Домакини 36 / с песен на уста, ще боядисваме яйца

• 35 397
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Кой е на  следобедно кафенце за компания тук, да се включа и аз! Simple Smile
Прибрах се аз, голямо миткане днеска, уморих се.
Лейди, нищо интересно в МЕТРО, аз там рядко ходя и съм много неориентирана кое е изгодно там. Накупих си от брашното, което Марче беше препоръчала, даже сега ще пробвам тесто за пици по рецептата на Морена, но в машината ще го сложа. Иначе други основни продукти-захар, олио, препарати взех. Аз напоследък съм фенка на Лидл, все там пазаря, че не го пропуснах и днес. И в центъра обикалях с една приятелка-купих си чудна ризка на цветя и обеци към нея-много цветни дрехи тоз сезон, всичко е на китки -блузи, панталони, рокли!
Похвали за козунакоправенето на всички ви, ама как сме се събрали, нямаме провал май! Ма ко, чудни са твоите козунаци-това от половин доза на сметановия козунак ли е?
Вале, ще чакам кроасанче за десерт довечера, щом е по рецепта от Морена няма как да не е вкусен!
Марче, никакво ставане, ще мине, но много се пази!

# 616
  • Sofia
Аз, аз!  Grinning
Пия следобедно кафенце и рупап едни немски бАнбони с бял шоколад, лешник и още нещо си там. Ама сладки, сладки  Crazy... една изяждам и половин литър вода изпивам.
Гушкан спи от 2.30ч и се чудя дали да не я събудя... ама така го мразя това...та още не съм отишла.  ooooh!

Валенце,  нали геометрията е от точните науки, пък кулинарията е импровизация... та не дръж на формите толкова. Важен е вкуса, а той е истински - на кросан с масло.  Heart Eyes  Пък аз за теб притеснения нямам.  И да почерпиш!  Hug

# 617
Ахой  Hug
Днес бяхме на консултация с Дея - пораснала е с цели 5 см., и е качила 800 грама  Heart Eyes Биха и и ваксини - тамън 2 на брой. Хич не плака, държа се много мъжки  Flutter После по разходки, даже още щяхме да се разхождаме, ама времето ни уплаши и се прибрахме рано - рано.
Ма ко, чуден ти е козунакът  Heart Eyes
Смърфи, хубаво изкарване в НЙ  Hug
Марче, дано бързо да мине  Praynig
Гуш на всички  Hug

# 618
  • при късмета
Тази година това ще е козунака. Много е вкусен и е на конци. Шефа не искА сега да яде, ще чакам да видя мъжо какво ще каже, на мен много ми хареса.
Ели да, половин доза на сметановия. Чистита ти риза
За Великден ще направя цяла и ще го разделя на две.
Ще направя и половин доза от другия или за козуначени кифлички и ще напрява фигурки от такова тесто, че е по-твърдо. дано този път пилците не приличат на овчици  hahaha
Чакаме Валето с кроасаните
Вио, браво на порасналата Дея. Ванко как е, мина ли му сърденето? Да ги нагушкаш и двамата
 smile3507 много ми е мързеливо и много ми се спи. А детето беше така добро, сутринта да ме остави да спя до 8 ч.

# 619
Моренка, хвърли един бонбон насам, умирам за сладко!
Зачетох се сега в рецептата ти за кроасаните-на мен математиката ми беше силната страна в ученето, ама май трудно ми се видя, както си описала-това сгъване, разточване. Някой ден ще се пробвам обаче. За тестото ти за пица, аз вчера правих и много се хареса на мъжа и децата, днес ще сложа двойна доза, но в машината го меся аз и доста лепкаво ми стана, трябваше с много намазнение ръце да го разстилам в тавата-така ли трябва да е?

# 620
  • Sofia
Вио, браво на Деичка - финна мома го раздва тя. Моето кюфте първите 4-5-6 месеца под кило не падаше.  Wink  Дано и с ваксината всичко е ок.  Hug

Браво, Мако!  Simple Smile

Ели, заповядай!  Grinning

А то е много малко тесто, що не си го омесиш на ръка... Не трябва да лепне.
Аз го разточвам на дъската и с точилката го прехвърлям в тавата, която ми е намазнена и набрашнена.
Кроасаните, наистина само изглеждат връткави, ако се хванеш ще видиш.  Hug
Ама няма начин, трябват си пластове - масло, тесто, масло, тесто... та да е истински.

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 18:22 от Morena

# 621
  • София
ХелооооУ, бре прекрасни!   Hug
Благодаря,  благодаря аз продължавам да лежа.  #Cussing out Някоя от вас, ама коя беше ми писа тук, че правила рехабилитация на М - си / ама какво  изписване треснах, а/ + някакви лепенки около кръста... newsm78 Нека да ми разкаже по-подборно, моля  я.  Praynig

Коконче, недей са се сърдиш, но баница със спанаци и други подобни зеленийки не правя. Не се хапва при мен, затова не ти обърнах Фнимание... Simple Smile Гофрети не правя, също, виж имам рецепта за амИрикански палачинки, ако искаш ти я пиша веднага.  Хубави са.

Вио, чудесни са ви резултатите на бебока. Браво!! Не е за излизане навън днес след 14 ч. Стана студено, духа ужасно и прехвърча нещо като дъжд и малки снежинки.  Стойте си вкъщи на топло.

Ма-ко, страхотни козунаци си спретнала, страхотни.!  Аааааа, ама вие всички сте скрити лимонки, пък изведнъж ни заливате с чудесни тестени произведения. Плетката на козуначето е прекрасна, какво не ѝ харесваш?? На външен вид е чудесно изпечен. Браво!!

Смърфи, на добър час и лек полет да имате! Да ни разказваш и снимки да ни показваш.  Heart Eyes

Вале, каква геометрия пък при теб? На теб всичко ти става от раз. Да почерпиш, както е казала Моренка.

Моренке, какво правиш, душа.. Heart Eyes Кога ще месиш козунаци, а и колко килограма. Така ме сърбят ръцете, но ще се влача и ще направя, поне килограм и половина, а мислих общо три да замеся. Няма да стане, жалко, а така обичам. Поне ще ми замирише къщичката на хубаво.  Simple Smile

Ста-ди, пазете се , че стана студено времето.  Hug

Калинка, Джейми, Писето, Мастер  изобщо изчезна??  Плами, къде е тя  newsm78,  Славунка, Людачка къде е днес??, Креми да знаеш,  че те мисля и след операцията ще ти се обадя.  Сега ти стискам палци, бъди спокойна, Ели, честити ти нови дрешки, друг кой беше....ами на всички ви.
Ставам да изпия едно кафе + тортичка.  Simple Smile

пп сега видях, че Моренка е писала за кроасаните. Не ѝ вярвайте, много са трудни за начинаещите и връткави. Колко тесто и масло похабих в началото....ама се научих най-  накрая. Добър учител си имаме тук, Моренке.. Simple Smile

# 622
  • Fort Worth, TX
В Пловдив днес беше прекрасно време.Аз ей сега се прибрах в болницата.Нали е на пет минути от вкъщи и все притърчам по някое време.Сега се чудя дали да не отида да забия едно ашуре.

# 623
Здравейте и от мен на кафе   food010 smile3546
Времето е разкошно и утре вероятно ще оправя градинския кът за пиене на кафе - дават го да не вали дъжд до Великден и да си е слънчево, та ще се изнеса целодневно в градината  Joy
Ма ко козунака ти е разкошен и като държи така формата, значи от него пиленцата и другите фигурки ще станат - направи и таралежчета с набодени бадеми.
Ма ко, Морена - децата са различни, за това и харесват различни филми - моя например гледа коледни филми постоянно  Joy и нищо не е в състояние да го убеди, че Дядо Коледа не съществува, а е на 9,5г.  Joy Сега си е пуснал "Коледа в страната на чудесата"
Вио "дръж се мъжки" ми напомни на един лаф на приятелка - отиваме да прави манипулация на мм и той естественно пребледнял, едва диша и тя му казва - "дръж се като истински мъж - припадни!"  hahaha hahaha hahaha Браво на Дея за израстването   bouquet
Чакам да ми втаса питката и да я изпека, че домашните маймуни искали птка със шарена сол и сирене  Joy
Креми  Hug  hahaha

# 624
  • Sofia
Душата, още не съм смятала колко ще правя,  но 2-3кг някъде.
Благодаря ти за милите думи! Hug   Много са можещите тук.  Grinning

Разбира се, изобщо хората сме различни.  Simple Smile
Аз като  предлагам заглавия, не очаквам, че на всички ще се харесат еднакво. Кой каквото си избере - това.  Grinning
Как ти завидях за градинката...   Crazy

# 625
Марче, писах ти на лс.
Креми, хапни и за мен ашуре, много обичам! Супер, е че е наблизо болницата, не оставяш без надзор твоите мъжлета!
Лейди, завид за градинския кът Embarassed, цял живот в къща съм живяла, тук в Бс също сме в къща, но дворчето още не сме го оправили та да си спретна и аз такова местенце, скоро няма да е обаче...Примирявам се с тераската засега.
Крайно време е да ставам от компа, че ще има критики от мъжете като си дойдат-нищо не съм направила за ядене днес-риба ще им опека на скарата и една салата, тестото за пицата е сложено, от него мисля пърленки да опека и това ще е!
Хайде чао засега!

# 626
  • Fort Worth, TX
Лейди, аз също харесвам коледни филми.Като оправиш градинския кът ще  си пуфкаш на воля.
Смърфито, дали са кацнали?
Ехо.Пловдив вика НЙ!Драсни два реда как ти се вижда.Сигурно ще се ошашавиш.

# 627
Морена - предлагай заглавия - това, че на детето няма да хареса съвсем не значи, че аз няма да го гледам  hahaha а и ти си ми качвала филм   bouquet по-старите нашумяли филми ги имам - с новите ми е тегаво. ДГрадината си има и лоши страни - много кал  Joy
Елинор - аз импровизирам - ние сме на квартира и нямам намерение да влагам средства - та с наличното ще си правя кътчето - като го спретна - ще снимам.
Креми и аз ги харесвам, но почвам да ги наизустявам  Joy

# 628
  • Sofia
Морена - предлагай заглавия...
О, разбира се.  Hug

Да ви покажа каква е хубава Витоша, макар пред мръкване... с това свежо зеленко... Grinning

# 629
  • София
При мен с кроасаните- пълен провал. Само това , че като сметна колко пари ми илязоха продуктите и ми се изправят косите, та само това спасява тестото от екскурзия до кофата за боклук. Къде сгреших идея нямам, обаче ми се получи страшно лепкаво ...нещо, което оставаше на точилката и абсурд да го разточа след изваждане от фризера. И сега го направих на топка и го върнах обратно във фризера и тов е. Ако ми дойде мерака ще го извадя след малко, ако не-* в кофата . Направо се изложих. Досега не ми се беше получавал такъв провал с тесто. Знаех си, че когато много, много ме тресат нервите така се получава, ама на.

Общи условия

Активация на акаунт