Августовски бебета 2013 - тема 3

• 66 115
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • гр.Пловдив
Маминки,дайте по едно примерно меню на вашите мъници като пишете и количеството,да направя аз една сверка,че моя май много малко яде Sad....

# 121
  • София
teddynm, моя се буди два пъти през нощта - в 1 и около 5 за млекце Simple Smile после около 9 пак мляко - кърма и 100-140 мл АМ.
в 12-13 яде зеленчуци по 190-210 гр., през ден са с месо, два пъти седмично цял жълтък и 2 дни чисти зеленчуци.
в 16-17 папка или каша, или попарка. кашата я правя с две лъжици сухо на тьопфер, мляко и плод, а попарката - все още без масло, с 1 сухар, сиренце, заливам с чай и добавям малко плод - иначе се мръщи и не яде.
след къпането в 20;30-21 пие млекце - пак кърма и АМ и нанка Simple Smile
и той е доста палав. мислех да не го слагам в проходилка, но той сам си намери едно мъничко столче и бутайки го, обикаля навсякъде с него  ooooh! изциклил е паркета  Crazy ; през нощта се върти много, и постоянно проверявам как е. тези дни беше с хрема и ми беше много кофти, още не е съвсем здрав....
честит празник на всички, които имат имен ден или близки с това хубаво име  Hug

# 122
  • София
Маминки,дайте по едно примерно меню на вашите мъници като пишете и количеството,да направя аз една сверка,че моя май много малко яде Sad....

6-АМ 200мл
8-попара 3 сухара , масло, сирене(козе) с вода
12-пюре зеленчуково+жълтък или месно (220гр.)
16-грис + плодово пюре + мляко (220гр.)
20-АМ 200мл.
Давам бисквитка, плод или ако аз ям нещо давам да проба  Blush

# 123
7.30- АМ- 150 - 180 грама
10.00- попара със сирене и масло- 3 сухара- 200 грама
13.30- зеленчуково пюре/ зеленчуково- месно 200 грама
16.00- плодово пюре/ половин банан не пасиран- около 100 грама може и 1-2 бисквитки
17.30- кисел/ каша 200 грама (от скоро предлагам и грис, но не минава номера още)
21.00- АМ- 240 грама

От 1 седмица спрях да кърмя. Самичка се отказа- една вечер само докато я сложих на гърдата и започна да реве. На сутринта същото се повтори. А така ми се искаше да я кърмя поне до годинката.

# 124
  • гр.Пловдив
 Shocked #Crazy newsm78 Боже мили,моя това количество за 2 дни едва ли ще ги изяде.... Cry

Нашето меню е:

180мл АМ
попара с 2 сухара,сирене,бисквити,масло+120мл АМ
120мл АМ
190гр плодово пюренце/каша/
180мл АМ

Вчера това даже със зор го изяде Cry
Зеленчукови,месни,жълтъци-йок братче... Sad

# 125
8 чеса попара с 2 сухара+1 бисквита,масло и козе сирене и липов чай
12 чеса местно или зеленчуково пюре 220 гр
16 чеса каша или кисел или грис 220 гр
20 чеса АМ 180 мл
ние така се храним

# 126
  • София
През нощта всичко се случва в просъница и нито мога да кажа колко често се буди, нито дали само прицоква или си яде стабилно, много рядко се събуждам с пълни гърди.
6-7:00 кърма
10:00 каша 80г - но не всяка сутрин му давам
13:00 зеленчуково/месно - ако изяде повече от 20г вдигам парти и обявявам деня за семеен празник Wink
16-17:00 млечна каша 100г, кърма

Часовете са ориентировъчни. Винаги дохранвам с кърма. Установих, че кашата я яде повече чиста - без добавен плод, ама сега мисля, че трябва все пак да има и суров плод в менюто.
teddy, не спирай да предлагаш и не се отчайвай  Hug Щом си пие млякото и наддава, всичко е наред. Моята надежда е като проходят и почнат да тичат насам-натам ще им се отвори апетитът.  Praynig

# 127
  • велико търново
ехееее много сухари ядете аз ако и правя попара с 1 сухар,масло колкото грахово зърно и малко сиренце и захар слагам защото не иска да го яде а и по принцип с 300 зора яде попара и не и давам много през пове4ето сутрини и давам грис с сирене и захар
6:30/7:00-АМ-180гмл
10:00-попара;грис (не всяка сутрин)
13:00/13:30-зелен4уково пюре
16:00-каша или плодово пюре
19:00-АМ-240мл

# 128
  • София
Здравейте Simple Smile
Сега се връщаме от педи 9600гр. и 73 см. нещо не пораснал на височина много  newsm78
Биха му ваксина въобще не плака, похвалиха ме ,че не го "лигавя"    Laughing
Ако искам да захранвам с КМ сега трябвало или да изчакам до есента. Като било топло времето можело да му се разстрои коремчето от КМ.

# 129
  • гр.Пловдив
Здравейте Simple Smile
Сега се връщаме от педи 9600гр. и 73 см. нещо не пораснал на височина много  newsm78
Биха му ваксина въобще не плака, похвалиха ме ,че не го "лигавя"    Laughing
Ако искам да захранвам с КМ сега трябвало или да изчакам до есента. Като било топло времето можело да му се разстрои коремчето от КМ.

Хм,а защо е бита чак сега тази ваксина?
На височина е идеален,на килца е порастнал Peace

# 130
  • София
Добро утро Simple Smile

Хм,а защо е бита чак сега тази ваксина?

Аз зимата на няколко пъти го водих по на месец и половина интервал.

# 131
Здравейте и от мен,върнахме се от консултация,8500 кг сме и 78см,дадоха ми бележка да го записвам на млечна кухня от 10 месец,малко странно защото аз не съм го захранила със всичко,вие как мислите,някоя от вас ще записва ли мъничето си на кухня Simple Smile

# 132
  • велико търново
ние бяхме на 5 месеца и 20 дена като попитах дали мога да я захраня и педито ми каза 4е може,а сестрата още тогава ми даде бележка за кухня и я писа 4е не е алерги4на към нищо а аз още не я бях захранила...ама тази бележка ще я ползвам 4ак на 10 месеца защото не съм я захранила с свинско и с риба още

# 133
sharina, благодаря за отговора за зъбите..  Hug  bouquet

Иначе ние ядем така:

- АМ - 200мл
  -плодово пюре (Не всеки път успявам да дам. Зависи дали спи )
  - Зелунчуково пюре с жълтък или месно +сухар и половина
  - плодово пюре (ако не съм успяла сутринта да дам)
  -каша или плодово пюре с  бисквита и 70мл АМ (да стане общо количество 200мл)
  -Ам-200мл.

Часове не съм писала, понеже при нас варират. Зависи кога стане сутрин. Интервала за основните хранения ни е 4ч. Иначе междинно плодово пюре давам 2-2,30ч. след ядене.
Попара няма къде да вмъкна, понеже доки ми каза, че не е добре да спирам сутрешното мляко. Малко било детето да остане само с едно млечно хранене. Умувам дали да не я редувам с кашата следобяд..Въпреки,че яде всичко, което има в попарата та не се притеснявам. Старая се храненето и да е изключително разнообразно.
 Повече хранения не можем да направим от 4 основни, понеже бебата не иска. През нощта си спи. Не става да яде от 2-3 месечна възраст... Иначе сме дълги 70см. а като килограми сме 7,200кг.

# 134
Ние се храним така
-АМ 170гр
-зеленчуково пюре 150гр +130гр ам
-плодово пюре
-млечна каша 200гр
-ам170гр
-ам 170гр
Малкия все още става за мляко през нощта.
А вие по колко плодово пюре давате, аз не повече от 100гр, защото после му става тежко

Общи условия

Активация на акаунт