Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 51 569
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
mari_eta, сърдечно благодаря, за подробното обяснение Simple Smile   bouquet Не съм те питала досега специално за това, преди време пак ми беше отговорила много подробно, глобално за отглеждането на мушкатата. Още веднъж ти благодаря, лекцииката, както я нарече е грижливо копната в документче и изпълнена дословно, и разбира се има резултат Simple Smile   bouquet До скоро Simple Smile

# 151
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Мариетка,   Hug Чудесен нов дом си имат бебоците!  А пък първите "плахи" цъфтежи на стеларите са просто прекрасни, че и имената им красиви! Съветите, които даваш, са ми полезни и на мен.
Нели, красиви цветя и не- цветя... За теменужките- когато и да решиш, за теб винаги ще има. Вкоренявам сега едни 20-ина сорта- много красиви има сред тях и живот и здраве наесен ще мога да ви предложа малки. За кухнята- позволи си да не я мислиш няколко часа и идеите и решенията после ще дойдат сами! Зеленийки също харесваме- показвай Hug
При всички ви е много красиво- на Денима и Писето дворовете (втория може да намина да го видя покрай Великден  Mr. Green), на Хриси орхидеите, и не само.... айде да не изброявам поименно, че много ще стане.
Сега показвам и аз само две сентполии, по-нататък и от терасата вече нещо

# 152
  • ГОре на черешата...
Танче, това за новите 20 сорта не биваше да го пишеш, ах, уцели ме право в сърцето. И отсега съм на опашката за най-красивите 5-8-10, въх Crazy. Ами има още място на перваза, така де Mr. Green...

КрисCrazy, радвам се, че има резултат. Явно някой в другия форум е питал, там и за накъдрените листа на сакъзчетата питаха - от студените нощи и топлите дни е, ще се оправят.
За съжаление обаче кайсиите са се изрисили/т.е. не са завързали/ и няма да имат много плод. Шантава година се очертава, казах ви.

# 153
  • на североизток от Рая

Нели, ... За теменужките- когато и да решиш, за теб винаги ще има.

Останах безмълвна...То и какво ли да кажа след тези думи. ТанчеHeart Eyes Hug Hug!

Ще искам, знам си, особено пък как си представям новата си кухня  и едни рафтчета с теменужки в кипри саксийки.  Flutter

# 154
  • ГОре на черешата...
А така, и аз едни полички за цветя съм предвидила над хладилника, та сега кое да слагам там /на нероден Петко Whistling/ - орхидеите ли, сентполиите ли...имам само 2 месеца да решавам, към 15-ти юни са плановете за монтаж на новата кухня.

Нели, да не сме астрални близнаци? Имам чувството, че туптим в едно Heart Eyes...

# 155
  • на североизток от Рая

Нели, да не сме астрални близнаци? Имам чувството, че туптим в едно Heart Eyes...

Докато си писала тук, на друго място ти написах същото на теб. Има нещо, де,  Heart Eyes!

Аз орхидеите ги гледам в хола, сега цъфтят и им харесва тук. Имам нова цъфтяща - бяла. Красавица е!

# 156
chriss, с удоволствие ти предлагам от Сентполиите си - разбира се от тези които нямаш. За съжаление не мога да ти дам вкоренени от всичките, защото давах тези дни на познати и нямам, но от тези които имам ще ти дам с удоволствие. От другите, ако искаш ще чупна листенца. Ти от къде си т.е. как ще мога да ти ги дам?

# 157
  • Пловдив
Привет, момичета! Отдавна не бях влизала в темата, че имах гости и времето не ми стигаше, но видях изобилие от цветове в новата тема и това ми достави огромна радост.
Моята розова красавица се сдоби със сестричка и сега двете ме радват с изобилни цветове.

# 158
Красота!
Благодаря на всички, които се грижите за това - с цветя, вкуснотийки за хапване, с домашните любимци! Hug

При мен още няма пролетни цветя, но пък имам нови теменужки Grinning
Много ме радват!

# 159
Изма,много са красиви!  Heart Eyes
Танче,ти пак си показала разкошотии!  Heart Eyes И аз съм освободила един перваз за бебета,да знаеш!  Wink
Мариетка,какви са тези красоти! Ще ми спре сърцето! Да знаеш ,че съм кандидат ,като решиш да ги чупиш,когато и да е. Ше се реванширам!  Hug

# 160
  • ГОре на черешата...
Нези, нямаш грижи Hug! Нека нацъфтят всичките, че само белгийчетата ми са с етикет и ги знам, и на лято ще разпращам Peace.

Аааа, Изма ме разтрепера - втората е божествена!

# 161
Ехе-колко красоти сте показали!!! Heart Eyes
Показвайте ми теменужки-запалихте ме и сега освобождавам и аз място за тях. Laughing
И да се похваля-скоро и аз ще се радвам на една  цъфнала теменужка-изненада.Не знам какъв ще е цвета. newsm78
И листенцето дето си го откраднах и натопих по съвет на Таня-има вече коренчета. newsm44
Днес валеше,гърмеше имаше светкавици и вятър,а вчера беше лято. Crossing Arms
Искам си топлото време,чакам с нетърпение да цъфнат розите,имат вече пъпки.
Таня-заповядай,ще ми е приятно да дойдете-тъкмо ще видя малкия Спайдърмен. Mr. Green
И като ти хареса-ще идвате често,хем не сме далече.
Скоро ще показвам цъфнал Лилиум,а калата дето взех лукчета пусна вече доста листа,но едното е зелено с бели петна,а другите излизат различни.  Thinking

Нели,за зюмбюлите-есента ли ги сади или тази година?Ако не са презимували на вън е възможно от това да са толкова ниско цветовете в земята.
Мариетка-много красиви мушкатa! Heart Eyes
Даскал-много рано са цъфнали хортензиите.Дано и моите тази година да цъфнат,миналата голямата имаше само един цвят. Confused

# 162
Я и аз да ви питам нещо.
Дъщеря ми се върна онзи ден от екзкурзия и ми донесе луковици на лалета от Холандия. По принцип знам кога се садят луковици ,но тези са покарали и се чудя какво да ги правя... Дали да не ги боцна сега? Дайте ми съвет,моля ви!  Hug
Мариетка,благодаря!   bouquet

# 163
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Я и аз да ви питам нещо.
Дъщеря ми се върна онзи ден от екзкурзия и ми донесе луковици на лалета от Холандия. По принцип знам кога се садят луковици ,но тези са покарали и се чудя какво да ги правя... Дали да не ги боцна сега? Дайте ми съвет,моля ви!  Hug
Мариетка,благодаря!   bouquet

бодвай смело, може и да не изкарат цвят, но е по-добре от това да съхнат до есента  Hug

в тази връзка, някой писа, че зюмбюлите му са малко 
Blush при нас сега се разпродават прецъфтели цветя в саксийки:. розови зюмбюли по левче, три бели за 3-4 лева, иглики с едрите пъстри цветове по два лева... на сряда пазара имаше иглики и за лев. Wink може да е добра идея за по-икономично запълване на цветните лехички.

# 164
Здравейте. Имам проблем с една гардения. Подариха ми я за осми март с много пъпки, но досега нито една не успя да разцъфне. Стават жълти и падат. Пресадих я, поливам я редовно, започнах да пръскам листата с вода, и въпреки всичките грижи нямам успех. Яд ме е. Имам над 50 саксии с цветя, нито едно друго не ми създава тскива проблеми. Дайте съвет.

Общи условия

Активация на акаунт