сайта Booking.com

• 105 065
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна

Никога не ми се е случвало и на мен да искат картата, с която е правена резервацията, независимо с Букинг или директно през хотела е направена.

В Лондон на два пъти даже не са ни поискали документите за самоличност.
Резервацията беше на мое име с моя карта.
Платихме с картата на мъжа ми без никакъв документ.

Верно, че имат моите данни ама може да не съм била аз гостенката.

При твоят случай  не става дума за предплатена резервация (нонрефъндъбъл). Карта се иска само, когато резервацията е ПЛАТЕНА с тази карта. Иначе няма значение с каква карта е направена резервацията, ако госта ще плати на място в хотела.

# 331
  • София

Никога не ми се е случвало и на мен да искат картата, с която е правена резервацията, независимо с Букинг или директно през хотела е направена.

При твоят случай  не става дума за предплатена резервация (нонрефъндъбъл). Карта се иска само, когато резервацията е ПЛАТЕНА с тази карта. Иначе няма значение с каква карта е направена резервацията, ако госта ще плати на място в хотела.

Интересно.  Thinking Аз винаги плащам в хотела. Това значи ли, че от хотела в Прага не са имали право да ми искат картата?

# 332
Никога не са ми искали определена кр. карта, независимо дали резервацията е платена или частично предплатена с нея.

То и за авиокомпаниите съм чувала такива истории, а сигурно имаме над 200 полета общо с ММ и важи същото - никога не са ни искали кредитна карта за потвърждение на идентичност.

Разбира се, не отхвърлям възможността някога някъде в редки случаи да се случва.

# 333
Идват имейли за резервация на 2-3 стаи за по две седмици, искат да предплатят тотала с карта, после канселират и си искат парите обратно, на който се върже, дефакто не отсядат в хотела където ще ги посрещне икономическа полиция. Не знам кой се връзва, хотела ако се върже, после и той си пати. Това е схемата за опити на изтичване на карти от хотели. Данните не се вземат от букинг. Има резервации нонрефъндъбъл, които нямате право да анулирате и сумата ви се тегли. Реално хотела не е защитен, имаше юридически неуредуци, букинг работеха по това те да теглят парите и да ги дават на хотела. И за мен в новост, когато знам повече ще пиша.

# 334
Новост за мен е, че след като въведа номера на картата за гаранция вече не иска CVC код (миналата година ми го искаше).
Дали се иска CVC код или не, зависи от условията на хотела. Някои искат, други не. Миналата седмица имам пет резервации и някои от тях бяха със CVC, други без, трети без гаранция с кредитна карта изобщо.

# 335
  • Варна
Интересно.  Thinking Аз винаги плащам в хотела. Това значи ли, че от хотела в Прага не са имали право да ми искат картата?

Не знам дали са имали право, но е било ненужно при условие, че може и да не платите точно с тази карта.

Никога не са ми искали определена кр. карта, независимо дали резервацията е платена или частично предплатена с нея.
Затова казвам, че може би е политика на хотела. В условията на резервацията пише, че трябва да представите картата.
 Обаче ако Букинг започне да оперира с картите, без да има доказателства, че картата принадлежи на резервиращия, ми се струва, че може да започнат много измами. Thinking

# 336
И за мен в новост, когато знам повече ще пиша.

Ще бъда благодарна  Peace
Настоящата резервация е правена януари. Нямам спомен ясен тогава дали ми искаше трицифрения код. Но сега се наложи да сменям картата. И се наложи и комуникация и с хотела, и с Букинг. Та от тази комуникация ми стана ясно, че Букинг ще изтеглят парите и ще ги преведат на хотела. При смяната на картата не ми поиска трицифрен код. Освен това вече и интерфейса на сайта е променен, защото когато си дръпнаха парите ми се появи съобщение в резервацията, че е напълно платена.

Аз пък адмирирам промените именно от гледна точка сигурност на картите. Защото имаше многобройни случаи на източени карти от служители на хотели, които са имали достъп до данните за картите чрез сайта на Букинг.  Peace

# 337
  • Milano

Tози случай беше миналата година в Лондон с резервация през хотела и плащане на място.
Тази година - същият хотел, пак резервация през тях, но бях избрала да платя веднага.
Пристигнахме - нито карта, нито документи са ни искали, дадоха ни картите за стаята и готово.
Важното е, че са си получили парите.

Единствено са ми искали да видят картата, с коята е платено в една атракция '' The London eye''.

# 338
За това дали букинг или хотелът оперират плащането.
Пише го конкретно съвсем в началото на текста на вече направената резервация.
И пак е въпрос на договорка между страните.
Мисля, че съм попадала на 1 такъв хотел, преди време. Но и когато е хотелът, пак е ясно формулирано в текст.

# 339
За това дали букинг или хотелът оперират плащането.
Пише го конкретно съвсем в началото на текста на вече направената резервация.
И пак е въпрос на договорка между страните.
Мисля, че съм попадала на 1 такъв хотел, преди време. Но и когато е хотелът, пак е ясно формулирано в текст.

Мне. Има новости.

Защото на едно място пише, че същия хотел приема само кеш.  Mr. Green Очевидно още не са си оправили напълно интерфейса и формите.

# 340
E последната резервация ми е от петък (изпълнена, не само резервирана в интернет).
Новости може да има, но явно не важи за всички. Ясно си пише, когато плащането се оперира от хотела.

# 341
Би ли показала скрийншот. Защото за всичките години от които ползвам сайта подобен надпис не съм виждала. Имало е за плащане на място, за това кога ще ме чарджнат.
И за какъв тип резервация става въпрос? Ние говорим за резервации по които ще има плащане преди настаняването, независимо дали цялата сума или частично

# 342
Сега разгледах пдф-ите на резервациите и в тях го няма. Но съм сигурна, че го имаше на страницата на букинг в процеса на резервация и беше сред първите редове текст, направи ми впечатление. Ако намеря, ще копирам.

В две от резервациите пише, че ще ми искат кредитна карта за идентификация Simple Smile ма не са я искали.

Felice,
формите не мисля, че някога ще ги унифицират и оправят напълно Simple Smile Знаеш, че в Гърция редовно има резервации, които са без безплатна анулация, а кредитна карта не искат, т.е. от хотела ще ти вземат парите на вЪрба. В случая 3 от 5-те приемаха кредитни карти, де.

Последна редакция: чт, 20 апр 2017, 12:17 от Параход

# 343

Не знам дали са имали право, но е било ненужно при условие, че може и да не платите точно с тази карта.

Затова казвам, че може би е политика на хотела. В условията на резервацията пише, че трябва да представите картата.
 Обаче ако Букинг започне да оперира с картите, без да има доказателства, че картата принадлежи на резервиращия, ми се струва, че може да започнат много измами. Thinking
Опитах се да обясня, че крадците на карти не идват в хотела, а букинг пари не връща , с което автоматично отпада ползването на крадени карти. Можеш с твоя карта да резервираш на друг, това не е проблем.

# 344
  • Варна

Опитах се да обясня, че крадците на карти не идват в хотела, а букинг пари не връща , с което автоматично отпада ползването на крадени карти. Можеш с твоя карта да резервираш на друг, това не е проблем.
Кой ти каза, че не идват? Към един такъв сме подали жалба от 6 месеца (добре, че го арестуваха по друго обвинение), а имам и два-три случая, когато като им поискаш картата заминават и не се връщат, а уж са си платили..

Общи условия

Активация на акаунт