Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 141
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте, момичета!

Надявам се ще задам въпроса си на правилното място.

Подариха ми наскоро цвете в саксия с препоръката да го пресадя при първа възможност. Хубаво - купих пръст и по-голяма саксия, но не знам дали само да извадя цветето от първата саксия и да го сложа в новата и само да добавя пръст или да махна старата и да сложа изцяло нова пръст?

# 481
  • В полите на Пирин планина
Лаленце, изваждаш цветето както си е с цялата пръст и само добавяш още.

fiona, петуния, мушкато, сакъзчета, шибой, вербена и калдъръмчето но за него мисля че е късно да сееш семена но може да опиташ. Само да знаеш че искат ежедневно поливане.

# 482
  • София
tan4eto_71, благодаря!  Така и направих, защото имаше толкова много корени, че ме беше страх да не ги повредя ако махам старата пръст.

# 483
  • в огледалото на живота
tan4eto_71, благодаря!  Така и направих, защото имаше толкова много корени, че ме беше страх да не ги повредя ако махам старата пръст.
Ако корените са  дълги и засукани е хубаво да се орежат малко...
Аз когато пресаждам растение от транспортна саксия, винаги леко махам горния слой и подрязвам ако има нужда  Peace

# 484
  • Пловдив
midkoo, цветето наистина е хойхера, както е казала pixenceto и е едно към едно с твоето. Досега не съм виждала хойхера в различен цвят от моята. т.е. червен. А вие?

# 485
  • София
Привет, нямате изитане значи  Hug
Ходихме на гости на нашите и се върнах с багажник, пълен с цветя  Rolling Eyes Сдобих се с "червената четка" за миене, която alina_si питаше какво, с което ме изпревари. Мама ми го донесе от Турция храста. Още не съм го прехвърлила в по-голяма саксия дори. Сдобих се и с всякакви възможни цветове зукуми и нямам търпение да нацъфтят. Утре ще понасним и ще показвам Wink

# 486
  • Бургас
midkoo, цветето наистина е хойхера, както е казала pixenceto и е едно към едно с твоето. Досега не съм виждала хойхера в различен цвят от моята. т.е. червен. А вие?
Ето моите,цветчетата са бели.

# 487
  • Бургас
Доника,честито!Много да ти цъфтят!
Аз така и така се появих да покажа нещо поне.
Лилиумите доста напреднаха,имат и пъпки почти всички.
Скрит текст:

алиумите ми
Скрит текст:

теменужки
Скрит текст:

Скрит текст:

и накрая един божур
Скрит текст:

# 488
Здравейте,момичета Simple Smile...мога ли да използвам тази тема и да попитам за мое цвете в саксия/"палмичката" на снимката /....В средата между листата малко трудно се вижда едно "шипче", което разбрах,че е  цветът на палмичката ми и не знам какво да го правя,защото забелязах,че той бави растежа на цветето ми....Ще съм благодарна,ако някоя от вас е запозната и ми каже какво да направя- да го оставя ли или да го отрежа.... Simple Smile/извинявам се за голямата снимка,но ще я махна като я видите ..

# 489
  • DE
румид , аз имам такава палмичка(палма е вече).
Цъфтяла е много пъти, но това, острото, което излиза са новите листа-поне при мен.
Така че не режи-те са бавно растящи!
Не съм забелязала да забавят растежа на цветето.

Денима, алиума на къде е тръгнал  Laughing

# 490
Здравейте,момичета Simple Smile...мога ли да използвам тази тема и да попитам за мое цвете в саксия/"палмичката" на снимката /....В средата между листата малко трудно се вижда едно "шипче", което разбрах,че е  цветът на палмичката ми и не знам какво да го правя,защото забелязах,че той бави растежа на цветето ми....Ще съм благодарна,ако някоя от вас е запозната и ми каже какво да направя- да го оставя ли или да го отрежа.... Simple Smile/извинявам се за голямата снимка,но ще я махна като я видите ..
Здравей, това по средата прилича на нов лист. Цветовете излизат пак по подобен начин, но измежду листата, и често са по няколко наведнъж. Реално представляват "шипче" с топченца по него.
Но сега ми направи впечатление, че на снимката май има още такива шипчета настрани, така ли е? Никога нищо не съм рязала, а цветето ми е на 10 години вече:)

# 491
  • в огледалото на живота
Румид,точно листенце си е новото ''шипче''...Това е палма хамедория.
И аз си имам една такава в къщи.Миналото  лято ми цъфна.
Цветът е дребен;топчест и нежно бял.Ето снимка от нета:
Скрит текст:

Денима,много красиво в твоята градинка..ех... Heart Eyes

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 21:28 от devi4ca

# 492
Добро утро , благодаря за отзивчивостта ви, devi4ca, gacaweb , matze   Grinning.....не  е нов лист, шипче си е и излиза редовно,но цвят няма....само това...ако го оставя ще се вдърви и ще нараства само то,за сметка на другите листа....някой ми каза,че трябва да го отрязвам,като започне да се втвърдява и аз го отрязах предния.....Пожелавам чудесен слънчев ден на всички     food010

А вие за саксийните си цветя каква пръст ползвате?

# 493
Момичета, страшно красиви дворове сте спретнали  Grinning

Девичка, кокорка е  Heart Eyes прелестна  Heart Eyes

# 494
  • Пловдив
Включвам се да кажа колко е красиво при вас! Няма да изброявам поименно, че ще изпиша темата само с имената ви  Simple Smile
Нели, точиците по кактуса вече трябва да им личи,че са са пъпки. А това че е почти без корен, не му пречи да цъфти. Сега като ги поливаш по- често ще си пусне и корените.
Мариета, много са пораснали бебоците! Знаех си, че ще са мноооого добре при теб!
Девичка моят Непослушко (който ме изнуди и след един ден на градина пак е във ваканция, та се гледаме днес) се заинтересува от кокорка- пита тя в коя градина ходи?  Joy А аз да питам- с калата какво става-събуди ли се?
Ние имаме нови съседи на етажа, ново мушкато на терасата и окъпан бодливко, разбира се.

А вие за саксийните си цветя каква пръст ползвате?
Аз лично купувам един вид в прозрачни пакети- да мога да я видя все пак, която съдържа и перлит и пясък и т.н. Въпрос на личен избор според мен.
 За да не разпращам лични съобщения искам тук да напиша на момичетата, интересуващи се от малки септнолии, че времето наближава...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт