"Прилив и отлив" - "Medcezir" - ТЕМА 61

• 21 144
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
 Joy Joy Joy Joy Художника го изрязаха от снимката  hahaha hahaha hahaha

# 256
  • Варна
Hug Hug Hug Привет на всички  Hug Hug Hug

bouquet за Ани! Всеки път темата ни има различен облик. Чудесна е Peace!

Рени, ударих едно рамо в анкетата, да не си тъжна, джанъм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

Hug Hug HugГаби,Рени,Ивче-ние ще станем милиони Mr. Green Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Joy Joy Joy Joy

Naughty Naughty  Бройте и Бризчето, че ей сега ще влети с раницата и тавите  ooooh! ooooh! Mr. Green Mr. Green Joy Joy Joy Joy Joy
rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo
 tooth Тц, няма- омахахме всичко от раницата- сега приготвям нови тави, ама кашкавала свършил и няма да правя кадънбуду кюфтАци, друго Ше спретнем! Stop
Ама щот тЪ ловЯ много и съм откачила единия вагон от шоколадовата композиция, че да не му стане лошо на Яманчи и съм я скатала за тебе. thumbsup Обаче, гледам Яманчи е наблегнал на вагончетата, локомотива си е цял целеничък, та ако настояваш може и него да ти дам! Joy

#Crazy #Crazy

Тц, нИ щЪ!  Stop Stop Mr. Green Обаче взе да откачаш вагончета Mr. Green Mr. Green  Whistling Whistling   Пак е нещо Joy Joy Joy Joy

Ми Ша ги пращам на Хакан, бре! Белким му се приисква по-бързо да ги пълни, че да има на какво да се радваме. И понеже ще го съблазнява да ги изхрупа, бързо ще пълни. Е от тук оттам ще изпада по нещо ама той нали по краищата слага все Крачола та се надявам през изяденото само той да пада от вагончетата. hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 257
  • Варна

Рени, ударих едно рамо в анкетата, да не си тъжна, джанъм  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

Hug Hug HugГаби,Рени,Ивче-ние ще станем милиони Mr. Green Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Joy Joy Joy Joy
                        И сега да аргументирам  отговора си в анкетата, защото винаги съм смятала, че е безпредметно на определен въпрос да сложиш някаква отметка, ако зад нея не стоят някакви твои виждания/ бе даскалска му работа- кусура бакма/.
                         Защо смятам, че Яман е прав! Не, толкова, защото е нашият кахраман и е готов да помогне на всички. И не, защото, видите ли само той може да я успокои Ада. Но, преди всичко нека ви кажа, че имам и син и дъщеря, така че не гледам на постъпката по свекървенски или по тъщенски. Напротив опитвам се да погледна и през очите на Мира и през очите на Яман, но и през очите на Ада.
                          Та защо Яман беше ДЛЪЖЕН, според мен: По същата причина, според която пак според мен помогна и дядо Харика- защото той е баща на Ендер, в случая тя пък е сестра. Грижовността на сем. Серез, Яман оцени високо- той е безкрайно трогнат от факта, че го приеха като техен син и брат, а в това и ние сме убедени- нали Ендер каза:“Ние сме четиричленно семейство“ Всичко, което Яман прави за тях го прави безкористно, да не кажа с удоволствие- приел е, че като член на това семейство има също и  задължения, пряко свързани със семейството- градината е най-малкото от всички тези задължения. А той дори за нея не е спирал да се грижи, макар че едва ли някой би му направил забележка, че не е събрал падналите листа, примерно. От там всички други неща, които са пряко свързани със семейството той ги възприема в частност и за себе си- т.е. което е лошо за тях, лошо е и за него и обратно. В случая- Ада- тя е сестра на Ендер, следователно отношението към нея трябва да е същото каквото е отношението на самата Ендер към нея. Ендер би направила всичко за да помогне на Ада- както и Селим и Мерт- следователно Яман също. Това е т. нар. семеен принцип и Яман го е възприел безрезервно. На базата на този принцип – да, беше длъжен да бъде с Ада и да, беше длъжен да даде своя дял за да я успокои.
                                   По отношение на Мира. Мира е голямата му любов. Той видя и вече знае, че тя ревнува от Ада. Дори дяволито се шегува с нея за тази ревност, която видяхме, че много му хареса. Точно тази ревност обаче, му дава основание, че неговото момиче ще го разбере и няма да се разсърди за това, което той направи. Защо? Ревността показа на Яман, че може да се довери на Мира, че може да разчупи бронята, която е намъкнал върху себе си, че може да бъде себе си и ще бъде разбран, защото е обичан истински. В момента Яман лети, носи се по облаците от щастие и това щастие му дава увереност да се опитва, а защо не и да успява да прави и другите около себе си щастливи. Точно затова без да се замисли изпълни мисията, която без думи, или да бъда по-точна само с няколко думи му възложи Седеф. Да, можеше да се обади на Мира, но обаждането дали нямаше да я травмира повече, дали нямаше да подхрани повече ревността и. Аз не бих повярвала, че през целия ден, докато са скитали през града, той напълно е изключил Мира. Напротив, вероятно през цялото време тя е била пред очите му, в съзнанието му, сравнявал е всяко действие на Ада с Мира и още повече е убеждавал себе си колко съвършенна е неговата любима. Прибра се усмихнат и удовлетворен, с ясното съзнание за един осмислен ден, защото беше изпълнил мисията си- беше накарал Ада да не се почувства изоставена, самотна и излъгана от всичко и от всички. Кой не би бил доволен от себе си при това положение. И да, той беше в настроение точно затова, а не защото е бил с Ада чисто по момчешки/едно момче с едно момиче…/.
                                     И по отношение на Ада- тук няма да се спирам надълго и нашироко, защото вече беше коментирано в темата. Визирам положението, в което той доскоро се намираше- излъган, изоставен, дори изгонен от къщи. Тя също – излъгана, изоставена/макар и измамно изпратена уж да учи в престижно учебно заведение, но далеч от родното място/ прокудена от дома си/макар сама да го напусна/ и двамата с майки, които са ги лъгали.
                                       И ….  Mr. Green чисто по свекървенски- семейството според мен винаги е на първо място. Да Мира е неговата голяма любов, но тя все още не му е жена, нали! Ако беше негова съпруга бих гласувала, че тя е права. Но не е съпруга! Значи не са семейство за да е на първо място- но със Серез са семейство- следователно приоритета са те, а не тя!
                       И няколко думички за Мирето! Знаете, че си я обичам, а с горенаписаното някой може да реши, че съм я разлюбила. Мира е права да се разсърди, защото Яман не и се обади! Но, голямо НО, той не е човека, който би захвърлил любовта си и би се втурнал в нова авантюра. Тя усеща, че той все още не и се доверява напълно и това я прави неспокойна, но би трябвало вече да усеща, че е успяла да спечели доверието му, че наистина е единствената в сърцето и душата му. Разбира се, че няма как да знае най-съкровенните му мисли за семейството и стаените болки от миналото, които го карат да бъде до Ада, но пък би трябвало да му се довери, да е убедена, че чувствата му към Ада нямат нищо общо с чувствата, които изпитва към самата нея. А и да приеме, че той е вечният кахраман и винаги ще се притичва на помощ на всеки, който се нуждае от помощ- това е характер, същност, която, меко казано, никога не може да се промени. Няма да е нейният Яман, ако се промени.
                                    И да, трябва малко да погърми и потрещи. Мълниите, които хвърля обаче няма да са за да се промени Яман, а просто за да се успокои и да приеме своето момче такова, каквото е.

# 258
  • София
Здравейте,момичета!Не съм писала по темата до сега.......филмът много ме впечатли,изгледах епизодите до 24ти на един дъх.Страхотна игра,сюжет и артисти.Много ми е интересен - а съм възхитена от сем.Серез - толкова сладки и мили!!!За Яман и Мира сигурно е излишно да изказвам възхищения и суперлативи - отлично показани отношения между двама съвременни млади хора,със всичките плюсове и минуси.Мерт и Ейлюл - смях,закачки,сладост,младост.net.......Много много интересно!!!
  С риск да съм досадна ,искам да ви попитам кога долу горе се очаква пълния превод на 25ти епизод,има го само на половина,а с руски субтитри не си е като с български......Знам,че това е голям труд за момичетата и съм страшно благодарна на тези,които се трудят,обработват и качват,за да можем да се наслаждаваме на страхотните филмчета......Благодаря ви предварително..... newsm51 smile3525

# 259
Здравейте,момичета!Не съм писала по темата до сега.......филмът много ме впечатли,изгледах епизодите до 24ти на един дъх.Страхотна игра,сюжет и артисти.Много ми е интересен - а съм възхитена от сем.Серез - толкова сладки и мили!!!За Яман и Мира сигурно е излишно да изказвам възхищения и суперлативи - отлично показани отношения между двама съвременни млади хора,със всичките плюсове и минуси.Мерт и Ейлюл - смях,закачки,сладост,младост.net.......Много много интересно!!!
  С риск да съм досадна ,искам да ви попитам кога долу горе се очаква пълния превод на 25ти епизод,има го само на половина,а с руски субтитри не си е като с български......Знам,че това е голям труд за момичетата и съм страшно благодарна на тези,които се трудят,обработват и качват,за да можем да се наслаждаваме на страхотните филмчета......Благодаря ви предварително..... newsm51 smile3525

Здравееей  Hug Hug Hug доста време си на балкона  Hug Hug Hug пиши по-често  Hug Hug

За превода - в момента доколкото знам английският превод не е готов още на 25-та серия и затова и нашият се бави.  Peace Нали имаше проблеми с вики и затова така се получи.  Peace

Освен това Тинчето, която редактира преводите ще си дойде другата седмица и най-рано тогава може да се очаква преведения епизод във вики.  Peace

След това вече се надяваме нещата да тръгнат ритмично, ккато досега.  Peace Стига да няма пак проблем във вики.  Peace

# 260

И сега да аргументирам  отговора си в анкетата, защото винаги съм смятала, че е безпредметно на определен въпрос да сложиш някаква отметка, ако зад нея не стоят някакви твои виждания/ бе даскалска му работа- кусура бакма/.
                         Защо смятам, че Яман е прав! Не, толкова, защото е нашият кахраман и е готов да помогне на всички. И не, защото, видите ли само той може да я успокои Ада. Но, преди всичко нека ви кажа, че имам и син и дъщеря, така че не гледам на постъпката по свекървенски или по тъщенски. Напротив опитвам се да погледна и през очите на Мира и през очите на Яман, но и през очите на Ада.
                          Та защо Яман беше ДЛЪЖЕН, според мен: По същата причина, според която пак според мен помогна и дядо Харика- защото той е баща на Ендер, в случая тя пък е сестра. Грижовността на сем. Серез, Яман оцени високо- той е безкрайно трогнат от факта, че го приеха като техен син и брат, а в това и ние сме убедени- нали Ендер каза:“Ние сме четиричленно семейство“ Всичко, което Яман прави за тях го прави безкористно, да не кажа с удоволствие- приел е, че като член на това семейство има също и  задължения, пряко свързани със семейството- градината е най-малкото от всички тези задължения. А той дори за нея не е спирал да се грижи, макар че едва ли някой би му направил забележка, че не е събрал падналите листа, примерно. От там всички други неща, които са пряко свързани със семейството той ги възприема в частност и за себе си- т.е. което е лошо за тях, лошо е и за него и обратно. В случая- Ада- тя е сестра на Ендер, следователно отношението към нея трябва да е същото каквото е отношението на самата Ендер към нея. Ендер би направила всичко за да помогне на Ада- както и Селим и Мерт- следователно Яман също. Това е т. нар. семеен принцип и Яман го е възприел безрезервно. На базата на този принцип – да, беше длъжен да бъде с Ада и да, беше длъжен да даде своя дял за да я успокои.
                                   По отношение на Мира. Мира е голямата му любов. Той видя и вече знае, че тя ревнува от Ада. Дори дяволито се шегува с нея за тази ревност, която видяхме, че много му хареса. Точно тази ревност обаче, му дава основание, че неговото момиче ще го разбере и няма да се разсърди за това, което той направи. Защо? Ревността показа на Яман, че може да се довери на Мира, че може да разчупи бронята, която е намъкнал върху себе си, че може да бъде себе си и ще бъде разбран, защото е обичан истински. В момента Яман лети, носи се по облаците от щастие и това щастие му дава увереност да се опитва, а защо не и да успява да прави и другите около себе си щастливи. Точно затова без да се замисли изпълни мисията, която без думи, или да бъда по-точна само с няколко думи му възложи Седеф. Да, можеше да се обади на Мира, но обаждането дали нямаше да я травмира повече, дали нямаше да подхрани повече ревността и. Аз не бих повярвала, че през целия ден, докато са скитали през града, той напълно е изключил Мира. Напротив, вероятно през цялото време тя е била пред очите му, в съзнанието му, сравнявал е всяко действие на Ада с Мира и още повече е убеждавал себе си колко съвършенна е неговата любима. Прибра се усмихнат и удовлетворен, с ясното съзнание за един осмислен ден, защото беше изпълнил мисията си- беше накарал Ада да не се почувства изоставена, самотна и излъгана от всичко и от всички. Кой не би бил доволен от себе си при това положение. И да, той беше в настроение точно затова, а не защото е бил с Ада чисто по момчешки/едно момче с едно момиче…/.
                                     И по отношение на Ада- тук няма да се спирам надълго и нашироко, защото вече беше коментирано в темата. Визирам положението, в което той доскоро се намираше- излъган, изоставен, дори изгонен от къщи. Тя също – излъгана, изоставена/макар и измамно изпратена уж да учи в престижно учебно заведение, но далеч от родното място/ прокудена от дома си/макар сама да го напусна/ и двамата с майки, които са ги лъгали.
                                       И ….  Mr. Green чисто по свекървенски- семейството според мен винаги е на първо място. Да Мира е неговата голяма любов, но тя все още не му е жена, нали! Ако беше негова съпруга бих гласувала, че тя е права. Но не е съпруга! Значи не са семейство за да е на първо място- но със Серез са семейство- следователно приоритета са те, а не тя!
                       И няколко думички за Мирето! Знаете, че си я обичам, а с горенаписаното някой може да реши, че съм я разлюбила. Мира е права да се разсърди, защото Яман не и се обади! Но, голямо НО, той не е човека, който би захвърлил любовта си и би се втурнал в нова авантюра. Тя усеща, че той все още не и се доверява напълно и това я прави неспокойна, но би трябвало вече да усеща, че е успяла да спечели доверието му, че наистина е единствената в сърцето и душата му. Разбира се, че няма как да знае най-съкровенните му мисли за семейството и стаените болки от миналото, които го карат да бъде до Ада, но пък би трябвало да му се довери, да е убедена, че чувствата му към Ада нямат нищо общо с чувствата, които изпитва към самата нея. А и да приеме, че той е вечният кахраман и винаги ще се притичва на помощ на всеки, който се нуждае от помощ- това е характер, същност, която, меко казано, никога не може да се промени. Няма да е нейният Яман, ако се промени.
                                    И да, трябва малко да погърми и потрещи. Мълниите, които хвърля обаче няма да са за да се промени Яман, а просто за да се успокои и да приеме своето момче такова, каквото е.

Бризчееее, кога го написа това?  Hug Hug Hug Hug Hug

за червеното: съгласна съм с това, че Яман беше с Ада защото е част от семейството и наистина беше ДЛЪЖЕН (затова и така го написах така в анкетата).  Peace НО това семейство има и други членове.  Crossing Arms Не мисля, че точно Яман е човека, който трябва да подкрепя Ада.  Peace най-добре беше това да е някоя от сестрите и.  Peace А те изпратиха Яман.  Naughty Naughty Naughty И как пък цял ден никой от семейството не реши да отиде при Ада и Яман?  newsm78 Продължавам да мисля, че не на Яман се падаше тази задачка.  Peace Останалите си стояха вкъщи заедно с Рейхан и кършеха ръце.  Peace И това не го пиша заради Мира, а по принцип е странно.  Peace

И двамата са ревниви и то мноого.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Понякога ревността не значи, че нямаш доверие на другия. Има хора, които са болни от това. И дано при нашите хора не се окаже, че е болест.  Joy Joy Joy

Това му е хубавото на този сериал, че се изясняват бързо отношенията.  Peace Дори като са обидени един на друг Мира и Яман разговарят, карат се и се изясняват.  Peace Няма драми от по 10 серии в които да гледаме как страдат един за друг.  Naughty Naughty Или пък оня чул, този видял, пък на нея и казали ...  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Нормално беше Еджето да ги поскара за малко  Mr. Green и се радвам, че няма да продължи дълго.  Peace

# 261
 Shocked Shocked Shocked Shocked Мимииии, идвай да спасяваме голямото кардо от Судето, че страшно става  ooooh! ooooh!

# 262
# 263
Яманчи доста се стресна от гнева на Мира  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 264
  • близо до брега на морето
Shocked Shocked Shocked Shocked Мимииии, идвай да спасяваме голямото кардо от Судето, че страшно става  ooooh! ooooh!

Hug Hug HugАни,тя тая гадина може само да мечтае за голямото кардо-ама искам да и направи едно пролетно почистване-че да го помни,дорде е жива Mr. Green.И после кардото да и каже-евалла-и до тук бех джанъм Mr. Green Laughing Laughing Joy Joy Joy Joy Joy Joy Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 265
  • близо до брега на морето
Бризче  Hug Hug Hug Rolling Eyes-аз толкова много не съм писала от ученическите си години бре-не че не разсъждаваме,но ни мързи да пишем толкоз Mr. Green Laughing Laughing LaughingОще една в отбора на свекървите Mr. Green Hug Hug Hug Joy Joy Joy Joy Joy newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525

# 266
  • Яко в Матрицата...
Бризче, поздравления за написаното Hug Hug Hug
Почти с всичко съм съгласна. Не съм много по дългите словоизлияния, но тук с вас май леко ще разчупя стереотипа Mr. Green
Аз лично не харесвам ревността като чувство, както и ревнивите хора. Липсата на доверие е много голям проблем в една връзка. Яман ясно показа на Мира, че това го е накарало да се затвори в себе си и да помисли дали са готови да имат връзка, поиска да му даде пространство и време да се осъзнае и да реши как да продължи. Да, в момента Яман лети, както летеше и преди, докато Мира с едно изречение не го приземи така, че едва не си счупи врата при падането. Според мен Яман има осще много брони да сваля, докато напълно се разкрие пред Мира. Която от своя страна с тази ревност, се показва като много несигурна в себе си. И това нещо не го приемам в нейния образ, не ми се вижда реалистично. Едже ханъм трябва малко да се постарае и да развие образа й. Знам, че не споделяте мнението ми, ама да си кажа...  Peace

Яман действа чисто интуитувно в тази ситуация. Нито е мислил, че прави нещо кой знае какво за Ада, нито че тя е от любимото му семейството Серез, нито че така ще си навлече гнева на опашатата комета - другото мило в живота му. Типично по мъжки, видя плачеща жена и реши да я утеши Peace Би помогнал на всеки/всяка. Има хора, които в положението на Ада, могат да стигнат до екстремни решения ... Така че, аз продължавам да смятам, че не само беше длъжен, но и че само Яман можеше да е до Ада. Поне от тези, които познаваме Mr. Green

П.П. И аз съм от отбора на свекървите Mr. Green

# 267
Ейййй, кви са тия чаршафи??!  #Crazy #Crazy #Crazy Joy Joy Joy
Оставих ви за два часа и кво ви стана?  Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Ще чета.  ooooh! Laughing

# 268
Момичета помагайте преди време бях споделила че немога да се регистрирам в торента с превода на български а много искам да го гледам някой желаеш да ми ги прати на скайпа или другаде Praynigскайпа ми е mameto_2

# 269
Здравейте,момичета  Hug Hug Hug

Явно Судето е решила,че трябва да припомни на Седеф,че е един от собствениците на ресторанта  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Големи дилеми около Яман и Мира и последното им скарване  Naughty Naughty Naughty
Всеки  реагира според своята черга  Peace Peace Peace
Аз също имам и дъщеря,и син и оглеждам нещата и от двете страни  yes yes yes
Определено съм на страната на Мира в случая   Stop Stop  Stop и то не защото я защитавам лично нея,а се опитвам да мисля по-глобално  Wink Wink Wink Яман вече трябва да е наясно с приоритетите си на млад мъж,а не като тинейджър да действа първосигнално. Това се отнася не само сега в случая с Мира,а изобщо в ежедневието му. Защото ако сега Мира ще повика,ще се посърди,но ще го прегърне така,както тя може и ще му прости,защото той е любовта на живота й  Hug Hug Hug  в живота  хората около него не винаги ще приемат така постъпките му   Naughty Naughty Naughty  и не винаги  ще му дават възможност да избира  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт