ДЕКУПАЖ_47

• 113 389
  • 407
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
наистина нищо не се получи с кофичките  Confused искаше ми се за саксийки да ги ползвам, но явно ще трябва да потърся нещо по-подходящо. нормална саксия ми се вижда трудно, защото имат и релеф обикновено
междувременно започнах да си изтънявам принт с тиксо. оказа се лесно и забавно  Simple Smile

# 181
  • пловдив
От мен една бутилчица

Скрит текст:

# 182
  • Бургас
Антом, перфектна ти е бутилката

# 183
  • Враца
Здравейте, момичета!

Влизам в темата за съвет и помощ от вас, които сте по-опитни.

За първи път правя нещо, приятно е и ми допада.
Реших да направя една кутия за подарък.
Ще прикача снимки отдолу.
Питането ми към вас е - искам бялото да го направя нещо- мисля си за кафяво или кафяво и старо злато, да изглежда като дърво. Но не искам да е напукано. Просто да не е толкова бяло, защото не очаквах, че ще е толкова светло, и че ще има такъв контраст между картинките и основата.
Повече ми харесваше основния дървен цвят на кутията, тя и от пресован материал, мисля че МДФ се казва.
Да е кафяво или бежово, ненатрапчиво, за да изпъкват картинките, и да прилича на дърво- да не е абсолютно равномерно. Или пък да е като светлосенки, петна, на ръбовете например да е по-тъмно, а покрай рисунките по-светло, или нещо такова. Да може да се прелива и да стават нюанси, но лесно.
И най-важното- да е нещо лесно за изпълнение- като за начинаеща.
В магазина ми обясняваха нещо за разни пудри, в парцалче или с пръст да се нанасят, но не запомних всичко, и не зная дали ще стане с тях това, което искам.

РЕДАКТИРАМ:
Днес интернетът ми е много слаб, и не мога да кача снимките... по-късно ще опитам пак. Но съм отворена за идеи, ако имате такива само по описанието.  Peace

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 13:34 от Трън в Очите

# 184
  • Бургас
Здравей и добре дошла Трън в очите,
това дето искаш да постигнеш със светлосенките се нарича художествен декупаж. Не е лесен всичко е до практика, но после е лесно. Около картинката винаги се прави фон или други релефни и т.н. Ако искаш качи предмета да видим до къде си стигнала и ще ти дадем съвети и насоки. Или пък намери готов декупаж която техника искаш да постигнеш и пак ще ти кажем как се прави. Фона се прави с гъбичка /сигурно знаеш/ за да бъде равномерно. За определен цвят смесваш бои със с200. В магазините наистина има страхотни продукти но са си цени все пак. Малко по-малко с опита който ще придобиеш ще правиш страхотни неща. Аз използвам темперни бои и с200 и понякога боите за художници /зависи какво правя/
Успех и ще чакаме снимките

# 185
  • Враца
Благодаря за отговоа, Хриси
 Hug
А с водни боички да пробвам?
Отгоре лак, стествено.
Ако стане хубаво, де. Simple Smile

# 186
  • Бургас
Да и с водни боички можеш да направиш прекрасни неща

# 187
  • Враца
О, добре, благодаря.
Ще опитам с водни, имам под ръка такива.

Хубав ден и много мерси!!!

# 188
  • Бургас
какви гъбички ползвате?
опитах с такава за чинии, но се получи много грубо   Thinking

и още  - наскоро направих подложки за чаши. минати са с 2 слоя лак. но след съвсем кракта употреба, забелязах, че чашите залепват леко за подложката и вече на едно място има леко отлепяне на горния слой. някакъв съвет?

# 189
  • Бургас
Гъбички за миене на чинии, от едната страна е по груба. Грубото го изрязвам, а самата гъба я правя на лентички краищата захванати с щипка. Може да има по-порести гъби и да си попаднала на тях, не знам. За лака...не би трябвало да ти залепва, добре ли е изсъхнал?

# 190
  • Бургас
благодаря.
би трябвало да е добре изсъхнал...преди 10тина дни е сложен

# 191
Бона Деа щом лепне значи лака не е добър.Акрилният лак съхне бързо и става гладко сатенено/ако няма гънки от салфетката/ и не трябва да лепне.

Трън в Очите мдф'а с водни бои ако се боядиса ще набъбне много и ще стане доста грапав не препоръчвам.Желателно е боята да е по-плътна най-добре акрил.Ако работите със салфетка трябва да боядисате първо в светъл цвят да залепите салфетката и тогава да дорисувате или нюансирате фона по желание.Успех!

# 192
  • пловдив
При водните бои има и друг проблем, дори и добре да са изсъхнали се размазват при лакирането с четка, върхе тях се ползва спрей лак, пръска се от далече без да е плътно защото ако се разтечи се разтичат и боите, наистина както казва и Миражчето акрила и по добрия вариант. Когато се прави художествен фон с тампониране е добре първо да лакирате,така ако нещо не харесате може да се изтрие веднага с мокра кърпичка. Пампонирането става като гъбичката се топне в боята, после върху вестник леко се подсуши и чак тогава се тампонира- така се получава по плавно преливане.
Отнасно гъбичката за равномерния едноцветен фон аз първо нанасям с плоска четка, веднага докато още е мокра започвам отгоре да тампонирам с кръглото връхче на строително валяче  http://www.bg.all.biz/img/bg/catalog/27815.jpeg едни малки като долното

# 193
  • Бургас
От доста време не бях качвала нищо, но ето какво направих вчера http://hristina69.snimka.bg/hobby/dekupaj-2014.803741.35314230

# 194
  • Бургас
Хриси, много хубаво се е получило   bouquet

снощи се опитах да направя напукване с ц200. е....не се получи, освен това ужасно грозно нещо стана, после шкурках, за да го махна  Confused
исках да направя тъмнозелени пукнатини на бял фон. боядисах зелено и изчаках да изсъхне. след това намазах дебел слой ц200 и веднага след това - бяла боя. е да, ама зеленото отдолу много прозираше, освен това и бялата боя се разнесе неравномерно. и стана ужасно грозно. все пак реших да видя нататък какво ще стане. като започнах със сешоара , започнаха да се надигат балончета....пукнатини се появиха 1-2 малки и толкова. явно нещо не направих както трябва, ще се радвам да ми посочите кое

попаднах на някаква варненска фирма - Лорка, която предлага материали за декупаж на доста изгодни цени. имате ли отзиви? нещо не ми вдъхва особено доверие - нещата са наливни  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт