Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 144
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Мидко,какво е това? Много цвят ще има обаче!  Wink
Относно листните въшки- моя мъж скоро беше ходил в една селскостопанска аптека и като питал за нещо против листни въшки,човека там му дал спрей против хлебарки. Аз в началото реагирах така - Shocked,но като напръскахме една китайска роза,коята здраво беше въшлясала,изчезнаха за отицателно време.  Wink

# 466
  • Варна
Запис и от мен Hug
Честит празник на празнуващите!
Не съм чела последните 100 теми поради липса на време, тази година на балкона ми цветята се състоят предимно от оцелели от миналата година (уж) едногодишни. Обачеееее си имам помощник от класа, та ще влизам в час Grinning

Скрит текст:

# 467
  • SHOOT ME 10 $
nezito
Цитат
Мидко,какво е това?
Не знам как се казва -цъфти с едни камбанки - бели, розови, сини, като цъфне ще ви ги покажа
 Месечинка виторога, Красива тераса, красиви цветя и сладур-помощник
да го схрускаш... Hug
Това е за теб и всички ,които харесват Ириси

# 468
  • на брега на Дунава

# 469
  • на североизток от Рая
Месечинке, каква сладка изненада!  Hug Борко е  много пораснал вече, голямо момченце, на теб прилича, да го гушнеш. А цветята да ги заплюя пу пу, но са хубави  и са много, не се оплаквай от липси. Още помня като си купи миналата година кандилката. И пак е цъфнала. А къде е писана?  Simple Smile Ти много ми липсваш...

Ку4о, ред е и ти да се покажеш + помощничка.  Wink Hug Heart Eyes

Митко, аз много обичам ириси, и аромата им обичам. Имах и жълти,  и синички, от дребните, но прецъфтяха вече. Много нежни цветя са.

За гадините по розите да кажа и аз, макар че писах преди 1-2 страници. Пъпките и нежните листа на розите ми бяха целите покрити с въшки. Такова нещо не бях виждала досега. Първо чистих ръчно, но все оставаха. Премахнах и някои пъпки и листа, за да поразчистя тази напаст. Но спасението дойде от фасовете на мъжа ми. Накиснах в кофичка от кисело мляко фасове, доста бяха, но и доста стояха. Водата потъмня, почти черна стана. Прецедих само водата + веро, разбърках и с тази вода поливах върху пъпките на розите и листата. А и натопявах целите пъпки в кофичката да постоят и това даде ефект. Вчера го правих, онзи ден пак и днес няма помен от гадовете. Ще повторя тази процедура дори  и да няма въшки, този път с профилактична цел.

МХ , много красиви цветя. Какъв нежен цвят има перуниката.  Heart Eyes А такава детелинка ми се иска да си завъдя. Представям си  я на село в градинката колко красиво ще стои.

# 470
  • Бургас
Честит празник!
Набързо минавам за поздрав само.Честито на тези с нови придобивки!
Месечинке,страхотни са ти цветята а цветаря е голям сладур  Hug
Имам доста снимки от последните дни,но ще е друг ден.За сега ще ви покажа само този красавец.

# 471
  • Пловдив
Да си кажа и аз за въшките.Розите пръскам с БИ 58 в съотношение грам на литър вода.При тези интензивни дъждове, които предполагат и много въшки, розите са ми чисти. Ето и  малко снимчици от днес.

Дано не съм ви досадила.Честит празник на всички празнуващи!

# 472
Момичета, мидко, големи красоти сте постнали  Grinning Гледам, гледам, гледам, а клавиатурата подгизва  Mr. Green

Честито на всички празнуващи! Да сте здрави! Наздраве!  Hug

# 473
  • ГОре на черешата...
Честит празник на всички с голямо закъснение, че ние днес митлосвахме по разни пещери, но не мога да не отбележа прекрасния помощник на Месечинка - сладур мамин златен Heart Eyes!

# 474
  • Велико Търново
Доживях и аз най-накрая да ви покажа нещо, първата ми собственоръчно отгледана орхидея:
Има поне още 5-6 пъпки!

# 475
Добър вечер!Честито на имениците  и всички празнуващи.
Месечинка-искам и аз такъв помощник. Heart Eyes Кога беше бебе,кога порасна толкова,вече цял мъж!
За цветето на Мидко-кампанула е това.Мидко-твоите ще изпреварят моите . Wink
 Нямам търпение да цъфнат,страхотни са. Heart Eyes
и да се похваля-единия ми алиум имаше цвят,но се счупи.Днес гледам пак има цвят. newsm78 Как става -не знам.
Хайде малко снимки от мен.
Скрит текст:

Лека вечер.

# 476
  • SHOOT ME 10 $
 daskal77 Това червеното което си показала

и това моето едно и също ли е и какво е?

pisenxeto, като цъфнат ще ги покажа
А бе защо ми изчезна аватара...?

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 22:47 от midkoo

# 477
Това червеното е Хойхера  -

# 478
Малко снимки от градината на свекърва ми:
Скрит текст:

Жалко че точно там такъв град удари, че ни се плачеше .
Аз си мислех за моите изнесени на терасата цветя, как ще се справят с ниските температури ...

# 479
Здравейте, ще се включа инцидентно в темата ви, защото имам нужда от съвет!
Заформям един детски балкон към стаята на дъщеря ми искам да и сложа цветя, за които тя сама да се грижи. Балконът е доста топъл през лятото. Има две положения за саксии- едната е на перваза до прозореца, там е по-задушно, защото балконът има навес и се напича, но пък няма директна светлина. Другото място е на перваза на балкона, където следобед грее слънцето директно. Моля, да ми кажете какви цветя са подходящи за тези места! От цветарските магазини до нас няколко пъти купувам разни красиви цветя, уж лесно се гледат, всичко измира! Сега съм решила да ходя директно в градински център, но искам да съм подготвена, за да не ми продадат нещо неподходящо.
И още едно питане имам: Миналата година си бях взела от един тротоар семенца от калдъръмче и ги засях и станаха разкошни китки. Като заувяхваха зимата събрах семенцата им и ги пазя някъде. Тези цветя подходящи ли са за гореописания балкон?

Много ви благодаря предварително за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт