ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 405
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
Забравих да спомена, че гърдите ми изчезнаха като с магическа пръчица. Всички сутиени ми хлопат, а никъде другаде не съм свалила.. Много неприятно усещане  Cry

# 16
  • София
При Золадекса си пишеше, че това е един от възможните странични ефекти - намаляване на гърдите. Аз не съм забелязала при мен да има нещо такова засега.

# 17
  • Asenovgrad
Здравейте момичета....Изчетох много по темата.Преди 5 дена ме оперираха-откриха ми топче в корема отляво доста над белега от секциото(имам две раждания).Вчера излезна хистологията-ендометриоза.Преди операцията ходих на гинеколог-нямам кисти,яйчници с нормални размери,нормална лигавица на матката...Объркана съм newsm78...Моля за мнение!!!Благодаря!

# 18
Здравейте момичета....Изчетох много по темата.Преди 5 дена ме оперираха-откриха ми топче в корема отляво доста над белега от секциото(имам две раждания).Вчера излезна хистологията-ендометриоза.Преди операцията ходих на гинеколог-нямам кисти,яйчници с нормални размери,нормална лигавица на матката...Объркана съм newsm78...Моля за мнение!!!Благодаря!
Здравей Bybata,
предполагам ще се включат и по-компентентните от мен, но да ти кажа, че и аз нямам кисти, яйчниците ми са с нормални размери, нормална лигавица, но ендометриозата е налице.
За съжаление тя не може да се диагностицира с гинекологичен преглед, а само с операция.
Много е хубаво, че имаш две раждания зад гърба си.
Нещо не ми стана ясно това с топчето - какво представлява всъщност?

# 19
  • Asenovgrad
Хирурга ми смяташе,че е "липом",но след хистологията ми казаха ендометриоза.....

# 20
Объркана съм newsm78...Моля за мнение!!!

Защо си объркана? Защото имаш ендо в коремната кухина, а не по яйчницити? Нормално е. Даже е по-добрия вариант. Ако не планираш още деца, мини на противозачатъчни, за да супресираш хормоните и ендометриозата.

# 21
  • София
На колко от вас са отказали лекарството, заради липса на диагноза стерилитет? Откадът - от джипито ли идва или от Регионалната здравна каса?
Мерси.

# 22
  • София
Ама то не трябва да имаш диагноза стерилитет, за да получиш лекарството. Нали точно с идея да се избегне стерилитета се провежда лечение...

# 23
  • Варна
Ама то не трябва да имаш диагноза стерилитет, за да получиш лекарството. Нали точно с идея да се избегне стерилитета се провежда лечение...

Аз имах такава диагноза на протокола /и моя е от Шейново знаеш Rolling Eyes/. Явно трябва, защото тука момичетата се оплакват, че не им отпускат лекарство без такава. Rolling Eyes

# 24
  • София
Ми аз нямах. Пишеше само ендометриоза на яйчника.

# 25
И аз не съм била с такава диагноза.

# 26
  • Варна
Еми то не трябва да се забравя и че бая време мина от нашите протоколи. Сега може да е различно.

# 27
  • София
Моят протокол е от преди месец и пише само ендометриоза на яйчника. Отпуснаха ми лекарството. То аз реално си имам тубарен стерилитет вече, но това не го пише никъде на протокола  Peace.

# 28
Погледнете си в епикризите дали някъде не е споменат стерилитета, защото на мен ми я изчетоха от-до, но нищо нямаше. При вас може да са го написали някъде там. Не знам как може при едни и същи случаи на някои места да отпускат лекарството, а на други - не.

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 13:01 от just_smile

# 29
  • София
Никъде не е упоменат. Поне при мен.

Общи условия

Активация на акаунт