Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е декупaж?
Върху какви повърхности може да се прилага декупажът?
Какви са различните техники за декупаж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е декупaж?
Декупaжът е форма на изкуство, която включва изрязване на мотиви от различни материали, като хартия, кожа, дърво или плат и тяхното залепване върху повърхности за декорация. Това изкуство има своите корени още през ранното Средновековие в Европа и става особено популярно във френския двор по време на управлението на Мария Антоанета.
-
Върху какви повърхности може да се прилага декупажът?
-
Какви са различните техники за декупаж?
-
Какви са разликите между боите, базирани на водна основа, и синтетичните бои?
-
Как да боядисаме правилно метални повърхности?

убедена съм, че Гени не се е опитвала да те обиди с третото лице
даже си е направила труда и да ти помогне с опит .... Явно си от скоро в темичката ни... ако беше от години, както примерно съм аз щеше да знаеш колко посещавана беше темата, колко приятелски се споделяше опит, колко надълго и широко се обсъждаше нова техника..... постепенно темата се пълнеше все повече с новоприсъединили се, които искаха с едно влизаме веднага да станат виртуози .... стигна се до там да се задава даден въпрос- примерно с какво лепило да си залепя салфетката, когато и на първа страница има събран опит, и една страница напред друг е задал същото... и две страници назад -пак.... търпеливо по старите "кучета" обясняваха...обясняваха... накрай се измориха, да не кажа, че на някой просто им писна.... те самите са достигнали добри резултати изчитайки много теми назад / аз например съм изчела всичките от първа до последна, преди да задам първият си въпрос.../ Когато доста често се повтаря един и същи въпрос от множество хора, страниците се запълват с еднотипни обяснения, които затрупват нещо важно, което се е появило като опит.... В един момент измъчени от този факт ни се появи идеята за създаване на декупажна библиотека. Идеята беше щом се появи нещо интересно да се качва там, за да може без да се лутаме в множество постове с коментари за творба или повторение на нещо вече обяснено ... е да де.... ама... и там започнаха да се появяват постове от рода... записвам се... много интересен линк... влизам да ви следя.... и колкото и да обяснявахме, че там е място само за имфо... не можем да спрем човека който не иска да прояви разбиране..... Уви.... това окончателно отблъсна повечето дългогодишни декупажистки.... избягаха по различни групички във Фейса примерно.... темата почти замря и само броена шепа "откачалки" останахме с малкото ни останала част търпение да се опитваме да помагаме с малкото опит, който имаме... 

че ти благодарих без да го прочета. Аз изчезвам и нямам намерение да се връщам