Отслабване на тийнейджърка. Как без диета?

• 45 799
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Здравей!
Винаги съм страдала от наднормено тегло още от малка.Висока съм 163 см и в ученическите години под 65 кг не падах.
Сега имам 2 деца и съм 55 кг, а се стремя към 50-тте.
Започнах режим, в който избягвам да консумирам хляб от обяд нататък.Изключила съм мазни и пържени храни от менюто си.Не пия газирани и сокове.Но ям сладко.
Когато родих първтп дете, килограмите, които носих след това бяха - 90.
За около година и нещо - 2 , станах 50 кг с гореописания режим.
На обяд винаги хапвам това, което съм сготвила за всички.
И най-важното е да се вечеря рано, до 17-18 часа с лека храна - печено месце, салата, кисело мляко с плод.Аз се водя по режима "Системата минус 60".Но в никакъв случай да не стои гладна.Нека се храни и да вечеря рано с лека храна и до месец ще има видим резултат.
Обаче е нужно да включите и спорт.
Аз сега се записах на зумба и ми е много приятно.
Успех желая!

# 166
Тя е висока 170 и тежи 80 килограма. Мисля ,че 10-15 килограма са достатачини. Ами дъщеря ми попринцим ходи на разходки всеки ден но и си хапва. Намалила е хляба на една филиика на хранене и то черен хляб от лятото.
Много спорт и малко храна. Друг начин няма.
А вие защо сте допуснали  да стане толкова килограма над нормата? Какво значи похапва си? Когато сте видели, че наближава 65 килограма защо не сте започнали още тогава диета и спорт?
Много сте ми интересни родителите на дебелите деца - килограмите не се трупат изведнъж.
Аз много внимавам дъщеря ми да не надхвърли "позволените" килограми. В момента е 138 см и тежи 32 килограма. Ходи на балет,плуване и айкидо. За момента не е дебела, но ако ми се стори, че наддава и напълнява ще и намаля храната.

# 167
  • София
Много сте ми интересни родителите на малки деца, които нямате идея какво е отглеждате подрастващ с някакъв проблем, обаче се карате и наставлявате. Какви мерки е можела да вземе жената? Детето й е голямо, никой друг не може да му реши проблема, ако то само не е решило да се бори.
Нали се сещаш, че няма как да сложи катинар на хладилника и да я следи какво, къде яде.

# 168
Много сте ми интересни родителите на малки деца, които нямате идея какво е отглеждате подрастващ с някакъв проблем, обаче се карате и наставлявате. Какви мерки е можела да вземе жената? Детето й е голямо, никой друг не може да му реши проблема, ако то само не е решило да се бори.
Нали се сещаш, че няма как да сложи катинар на хладилника и да я следи какво, къде яде.

Това е така СЕГА. Докато детето е било малко ( до към 10-12 години) е можело съвсем спокойно да му се управлява хранителният режим и да му се създават навици.

# 169
Много сте интересни! Защо под мерки непременно разбирате физически такива? Или да заключи хладилника или да залепи устата на детето? Това да не е робот? Не може ли просто да го възпита така (и то от ранна възраст, защото едва на 15 да започне, вече е късно), че да не прекалява с яденето и самО да може да се ограничава, когато види, че такова усилие е нужно? Да не преяждаш и да можеш да си слагаш спирачки са две много основни неща, които се учат наистина от бебешка възраст.

# 170
  • София
До 10-12 хранителния режим може да се управлява горе долу, и всичко е наред ако детето има добър метаболизъм. Ако има склонност да пълнее, обаче, нещата стават лоши. Не можеш да обясниш на едно 8-10 годишно дете, че яденето е лошо и трябва да се въздържа, когато то е вечно гладно. Все ще гледа да се отскубне и да изяде нещо тайно. Малкото дете според мен не може да прояви такава воля.
Мъча се да се сетя колко дебели и в последствие отслабнали деца съм виждала  Thinking Помислете и вие. Аз не се сещам за такова. Децата, които от малки са пълни си остават такива до пубертета или остават дебели възрастни. Не се сещам за малко дете отслабнало преди пубертета, а не мога да кажа, че родителите им са ги тъпчели с боклуци.

# 171
Не можеш да обясниш на едно 8-10 годишно дете, че яденето е лошо и трябва да се въздържа, когато то е вечно гладно. Все ще гледа да се отскубне и да изяде нещо тайно. Малкото дете според мен не може да прояви такава воля.
Ако никога не е било изисквано от него, може би няма да може или поне не от раз, но това не значи, че подобно нещо е невъзможно. На 8-9 изобщо не ми се вижда толкова малко, че да не проумее основни неща за храненето. Самото хранене не е лошо, но на тази възраст трябва да му е ясно, че не трябва да се преяжда и кои храни трябва да се избягват. И разбира се да може да се ограничи с една вафла или един бонбон. Дори и от гледна точка на възпитанието. Много лошо впечатление прави на гости или някъде другаде като почерпят някое дете с нещо и то започне да си взема още и още и не може да се спре, докато не изяде цялото.
А това, че когато расте интензивно и е постоянно гладно не значи, че трябва да яде боклуци. То си има нужда от храна, но нейната цел не е да се трупа под формата на мазнини, а да изгражда тялото и да осигурява енергия.

Иначе съм съгласна, че едно дете ако е научено да се тъпче от малко, то много трудно ще си промени навиците като порасне. Пак ще дам пример с моето познато момиченце, което бива преследвано с шоколадите и пиците и само го чакат да даде бегъл знак че е склонно да хапне още малко и веднага му тикат в ръцете. Никога не му е отказвано нещо, дори да е шоколад и дори да е в десет вечерта. Дори да няма в къщата и да трябва да се иде до магазин и да се купи, защото тя е поискала точно определена марка шоколад точно сега.
Тя до такава степен не може да се въздържа, че като ни дойде на гости, след като изяде всичко, което има на масата, започва да отваря шкафовете и да пита дали няма още нещо сладко или направо си казва "Ще идеш ли до магазина да ми купиш още шоколадов кекс, че много ми хареса". Защото е свикнала като каже така вкъщи и всички да се разтичат да й купят каквото е поискала. Не си представям как и кога ще започне да проявява търпение и въздържание, но няма да е скоро. Излишно е да казвам, че килограмите вече са над нормата. На 15 може и да се сети, че иска да е по-слаба, но нещата не започват тогава, започнали са много по-рано. Това имах предвид.

# 172
На мен пък ми правят лошо впечатление домакини, които започват да гледат лошо гостенчето дете посегнало да си вземе втори и трети път.
Не е само до хранене проблема, но и до движение, дори ген-много може да са факторите.

# 173
Ох, и на мен са ми много интересни такива хора, които по-далече от носа си не виждат и не могат да осъзнаят, че може да има много причини за първоначалното напълняване на едно дете - не винаги става въпрос за "тъпчене".

Това е един от най-неприятните ми спомени от общуването ми със сънародници - ти питаш за съвет, а те вместо да ти дадат съвет за СЕГА, започват да ти четат лекции, от които става ясно колко ТЕ са перфектни, а ТИ не си. Още по-неприятно ми е, когато започнат да ми дават непоискани съвети. Кому е нужно всичкото това морализиране? Не и на майката, със сигурност.

За протокола, моите деца са слаби и спортуват. Нищо лично. По принцип се дразня.

