Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 51 666
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
ехооо, помните ли ме  Mr. Green

Напълних си очите, честно  Hug пускайте повечко цветя в темата, знам че имате  Naughty
В нас е все същото, само орхидеите ми ме радват нацъфтели.

Днес купих преоценени нарциси от Кауфланд за по 39ст саксийката. Викаха ме от далеко "елаааа ни купиии" и аз нали са ми слаби ангелите  Whistling Дренбички са, но не ме бърка. Ще ги дам на комшийката да ги бодне на есен в градинката пред блока.

Зюмбюли гледам обсъждате. Моята приятелка със зюмбюите дето пуснах по назад в темата, каза че ги е купувала по 50ст за луковица. Ще дебна и аз на есен да позаредя малко. Мама нали е баба пенсионерка и гледам залитва вече по цветята  Crazy че до сега хоч не и се чуваше да сади и гледа цветя. Иначе на нея сакъзи и дайте. Скъсват се да цъфтят и за едно лято от една педя стигат до земята.

Теменужките (сентполии)  Heart Eyes Много обичам. Тия дни ще вадя каменните на терасата и ще ми се освободи местенце покрай орхидеите и ако намеря някъде изгодни теменужки, ще си купя една две. Само да ми осане време да се разходя до Практикер и Бриколажа, че там май са по на далавера.
Пък и нямам нищо против и от Табакова да си купя бебета  Hug

Оставям ви за сега, но знамйте, че макар и да не пиша често то Бай Брадър ви наблюдава  Hug и пълни окото с красоти  Wink

# 196
Здравейте.
Честит празник на всички.

Честит имен ден на всички празнуващи. Да ви е живо и здраво името.
Имам какво да покажа, имам и въпроси, но време нямам.  Hug
Само ще кажа нещо дори и да засегна някой.

Скрит текст:
Не искам да бъдем разнасяни по форумите. Не ме интересува кой какво прави и какво обича. Обичам цветята показани по най различен начин, но предпочитам тези които не са откъснати. Магазин знам какво е, влизала съм вътре. Вчера пак бях в такъв, но ме привличат най напред цветята в саксиите и чак тогава букетите.
Хайде лек ден.

# 197
  • в огледалото на живота
Честит ни Цветен ден!
Нези,Денима момичета с цветни имена,пожелавам ви

като пролетта да греете и красите

днещния  чудесен ден!

Честит  ви имен ден!

За Нези:незабравки от сърце!
Скрит текст:

За Денима:маргаритки с много любов!
Скрит текст:

За всички именици с цветни имена  Hug
http://youtu.be/mOkzvfy5V-w

Няма да изброявам поимено,но благодаря за красивите цветни снимки  Hug

Аз за съжаление само пиша.
Намалих патериците от две на една. Значи скоро ще показвам снимки  Wink

Лека вечер!
Какво се случва с теб?!
Явно се пропуснала...но каквото и да е ,бързо да минава  Hug

# 198
  • ГОре на черешата...
Честита Цветница на всички  bouquet! Бъдете здрави и красиви като цветята!

Цветенца и от мен /получени вчера от една добра баба, така че знам, че ще се хванат/:

# 199
  • на североизток от Рая
   Честит празник, момичета! Цветница - най-цветният от всички, най моят ден. Аз ходих на черква, взех си върбички, постоях на литургията. Хубаво е!

Честит имен ден на нашите именички!   bouquet Нека имената ви да ви красят много години, да сте здрави и да са цветни дните ви!

Подарявам ви букет от моите орхидеи.

Heart Eyes

# 200
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Честит празник на всички с повод- Нели, Нези, Марги и всеки друг, който има повод днес!

Нели, тук съм- питай за кактуса. Орхидеите ти са приказни! Моите цъфтят доста по-скромно.
Мариетка, хубави са новите къщички на бебоците. Големки са им и те съветвам ако искаш да ги видиш с цвят поне година да не ги местиш от там- нека са препълнят саксиите първо. Може само другата пролет да подмениш пръстта, но без да пресаждаш в по-голям съд- те първо ще гледат да направят корен и чак тогава ще мислят за цъфтеж  Simple Smile За светлината- ако им пускаш щора или да са зад преде като напича ще е най-добре. Някои даже слагат лента оризова хартия в долната част на прозореца.
Amiamo, нормално е теменужката да не спира да цъфти- те така яко ги форсират, че ще има още дълго да цъфти, а после ще ѝ трябва почивка. Ето при мен също една осмомартенска как изглежда сега  Laughing

Хриси,
Скрит текст:
ти пък да не се засягаш от такива изказвания.... хвърлям аз едно око но "съседния" форум и видях там обидени хора, но все пак не сме в детската градина да се сърдим за такива неща, нали? И ти не се чувствай длъжна да отговориш, затова че си изказала мнението си  Hug
Сега още малко снимки от мен, поздрав за цветния празник днес
Тази година мислех да мина без петуния, но не издържах

Една теменужка

Новата сграда на детската градина и други особи

Сега ми цъфти и третата орхидея като си отвори добре първото цветче ще ги събера за снимка.
Хубав ден от мен!

# 201
Честит празник на всички,които обичат цветята и на всички именници!!! Hug  bouquet

Таня-красота! Heart Eyes
Хриси- Hug кой както го разбира!
На мен също не ми харесват откъснати цветя. Crossing Arms
Нели,Мариета,-ще ви наобиколя да ви нагледам красотите. Wink
Девичка-другата седмица ще ти пратя обещаното,че се забавих-но не съм забравила. Naughty Hug
И да се оплача-от котки ми са изпочупени белите папагали,една хризантема и малко от роза една и други цветенца. Confused
Какво са правили,как са вървели-няма и лапички,има само козина. #2gunfire
За сметка на това петуниите ,които купих цъфнаха всичките,но едната от силния дъжд е пострадало единственото и цветче,но и видях цвета поне.Защото като ги купих нямаха цвят,а само пъпки.
Весел празник  на всички!!!  love001 newsm51
Тук грее слънце и ще стоим в двора. Wink

# 202
Благодаря ви много ,мили приятелки!  Hug

Почерпете се за мое здраве!

Честит празник и от мен на всички празнуващи!

# 203
  • Велико Търново
Засега само на вашите красоти се радвам, моите още ги чакам да цъфтят. На орхидеята, която подарих на майка вече и опадаха цветовете. Има 3-4 пъпки, когато се отворят ще снимам и ще пиша.
Неделята ми е ден за поливане, сутринта се вихрих из стаите и навън Simple Smile А пък вчера давах на една приятелка три вкоренени цветя от вкъщи, много обичам да подарявам Simple Smile
Хризантемите отвън усилено растат, но забелязах тук там много ситни черни мушици. С какво да ги третирам?

# 204
  • София
Честита Цветница!

Честит имен ден на всички, които носят красиво име на цвете!

Много цветен и красив празник за всички!

# 205
  • на 90 км от морето
Честит празник на всички, които празнуват днес - имен ден или семеен повод. Да сте живи и здрави и да има много цвят в дните Ви.

Аз напоследък само чета - нямам нищо ново за показване, а и имам чувството, че съм попаднала в един омагьосан кръг - работа, вкъщи, децата, другите ми занимания. И това всеки ден - сякаш Земята се върти и аз с нея, а времето си отлита безметежно. Но стига толкова - на този празник да на развалям настроението на никой  Embarassed

Много  Hug за всички  Heart Eyes

# 206
  • DE
Здравейте Цветя!
Днес темата ни има официален празник Mr. Green
Честита цветница!
Честит празник и честит Имен ден на всички Вас, които празнуват!
Толкова много красиви снимки на цветя сте показали.
Поздравления за Вас Hug
-------------
Аз мислех да питам за теменужките , но си зададох въпроса на лични и сега вече ми е отговорено-подробно. Благодаря!

# 207
Честит празник, момичета!  bouquet
Да сте здрави и много щастливи! Hug

matze , страхотно място си намерила на циганетата. Grinning
И аз имам идея за нещо подобно, но да видим дали ще стане.
 Amiamo , много красиво е цъфнала бегонията!  Heart Eyes И аз имам такава теменужка и все не мога да ѝ хвана цвета на снимка.
А на Денима азлията е просто прелест! Heart Eyes Дали може да расте и в саксия newsm78

# 208
Здравейте! Много съм невежа и искам да попитам следното: Мога ли сега да засадя лалета и нарциси в градината? Ако увяхнат дали ще се хванат и да избият на пролет?

# 209
Здравейте! Много съм невежа и искам да попитам следното: Мога ли сега да засадя лалета и нарциси в градината? Ако увяхнат дали ще се хванат и да избият на пролет?

Може да ги засадиш ,но по-добре да изчакаш есента ,предполагам, че сега са прецъфтели и луковичките са пълни ,тоест  узрели , на есен октомври  е най-подходящото време за това ,сега могат да престоят в мазе ,или багажна стая ,килер.Но нищо няма да им стане  е сега ,няма да изкарат ,чак пролетта .Ако решиш сега ,отбележи мястото ,за да не го разкопаеш неволно ,да ги посечеш ,при мен се засажда едно върху друго и опасност от посичане има.Върху пролетните цветя засаждам летни и поливам ,така луковичките не изсъхват ,отбелязвам редовете  и засаждам между пролетните .В момента всичко е прецъфтяло и  обрулено от ветровете и дъжда ,след десетина дни ще изрежа на десетина см,да има все пак листа да хранят  луковичката и между това  като е готов разсада на летните цветя ще ги бодна.Омръзнаха ми червените ранни лалета ,все ги изкопавам ,и все никнат,нарцисите догодина ще разсаждам отново ,вече се размножиха доста ,но пък сега не ми е до тях.Зюмбюли имам сгъстени ,те са на ред тази година ,ще ги извадя по-късно ,като пожълтеят листата  и станат големи ,за да имат едри грудки.Ще ги прибера като повяхнат ,в плик ,в мазето и октомври ще ги засадя отново,една по една на растояние.

Общи условия

Активация на акаунт