сайта Booking.com

• 103 999
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Напротив, това е моят случай. Ако канселираш до два дни преди датата на резервацията - не дължиш нищо. Ако канселираш по-късно - дъпжиш 100 % от цената на първата нощувка.
Е как ще стане това?
В моя случай процентът беше по-малък, но смисълът е съвсем същият. Имам предвид Appartamento Le Spighe

Ето още една такава - Каза Мадалена
https://www.booking.com/hotel/it/cottage-maddalena.bg.html?aid=3 … 1;highlight_room=
Не се изисква кр. карта. Никой не иска никакви пари и гаранции. Ако концелираш преди повече от 14 дни от настаняването - не дължиш нищо. Ако канцелираш по-късно - дължиш 100 % от първата нощувка.
Как така?

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 22:09 от noshtna_ptica

# 136
Сега те разбрах какво имаш в предвид... Ти имаш резервация с Безплатно анулиране до 2-3 дни преди датата на престоя... После дължиш цената на първата нощувка ако се откажеш, но те не са ти взели данни за кредитна карта и се чудиш как ще ти ги удържат тези пари... Ами просто на е-maila ще ти пратят данните за плащане, а ти дали ще ги платиш е друга работа... Може сайта booking да те санкционира и да не може да правиш резервации от тях, заради нелоялно отношение... Знам ли, нямала съм такъв случай... Винаги са ми искали кредитна карта...  newsm78

# 137
  • Sofia
Аз анулирах, така че - времето ще покаже  Praynig

# 138
Ти в кой период анулира? Преди посочената крайна дата или в последните дни когато дължиш неустойката?

# 139
  • в града на атомното слънце :)
Една приятелка беше запазила без гарантиране с карта апартамент за Будапеща. 2 седмици преди ваканцията, се оказа, че няма да могат да пътуват. Отказа резервацията. Собственикът й писа, че трябва да плати първата нощувка, иначе ще й бъдат удържани. Нито той е пращал данни, нито тя плати, нито е получавал някакви мейли допълнително от букинг или някой друг.
Аз лично винаги гарантирам с карта, но никога не съм имала проблеми. Понякога ми блокират предварително сумата, друг път плащам на място - зависи си от политиката на хотела/апартамента и т.н.

# 140
Здравеѝте!Моля за помощ ,нормално ли е сумата за резервация за коледа,да е изтеглена още сега?Преди като съм буквала само я блокираха и чак след настаняване теглеха парите.И в разпечатката парите са изтеглени по сметка в Люксембург,а не помня преди как ми излизаше .Благодаря.

Ако има значение хотела е в Истанбул.

# 141
Нормално е, ако го пише в условията. За всеки хотел е различно.

# 142
Много внимавайте с booking, защото аз от 3 пъти попаднах на големи разочарования и имами, след които booking просто свива рамене и те отпраща и просто си изгорял с парите. Те рално не подбират хотелите, просто правят маркетинг на каквото им се навие на завишената комисионна. и задължително прочетете общите условия, които реално правят нищожни всякакви реклами като lowest price guarantee, free cancellation и прочие. Относно кредитните карти - не правят те транзакциите, а предават данните и оттам нататък кой и как ги използва, няма значение. Когато се получи измама, в най-добрия случай трябва да се разправяте с chargeback през банката. и в края на всчико това, излично е да казват как цялата история доста нагарча.

# 143
Ако някъде пише, че могат да изтеглят сумата по всяко време след букването, значи е правомерно... Но ако не е оказано това, значи е неправилно.. Аз имах втория случай, писах на боокинг и след няколко дни ми върнаха парите в кредитната карта... Някои хотели просто много бързо изтеглят парите, макар и с опцията free cancelation... Peace

# 144
Момичета,благодаря.Оказа се друго плащане,заблудих се защото сумите са сходни.

# 145
От клиенти знам, като има авторизация, запор на сумата, пак им излиза като теглене. Имаше клиент, който твърдеше, че е платил, а ние не му бяхме теглили. Ако няма авторизация, понякога в картата няма наличност, или с бг. терминала не може да се тегли, по някаква причина, то хотела може да ви пише, че трябва да капарирате, за да ви се пази стаята. Ако не сте дали данни от карта, не знам как ще ви се теглят пари. За коледа и нова година, нормално да се тегли сумата предварително, но трябва да го пише в резервацията. Много турци правят резервации и после не идват, защото им е условие за издаване на виза, и после само анулират, дори се обаждат да питат, дали им се тегли сума. Сега има някаква опция джинияс, и май се акумулира, на брой резервации. И сега правят и анулират през ден такива. За нас работещите по хотели е досада.

# 146
  • Пловдив
Момичета как мога да се свържа с мястото за настаняване преди да го резервирам. Мога ли да изпратя от някъде съобщение  newsm78 Искам да ги питам нещо.

# 147
Момичета как мога да се свържа с мястото за настаняване преди да го резервирам. Мога ли да изпратя от някъде съобщение  newsm78 Искам да ги питам нещо.

Може в букинк със самата резервация, или на намерих координати на хотела в нета и да им пишеш или да им се обадиш.

# 148
Имам едно питане.Мъжът ми е направил резервация за гърция но не е чел внимателно пише,че няма безплатно анулиране,при неявяване ще се удържи цялата сума.Въпросът ми е защото не ми харесва хотела какво мога да направя та да не плащаме.Дали ако нямам тъкава сума в картата или направо да отида в банката и да кажа че съм я изгубила.Да си закрия сметката

# 149
  • София
Имам едно питане.Мъжът ми е направил резервация за гърция но не е чел внимателно пише,че няма безплатно анулиране,при неявяване ще се удържи цялата сума.Въпросът ми е защото не ми харесва хотела какво мога да направя та да не плащаме.Дали ако нямам тъкава сума в картата или направо да отида в банката и да кажа че съм я изгубила.Да си закрия сметката
Много е вероятно сумата в картата вече да е блокирана. Преди време при мен така се случи.

Общи условия

Активация на акаунт