# 174
Аз бях дебело хлапе. В шести клас тежах повече, отколкото съм в момента след раждането на две деца.
Имам спомени, че  непрекъснато ми правеха забележки да спра да ям. И колкото повече ми правеха такива /особено майка, която е много пълна жена-от страх да не стана като нея/, толкова повече не спирах. Тогава не си спомням да е имало разни чипсове, вафли, пакетирана храна. Дебела си бях от домашна храна. Защото имах голям апетит, а и подходящ ген. Играехме непрекъснато навън, карахме колелета, обикаляли сме по цял ден селото, в което живееше баба, цялото в баири. Движение не ми е липсвало
Едно лято сама реших да отслабна /заради момче Grinning/  и за два месеца свалих 15 килограма. По особено нездравословен начин -хапвах само по една кофичка кисело мляко на ден, разпределена на три порции и по три ябълки. След това /до забременяването ми с голямото дете/ не съм си позволявала да кача повече от един-два килограма. Но с непрекъснато вторачване в това какво ям и почти ежедневни домашни тренировки. Отпусках се  по време на двете ми бременности и качвах по много. За щастие за две години и половина-три след раждането успях и двата пъти да се възстановя до степен да съм нормална за себе си. Да мога да направя без проблем стотина коремни преси, двайсет-трийсет лицеви опори и т.н

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 21:59 от valerie

# 175
На мен пък ми правят лошо впечатление домакини, които започват да гледат лошо гостенчето дете посегнало да си вземе втори и трети път.
Никого не съм гледала лошо  Laughing, коментирах предпоставките за наличието или липсата на въздържание.
За мен тоталната липса на въздържание от една възраст нататък е освен всичко друго и признак за лошо възпитание.

и не могат да осъзнаят, че може да има много причини за първоначалното напълняване на едно дете - не винаги става въпрос за "тъпчене".
ти питаш за съвет, а те вместо да ти дадат съвет за СЕГА, започват да ти четат лекции.
Може би не следиш развоя на темата, но отдавна приключихме със съветите, а и майката загуби интерес към темата си, така че много коментари тук са просто най-общ разговор по въпроса с проблемното тегло, а не конкретни съвети към споделения в началото конкретен проблем.
Най-различните причини за напълняване бяха многократно изредени, а някои от тях засягат и мен, така че не ми се налага да гледам много надалече от носа си, че да знам, че и такива има.
Всеки иска да му се даде съвет за СЕГА, без да му казват, че нещо генерално трябва да променя, без да се налага да преосмисля доСЕГАшните си виждания, ако може просто едно хапче да се изпише, по-чудодейно така, и да се приключи с проблема за ден-два... Но истинското решение минава и през откриване на причините, довели до създаване на проблема, няма как иначе.

# 176
Да мога да направя без проблем стотина коремни преси, двайсет-трийсет лицеви опори и т.н

Хм, не съм виждала жена, която не е активна спортистка, а вече има две деца, да може да направи 20-30 лицеви опори. Ама истински. Ако го можеш - евала. То половината мъже не могат.

# 177
Да мога да направя без проблем стотина коремни преси, двайсет-трийсет лицеви опори и т.н

Хм, не съм виждала жена, която не е активна спортистка, а вече има две деца, да може да направи 20-30 лицеви опори. Ама истински. Ако го можеш - евала. То половината мъже не могат.

Ей мъ на!

http://youtu.be/iXJl1fuFAKU

Няма да обиждаш на коремни преси (гледай го до края).

# 178

То след раждане не ти отслабват мускулите, а обикновено ти заздравяват, особено като носиш децата Laughing. Какво разбираш под истински - с опиране на гърдите до пода ли, напълно опънато тяло? Възможно е и да не ги правя съвсем добре /ако питаш мъжа ми -добре е , когато успея на една ръка Laughing, иначе е недостижим/, но за моите представи какво искам от себе си като физически възможности, ми е ок.

# 179

Ей мъ на!

http://youtu.be/iXJl1fuFAKU

Няма да обиждаш на коремни преси (гледай го до края).

О, аз не съм изказала съмнение за коремните преси, а за лицевите опори. Коремните преси не са проблем за жените, но лицевите опори са. Във видеото видях да правиш три горе-долу чисти, което е добре за жена. Но не и 20-30. 30 предполагам може да направи Станка Златева, но се съмнявам, че и 1% от неактивните спортистки на възраст майки с 2 деца могат.

Иначе филмчето беше хубаво newsm10 Спортната форма на инструкторката също  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт