Отслабване на тийнейджърка. Как без диета?

• 45 794
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Какво разбираш под истински - с опиране на гърдите до пода ли, напълно опънато тяло? Възможно е и да не ги правя съвсем добре /ако питаш мъжа ми -добре е , когато успея на една ръка Laughing, иначе е недостижим/, но за моите представи какво искам от себе си като физически възможности, ми е ок.

Е, не съм чак толкова вманиачена. Под "истински" разбирам нормални, защото има и едни "женски" при които се подпираш на колене, а не на пръстите на краката Grinning
Като чета и това за една ръка Thinking Да не си гимнастичка или фитнес инструктор? Ако е така е друга бира.

# 181
Ха-ха Laughing, не..., далеч от това.
Ако си гледала тренировките на Руми Илиева, почти всички имат и лицеви опори. Съвсем нормалното в една тренировка е да се направят 30 лицеви опори. Аз ходя на каланетика с една групичка жени, две от тях са на възраст около 50 години и те дори успяват да направят по 15 лицеви опори, без да се опират на колене.
А това за едната ръка -защото той ги прави така и почва -"
а така можеш ли, можеш ли LaughingКогато успееш, ще те призная"
но се отклонихме от темата
Исках да кажа, че понякога забележките, опитите за контрол от страна на родителите, могат и да бъдат неефективни. Особено при едно опърничаво и инатесто дете. Трябва да се подхожда много внимателно и да се помага, ако е възможно, детето само да реши. Това да му спираш яденето, да криеш храна и пр, може и да има само обратен ефект. Не трябва и да му буташ храна да яде, но при повечето пълни деца, това съвсем не е нужно. Те нямат никакъв проблем с апетита Simple Smile Аз не си спомням като дете нещо да не съм харесвала за хапване -освен една бяла супа от сирене в стола и сладкото. Сладолед например никога не можех да доям докрая и го давах на слаботелесната ми сестра, която все сладко искаше. Та предположенията за това, че дебелите се тъпчат само с шоколади и чипсове, са само предположения. Те могат и да хапват здравословна храна. Важни са количествата, ген и много други фактори.

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 09:35 от valerie

# 182
Съвсем нормалното в една тренировка е да се направят 30 лицеви опори.

O да. Ама не и на една серия. Аз това разбирам под "Мога да направя 30 лицеви опори" - лягаш и правиш 30 наведнъж.

# 183
  • Там, където ме обичат
Разбрах как тренират майките, но не разбрах дали това се отнася и до тийеджърките?  Peace
Та питането ми е какъв спорт, според вас, е подходящ за тях?

# 184
Танци  Peace
Лично аз бих препоръчала и Крос-Фит.
Иначе си зависи от конкретния човек и какво би му било приятно да прави. Не мисля, че всички харесват едно и също. Важното е към спорта да се подхожда с желание, така че каквото го влече детето - това е най-добре за него.

# 185
Разбрах как тренират майките, но не разбрах дали това се отнася и до тийеджърките?  Peace

Всеки, който им е приятен. Но да се намери приятен спорт за една тинейджърка, несвикнала със спорта и не изпитваща нужда да тренира, не е лесна работа. Освен това бързо се демотивират, ако не са добри, ако им е скучно, ако нямат компания. Май най-добре се приемат аеробни тренировки с музика - тае бо, аеробика, степ аеробика и т.н. Народните и спортните танци също са екстра тренировка, ако се ходи редовно.

# 186
  • Там, където ме обичат

Всеки, който им е приятен. Но да се намери приятен спорт за една тинейджърка, несвикнала със спорта и не изпитваща нужда да тренира, не е лесна работа. Освен това бързо се демотивират, ако не са добри, ако им е скучно, ако нямат компания. Май най-добре се приемат аеробни тренировки с музика - тае бо, аеробика, степ аеробика и т.н. Народните и спортните танци също са екстра тренировка, ако се ходи редовно.
Абсолютно съгласна.  Peace
Мисля, че зумба-та също е подходяща.

# 187
  • София
Около мен има доста девойки, дъщери на приятелки, и всички са се запалили по зумба. Много им харесва и ходят с удоволствие.  Peace

# 188
  • София

Не е задължително дебелите да си останат дебели, но и зависи за каква дебелина става въпрос. Много често в пубертета, около 7-ми клас, точно за едно лято уж пълнички деца изведнъж се издължават и поотслабват.

На мен вече ми е писнало от споменаването дори на думата "спорт". Гади ми се. И ми се гади от това да им се броят хапките на децата.

От толкова напъни ще докарате на децата някоя невроза.

Последна редакция: нд, 27 апр 2014, 14:41 от Andariel

# 189

Ей мъ на!

http://youtu.be/iXJl1fuFAKU

Няма да обиждаш на коремни преси (гледай го до края).

О, аз не съм изказала съмнение за коремните преси, а за лицевите опори. Коремните преси не са проблем за жените, но лицевите опори са. Във видеото видях да правиш три горе-долу чисти, което е добре за жена. Но не и 20-30. 30 предполагам може да направи Станка Златева, но се съмнявам, че и 1% от неактивните спортистки на възраст майки с 2 деца могат.

Иначе филмчето беше хубаво newsm10 Спортната форма на инструкторката също  smile3501

Това не съм аз, пошегувах се. Под "себе си" имах предвид моржа.

# 190

Всякакъв. Танци, плуване, дори обикновени разходки из парка. В България има толкова хубави планини. Едно екскурзионно летуване (правят ли ги още?) и ще започне да стапя мазнините. Тенис, бадминтон, колело.

# 191
  • В реалния живот
Една филия бял хляб (нали уж е най-вреден) е едва около 50 калории, 1/2 филия - 25. Не знам къде си ги прочела тези сметки, но ако някой качи близо 10 кг. за една година проблемът няма да е в тези 25 или 50 допълнителни калории на ядене със сигурност.

Не знам от къде си взела информацията за хляба, но една филия тежи около 37 грам /филия от средната част на хляба, която изглежда с приети като нормални размери/. Като калории 1 филия е около 97 калории. Има хляб с с по-дебели филии и калоричността е подобна. Една питка земел от най-обикновените е 50 грама и има около 130 калории.
Според мен хляба е една от основната причина за напълняването, ядат се поне по 2 филии на ядене

Andariel, не знам какво разбираш под броене на хапките, но децата трябва да се учат да ядат и пият с мярка, трябва да опознават тялото си и колко и какво могат да ядат без да напълняват.

# 192
Една филия бял хляб (нали уж е най-вреден) е едва около 50 калории, 1/2 филия - 25. Не знам къде си ги прочела тези сметки, но ако някой качи близо 10 кг. за една година проблемът няма да е в тези 25 или 50 допълнителни калории на ядене със сигурност.

Не знам от къде си взела информацията за хляба, но една филия тежи около 37 грам /филия от средната част на хляба, която изглежда с приети като нормални размери/. Като калории 1 филия е около 97 калории. Има хляб с с по-дебели филии и калоричността е подобна. Една питка земел от най-обикновените е 50 грама и има около 130 калории.
Според мен хляба е една от основната причина за напълняването, ядат се поне по 2 филии на ядене

Andariel, не знам какво разбираш под броене на хапките, но децата трябва да се учат да ядат и пият с мярка, трябва да опознават тялото си и колко и какво могат да ядат без да напълняват.

Зависи от хляба обаче. На нарязания хляб са отбелязани калориите. Има с 90 калории на две филийки, което е ОК. Аз първо гледам калориите, фибрите, захарта и тогава купувам хляб. Две филийки на ден са ОК по принцип.

# 193
  • В реалния живот
Зависи от хляба обаче. На нарязания хляб са отбелязани калориите. Има с 90 калории на две филийки, което е ОК. Аз първо гледам калориите, фибрите, захарта и тогава купувам хляб. Две филийки на ден са ОК по принцип.

Дай пример за хляб 2 филии за 90 калории, и аз чувах преди време за такъв, но не го видях. А всеки може да премери 1 филия от хляба, който обича, колко тежи. Между другото няма нищо лошо тийн да имат в къщи кантарчета, така се учат и да измерват, и да си хванат мярката. Две филии на ден са ОК, но 2 филии на ядене не са, или 2 сандвича с питка земел и за следобедна закуска още 1 сандвич. Между другото, аз напоследък наблюдавам тийн какво си купуват за следобедна закуска, преди няколко дни едно момиче с доста тежички форми си купи 1 макси кроасан и 1 хипер вафла, много е трябва мярка и броене на хапките. Както е казано "апетита идва с яденето".

# 194

Дай пример за хляб 2 филии за 90 калории, и аз чувах преди време за такъв, но не го видях. А всеки може да премери 1 филия от хляба, който обича, колко тежи. Между другото няма нищо лошо тийн да имат в къщи кантарчета, така се учат и да измерват, и да си хванат мярката. Две филии на ден са ОК, но 2 филии на ядене не са, или 2 сандвича с питка земел и за следобедна закуска още 1 сандвич. Между другото, аз напоследък наблюдавам тийн какво си купуват за следобедна закуска, преди няколко дни едно момиче с доста тежички форми си купи 1 макси кроасан и 1 хипер вафла, много е трябва мярка и броене на хапките. Както е казано "апетита идва с яденето".

Живея в Канада, едва ли ще ти е от полза. Варират между 90 и 160 калории за 2 филийки.

Общи условия

Активация на акаунт