Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 139
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • в огледалото на живота
Девичка моят Непослушко (който ме изнуди и след един ден на градина пак е във ваканция, та се гледаме днес) се заинтересува от кокорка- пита тя в коя градина ходи?  Joy А аз да питам- с калата какво става-събуди ли се?
  hahaha Кокорка е в най-хубавата градина....Слънчевата  Heart Eyes
Вчера сутринта ме сюрпризираха:имаме детенце с варицела от групата,та сега очаквам включване да се опъпчим.....може би..... Rolling Eyes

Сякаш ми четеш мислите за калата  Hug Снощи като обхождах теменужената ясла видях,че е боцнала вече..юхууу.. Party зарадвах се и я изнесох на терасата да я огрява слънцето.
Явно си е с характер красавицата и когато реши-тогава  Grinning

Инатче,благодаря ти за милите думи  Hug
Очаквай включване от мен тези дни... Wink

# 496
Привет на всички цветарки   bouquet! Отдавна ви чета и изключително много ви се радвам, а как само ме зареждате с положителна енергия! Скоро имах рожден ден и получих паричен подарък от мама, който с огромен кеф отидох и изхарчих за цветя  Mr. Green, съпруга ми е на мнение, че съм се чалнала щом не съм си купила "парцалки"! Купих си доста петунийки, кажете моля ви с Моспилан пръскам ли или поливам почвата? Набочках и кибритени клечки. Всяка година ми мушасват, стават лепкави и изсъхват.

# 497
  • Бургас
С Моспилан може и да се пръска и полива.Ако ще трепеш нещо е за препоръчване и двете.

А пък аз забелязах че нещо ми гризе разсадите от една саксия,пензирани са ми яко вербена,петуния и брахикоме.Стоят като откъснати и горната част си стои newsm78.Рових ,рових и нищо не видях,за сега само на едно място има поражения.Много и е интересно кой ли е нашественика Sad
Брахикомето ми беше цъфнало а вербената имаше пъпки #Cussing out

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 10:32 от denima

# 498
  • Варна
denima,
на открито ли са? Питам, защото на мен птици ми гризат цветята понякога.
Нели,
по Великден бяхме за 2 дни в Шумен и бях решила да ти се обадя, обаче още на първото излизане обувките ми буквално се разпаднаха и после си седях вкъщи Embarassed На следващото идване ще направя всичко възможно да отделя време за кафенце Hug
Мидко,
страхотни ириси Hug
Всички цветя са прекрасни, а градинките, ехххх Heart Eyes

# 499
  • Русе
И аз така казвам...градинките, ехххх  Heart Eyes   Hug  Чудно е при вас! И по терасите е много хубаво!  bouquet
Месечинке, помагача много е пораснал! И една сладка кокорка видях!  Hug
Аз нали бях единствената от темата,която не гледаше теменужки и сега какво стана...вече имам три и то без специално да съм търсила и купувала! Преди няколко дни бях на гости и си тръгнах с една огромна теменужка подарък! Heart Eyes  Много ми харесва и дано успеем да се спогодим двете  Peace  Голямо чудене ми е къде точно да ги настаня и дали им достига светлина на избраното засега място,защото другите две си поизправиха листата. Мисля,че ще се наложи да поразместя някои цветя и да им намеря друго местенце.

Не мога да отхвърля една мила молба  Hug  и дори и да досаждам,пак ще си покажа бегониите.
Мисля,че ще е бяла,макар че леко ми жълтее.

Скрит текст:
И по-малката,която предполагам ако цъфне ще е друг цвят,защото много се различават по цвета и вида на листата.

Закупих и три фуксии.Вече положението в импровизираната ми зимна градинка става сложно.  Mr. Green

И още нещо,което не съм показвала

Скрит текст:

# 500
tan4eto_71, благодаря!

# 501
  • Бургас
Месечинка ,да ,на терасата са.Или пиле или скакалец,ама пък имам и по външни сандъчета а те не са пипани ,ако е пиле там ще му е по лесно newsm78.Ще видим,може да го хвана на местопрестъплението #2gunfire
Све  Hug прекрасни са ти всички цветенца!Пу-пу,за бегониите нямам думи,много да ти цъфтят!

# 502
  • ГОре на черешата...
Айде да досадя с две снимки - цъфнаха хибискусите:

Све, и бегониите, и теменужките са чудни, ама там наднича една хоя прелестнааааа...моята отдавна я потопорчих на слънце и не ще, и не ще да цъфне и това е. Инат като стопанката си значи Whistling...

