъж седмично поливане ок ли е?

аз малко като черна станция  Blush

нека да кажат и специалистките с много бегонии, но мисля, че няма да им е добре с такъв режим на поливане.  Peace

то зависи и каква е седмицата де, но при 40 градуса цялата следваща седмица...

# 804
Добре, а какво е подходящо за такива условия, по възможност с цвят?

# 805

Сакъзчета, те също са много красиви и в момента цъфтят. Има ти по магазините готови за поставяне на тераса, двор и където решиш. Аз моите по съвет от съседна тема ги поливам един път седмично, на южна тераса са  екстра.

# 806

Сакъзчета, те също са много красиви и в момента цъфтят. Има ти по магазините готови за поставяне на тераса, двор и където решиш. Аз моите по съвет от съседна тема ги поливам един път седмично, на южна тераса са  екстра.

Много благодаря!

# 807
  • густо майна Филибето
За поливане веднъж седмично просто забрави да оцелеят цветя. Имам саксийни цветя навън - сакъзчета и зокуми - поливам всеки ден, а тия дни като е около 35 градуса го правя и два пъти на ден.

# 808
  • На брега
Съпружке, бях ти споменала, че съм попадала на информация за препарати, задържащи влага в почвата. Някой ползвал ли е и доволен ли е от такива? За Терауед и Хитрите гранули Happiroot четох последно, но приемам всякакви предложения. Освен за саксийните, бих желала да си подобря каменистата почва в градината. А и нямам поливна система и, ако си спестя опъването на маркуча всяка вечер, също ще съм доволна.

# 809
Цитат
но приемам всякакви предложения. Освен за саксийните, бих желала да си подобря каменистата почва в градината. А и нямам поливна система и, ако си спестя опъването на маркуча всяка вечер, също ще съм доволна
Привет градинарки,да подскажа една хитринка ,която прочетох наскоро във връзка със задържането на влага в почвата:Та взема се детски памперс и се налива обилно с вода.Като се надуе на макс/всички мами знаят за какво иде реч/се разпорва и сместта се измесва с пръстта, когато се поливат саксийте или градината топченцата на памперса задържали водата до седмица и обогатявали състава на почвата.Дано е полезен този съвет/някъде от нета беше/,ще го пробвам и аз Peace

Общи условия

Активация на акаунт