Отговори
# 450
  • София
Мами, не съм се връщала назад да видя дали е написано. Затова ме извинете, ако повтарям нещо вече обсъждано. Изпитът на Регалия по математика, предвиден първоначално за 11 май (поне аз за тази дата записах моите диванета), е преместен на 1 май. Peace Тоест БЕЛ е сега в неделя, а математиката е следващия четвъртък.

# 451

Правиха ПИ в училище - резултатите мнооого високи (сигурно са дали супер лесни тестове). Ако се повторят на НВО влиза навсякъде.

Не, че искам да те обезкуражавам, но лесните изпити никак не гарантират влизане навсякъде, за съжаление. Просто отличните оценки ще са много, а местата - пак малко...

Даже е по-добре да е по-труден изпита според мен.

# 452
  • Пловдив
..
В неделя пробния е в ОМГ от 9 часа ?

Да, от 9.00, като ми казаха децата да бъдат там в 8,30 -8,40

А "Иван Рилски" е от 10,45 до 13,15, като пак трябва да са по -рано, то е ясно...

# 453
  • гр. София
Пробните изпити в "Регалия" са:
27 април (неделя) - пробен изпит по български език и литература;
1 май (четвъртък) - пробен изпит по математика;

# 454
Явно вече съм изперкала и аз Simple Smile Отивам днес да запиша 2 девойки на пробен в Търговската,пишат ми бележките и гледам-26.04.Викам нали е в неделя изпита и зам.директорката доста високомерно ми вика-ние в неделя изпити не правим.Казах благодаря,но няма тогава да ги запиша,защото са на Иван Рилски тогава.
В неделя пробния е в ОМГ от 9 часа ?

Да  Peace както се очертава всички пловдивски деца в събота са на "Иван Рилски", а в неделя в  МГ  Simple Smile

# 455
  • София
Много е субективно понятието труден и винаги ще има  недоволни от "трудността".  Изпитът е все пак национален и не може от него да се очаква да бъде  със задачи на нивото на деца от МГ.Разбира се, че и твърде лесните задачи са мечешка услуга, тъй като  всяка дребна неточност ще е решаваща, а и самото пресяване на децата заради многото отлични резултати ще е затруднено. Лично според мен, ако проследим изпитите примерно  по мат през последните 5 години, задачи като тези от 2009 са ненужно изсилване,  а  пък тези от 2012 и 2013 могат спокойно да бъдат малко по-завъртяни. За мен изпитите от 2010 и 2011 са най- добре балансирани, без да преминават границите на приемливото усложняване.  Имат си и лесните задачи, с директно приложение на формули и теореми, имат си и такива, които предполагат познаване и прилагане на ОЗ и някои дребни хитринки,  имат си във втори модул  текстова и геометрична, които да позволят на по-добре подготвените ученици  да дръпнат пред останалите.

# 456
... Лично според мен, ако проследим изпитите примерно  по мат през последните 5 години, задачи като тези от 2009 са ненужно изсилване,  а  пък тези от 2012 и 2013 могат спокойно да бъдат малко по-завъртяни. За мен изпитите от 2010 и 2011 са най- добре балансирани, без да преминават границите на приемливото усложняване.

Честно казано не съм запознат с всички тестове. Само с този от 2013г. Направих си експеримент - дадох ги на сина ми лятото (тамън преди да започне 7-ми клас). И страшно се учудих, че реши всичките задачи без грешка с изключение на две, за които каза, че още не са взели материала. И някакси ме успокои, че все пак една година по-късно след 7-ми клас ще е достатъчно подготвен. Но наистина има значение и трудността. Явно НВО-то от 2013 наистина е било "лесно" както се казва.
Непременно ще проверя и тези от 2011 и 2010 да видя за какво става въпрос.

# 457
  • София
Eeee, Вълчо, не очаквай кой знае колко по-голяма сложност... Но определено има капанчета, в които много деца падат.  Текстовата за път  примерно от 2010 също за доста ученици е препъни камък, какъвто в изпита от 2013 липсва. През 2012 пък нямаше истинска геометрична, а текстовата под номер 23, ако не се лъжа, се решаваше с шестокласен материал от пропорции и части от цяло.Затова си позволих да изкажа мнение за изпитите от 2010 и 2011, определящо ги  като  по-добре балансирани. Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 14:02 от пенсионирана русалка

# 458
В Пловдив в "Образователни технологии" на "Богомил" има ПИ в неделя от 9 ч и таксата е 5 лв. Моят младеж ходи на уроци там и този път го записах и на ПИ математика

# 459
eslanchice Hug, не губи кураж. "Нищо не е свършило, докато не свърши“. И друго- децата на самата матура дават най-доброто от себе си, така, че уроците имат своя смисъл и всяко усилие.
Пък и да не го приемат в елитна гимназия- какво... Важното детето да е здраво, всичко останало е второстепенно и не толкова важно  Hug

# 460
  • Русе
Айде и ние със "съветская изненада" - навехнат крак. Слава Богу не го е счупила. Така, че нашата ваканция започва от днес. В събота на пробен по МАТ. Как ще отидем и как ще се качим до четвъртия етаж - не е ясно.Офиса на СМБ-то не работи днес и утре за да пробвам да сменя стаята с по-нисък етаж - да си имаме късмета.

# 461
  • Варна
Момичета, скалата за оценяване, която щяла да бъде известна в деня на матурите, май не се отнася за нас http://dnes.dir.bg/news/maturi-anelia-klisarova-16566373?nt=4. Подозренията на Дидева май ще се окажат верни Thinking.

elan, бързо възстановяване на госпожицата. Повече покой на крака, да не го натоварва много и след майските празници ще е пушка, както се казва Simple Smile

# 462
elan  - приемете го от положителната страна. Така и така ще почива,  може да се упражнява двойно повече Simple Smile. Извън шегата - на децата бързо им минава навехнатото, скоро ще се вдигне на крака.

# 463
  • София
Бързо възстановяване на девойката!

# 464
  • София
Бързо възстановаване  на девойката, elan.

Еслънчице, помня те от седмокласната тема преди 2 години.  Hug Не губи кураж, децата се събират на изпита и дават максимума от себе си.  Peace И аз на моменти се хващам за главата от елементарните грешки, които допускат моите от разсеяност, ама какво да се прави..Да са живи здрави е най-важно.

Общи условия

Активация на акаунт