Денима, и аз имам такива листа по мушкатата и сакъзчетата - дръжката прекъсната през средата и листото или паднало в саксията, или още виси. Мислих, че е вятърът, ама ММ компетентно заключи, че е някаква гад - бръмбар сигурно, пък може и врабците да са - чуруликат сутрин аз сандъчетата, гадовете, все едно са им сцена...

Къде е Нели? Загуби се нещо, притеснявам се...

# 503
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак не мога да пусна снимки, но знам че ще ми простите  Blush

помня, че хада искаше цветенца за градинка. щеше да пише по Великден. какво стана?

# 504
  • Schwarzwald
Здравейте!  yu5
Аз пак болна... Confused

Иначе успешно завърнала се. Адаптирам се още. Тялото ми в ДЕ, а мислите в БГ...
Градинката и всички домашни насаждения са в отлично състояние, положени са перфектни грижи + нови попълнения.
Китки мъкнах в куфара за към БГ, но и насам имаше туй онуй.

Градинката във Варна вече има друг вид. Специални благодарности на denima и pixenceto!!!   bouquetПомогнаха ми да я направя по-красива.

От шуменските дами искам извинение, не успях да немря време да се видим. Имах проблеми с крака и не бях хич подвижна. Съжалявам! Praynig

Тук за 2 седмици всичко се е раззеленило, градинките ми цъфнали, отчитам се с малко снимки. Седя у дома, че една грипонастинка ме е хванала, мнооого ми е зле.
Да се ококоря малко и ще направя по-подробен "репортаж".

st. Dobri, благодаря, че не си ме забравила. Но... прибрах се вече.   bouquet

Хубава вечер за Вас!

# 505
  • на североизток от Рая
 И аз съм тук. Разписвам се.

HAda , очаквах обаждане от теб. Имах нещо наум, но жалко, че не се получи. И в скайп надничах, но и там никой...Друг път, дано да има такъв. Исках да съм ти полезна.

# 506
Благодаря за красивите снимки ,които показвате-страхотни сте момичета!!! Hug  bouquet
Хайде да се похваля с новите придобивки днес. Mr. Green Купих си 4 бегонии,едната цъфнала,а другите 3 са коренчета.
Скрит текст:

-тук са три
Купих си и коренчета калибрахое.Едното е много интересно.
Скрит текст:

в едната саксийка имаше две коренчета,та едното е подарък.Тук посадих 3 коренчета. Heart Eyes
И в момента бялата роза е страхотна,въпреки,че тепърва почва да цъфти. Heart Eyes
Скрит текст:

и карамфилите
Hada-да оздравяваш бързо ,страхотна е градинката! Hug
Sve-и аз се запалих по тези обички,та сега имам две,а бегониите ти са.... Heart Eyes
Таня-чакам с нетърпение да видя какви теменужки имаш. Laughing  Въпреки,че нямам вече място. hahaha
Денима-не си сама в борбата с гадинките и при мен има напаст голяма. #Cussing out Охлюви-всякакви видове,гъсеници-също ,скакалци -ама си имам помощник в унищожаването им   hahaha и въшки.

# 507
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте!
Да ви покажа малките ми петунии

И двете ми детелини

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 21:35 от midkoo

# 508
  • Пловдив
denima, твърде е възможно гадинката, която ти пакости, да е нощенка.
Тя се крие в почвата и е почти невъзможно да я откриеш, освен ако не станеш много рано сутрин и  не разгърнеш листата в оснаовата. На мен тази буба ми изгриза пролетните иглики, почти до листо, докато една сутрин не я намерих на местопрестъплението. Освен това пръсках с БИ58 включително и почвата. Ето тук можеш да прочетеш повече.
http://www.gradinar.net/2990-Nostenkata-izyazhda-domatite-

# 509
  • Пловдив
Като си говорим за щети от разни твари, аз пък да се оплача от пилците- не ги знам какви са, защото има към 10 вида птици около нас. Бях сложила на парапета едно сандъче с едно сакъзче- голямо вкоренено и три малки, почти пръчки. Е, двете, които бяха в края една сутрин просто бяха изчезнали. И не, нямаше вятър, буря. На другата сутрин пък освен голямото количества птиче аки, намерих и това- откъснато листо, а  липсващото парче - в пръстта. Значи няма как да е гъсеница. Прибрах сандъчето по-навътре и повече нямам липси. Та мисълта ми е, че пилците също могат да правят поразии по цветята.
Раде, за теменужките- няма да има кой знае колко нови неща- все показвани. След няколко месеца ще е интересното.  Wink
HAda , бързо оздравяване!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт