ДЕКУПАЖ_47

• 113 407
  • 407
  •   1
Отговори
# 210
Може с Ц 200 разредено с малко вода, но задължително като си готова с декупажа трябва да  минеш с лак, водоустойчив.
  bouquet а лакът какъв  да е  newsm78

# 211
Предполагам, че лак за кожа ще свърши работа. Най- добре да питаш в арт магазин, защото не съм правила декупаж върху такива повърхности.
Ето тук има лак-лепило за текстил http://hubavi-nesta.com/MaterialsForArt?page=3
Ако използваш такъв не ти трябва ц200.

# 212
Здравейте Simple Smile
Попаднах на тези макети и много ми се иска да направя нещо с тях. Имам една ваза, която мисля, че би се получила добре. Има ли нещо по-особено при работата с тях?
http://www.hobbyart.bg/category/1726/shabloni-za-risuvane.html

Все още съм на много ранен етап в декупажа и се уча. Нямам много време, но покрай една приятелка се запалих и това ми носи удоволствие. Отклоних се, извинете! Peace

# 213
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
Попаднах на тези макети и много ми се иска да направя нещо с тях. Имам една ваза, която мисля, че би се получила добре. Има ли нещо по-особено при работата с тях?
http://www.hobbyart.bg/category/1726/shabloni-za-risuvane.html

Все още съм на много ранен етап в декупажа и се уча. Нямам много време, но покрай една приятелка се запалих и това ми носи удоволствие. Отклоних се, извинете! Peace

Здравей, нищо не ти пречи да пробваш. Тези шаблони са тънки и са за рисуване, но можеш да пробваш и да направиш релеф /не знам колко ще е релеф/. Има шаблони за релеф - 3D им казват. В изкуството няма забранени неща, важното да е красиво. Успех и да покажеш

# 214
Благодаря, ще споделя резултата. Сега ще потърся и 3D шаблони Simple Smile

# 215
  • Бургас
Аз не споменах, че за 3D шаблоните се използва спациална паста за релеф /аз ползвам на Лорка/

# 216
Тъкмо търсех повече инфо за тях Simple Smile  Hug

# 217
Здравейте:)
Сигурно от 1 година само чета и гледам вашите красоти и все се надъхвам да се пробвам и аз и .. нещо става и не стигам до това! Прекрасно е изкуството ви ! Simple Smile  bouquet
Вече обаче съм решена, че искам да се пробвам и искам да попитам някои неща предварително Wink Това, което съм решила да "украся" е телефона ми/задния панел/ . Та някоя от вас ако е правила много бих се радвала да ми обясни стъпките? Той е гланц, може би трябва да да го изшкуря предварително? После ц200? грунд? латекс? Мисля да направя първите си опити с по-прости материали.. да се зарибя първо още повече Simple Smile))

Много ще се радвам на отговор!  bouquet

# 218
  • Бургас
Здравей обичамдъщеряси и добре дошла, бих ти препоръчала да се пробваш на бутилка, да усетиш материалите, как се лепи, оцветява. Много е важно каква е основата стъкло, дърво като за начало е идеално. Имай предвид, че пластмасата не е добро за декупаж. В твоя случай ако е плстмасов трябва да се надраска но колко ще държи не знам. Иначе стъпките /за шише/ измиваш го, слагаш основа /аз използвам фасаген със С200 или бял латекс със С200/ да стане плътно и хубаво бяло, ако трябва и две ръце. Използва се гъбичка с която тампонираш по основата. После изрязваш мотива примерно от салфетка и залепваш с разредено С200 и малко вода, целта е да няма гънки. Започни с малки мотиви. После оцветяваш и лакирваш
Успех!

# 219
Здравейте,

Извинявам се, че нахлувам в темата, но сама не успявам да си отговоря на основен въпрос за трансфер на снимка върху дърво, а ми е много важно да не с епроваля.
Искам да направя показаното на това видео http://bgkef.com/Kak-da-prehvarlite-lyubimata-si-snimka-na-darve … -povarhnost-VIDEO
Не мога да се ориентирам обаче какъв гел медиум да търся и къде да го намеря. Бихте ли ми препоръчали?
За какво трябва да се внимава при трансфера върху дърво? Има ли значение каква ще е четката? Изобщо препоръчайте ми материали, много, много моля  Praynig
Благодаря предварително!

# 220
  • пловдив
Здравейте,

Извинявам се, че нахлувам в темата, но сама не успявам да си отговоря на основен въпрос за трансфер на снимка върху дърво, а ми е много важно да не с епроваля.
Искам да направя показаното на това видео http://bgkef.com/Kak-da-prehvarlite-lyubimata-si-snimka-na-darve … -povarhnost-VIDEO
Не мога да се ориентирам обаче какъв гел медиум да търся и къде да го намеря. Бихте ли ми препоръчали?
За какво трябва да се внимава при трансфера върху дърво? Има ли значение каква ще е четката? Изобщо препоръчайте ми материали, много, много моля  Praynig
Благодаря предварително!

Вместо гел медиум можеш да ползваш акрилен лак. Правилата в началото са като при останалия декупаш, мястото на което ще се лепи картинката първо трябва да е грундирано, после да е нанесен стетъл цвят боя, когато изсъхне добре, нанасяш лака върху предмета и върху изображението, залепяш, добре е със сухо парцалче или суха плоста четка с притискане да прогонеш всичкия въздух, защото ако остане при протързването после ще се скъса изображението, после оставяш перфектно да изсъхне, примерно един ден, взимаш една гъбичка, мокриш с вота, потупваш белия гръб и нежно белиш докато стигнеш до картинката. Нужно е търпение и време, защото риска да се прокъса е реален, не бива много да се натиска с пръстите и да се бърза.

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 16:21 от antom

# 221
  • Бургас
Това правих наскоро http://hristina69.snimka.bg/hobby/dekupaj-2014.803741.35864193 не го харесвах това кракле, ама взе да ми харесва

# 222
  • пловдив
аааа чак сега видях, че е кракле Simple Smile във Фейса реших че си тампонирала с пореста гъбка Simple Smile)) друго си е снимка бг може човек да разгледа отблизо...

Хрис, продължавам да мисля, че ако смениш цвета на капачката по ще се върже... знам ли... иначе тази салфетка и аз я имам и със сигурно и аз ще я метна на бутилка пък ако ще и на мушама да изглежда на мен ми харесва Simple Smile)))

# 223
  • пловдив
Жега, жега... малко се поразхлади днес Simple Smile
да помогна и аз в разхлаждането Wink

напоследък съм на коледна вълна Simple Smile))) нали съм си откачена Simple Smile
Скрит текст:

Скрит текст:

# 224
  • Бургас
Антом  като си на коледна вълна дано да ти е по-хладно, продължавай с коледната вълна. А шарената бутилка стана шарена, защото сега съм на вълна хинди филми, а там цветове колкото щеш

Общи условия

Активация на акаунт