сайта Booking.com

• 105 072
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Благодаря ви за отговорите. Разглеждала съм доста хотели, в който и да напиша 2 - ма възрастни и дете на 1 г ми предлагат директно тройни стаи...  Rolling Eyes По всяка вероятност ще резервирам двойна стая и ще чета в условията дали има място за бебешка кошара.

И честит празник на всички дами.  bouquet

Гледай политиката относно деца и капацитета легла. Деца до 2 години не плащат, но може да е  упоменато че стаята няма капацитет за кошара. Освен това дали имат такса за  кошара или предоставят такава безплатно. Можеш и да пишеш на хотела.

Да, да, ще го направя, благодаря пак на всички за отговорите, бяхте ми много полезни.  bouquet

# 301
Имам въпрос. Искам да резервирам хотел за двама възрастни и дете на 1 г. Ако напиша 2-ма възрастни и едно дете ми предлагат някакви големи помещения и съответно цената е доста висока. Ние искаме обикновена стая за двама с бебешка кошарка. И сега се чудя какво да правя, да резервирам стая за двама и да пиша на хотела отделно, че ще сме с бебе ли?  Rolling Eyes

Нали слагате възрастта на детето? Щом това дава, значи такива стаи има (обявени в букинг). Може да питате хотела дали дават кошарка, ако в описанието на стаята не пише, но по-добре преди да резервирате.
Много често в условията на хотелите /графата е в синьо и на български е "важна информация"/ е вписана политиката на хотела за децата и до каква възраст децата са безплатно. Много често се дава възможност за допълнително легло срещу допълнителна малка такса.   

По закон няма право хотела да таксува до 2 или 3 години беше, ако е над тази възраст, тогава се чете условието на хотела. За бебешка кошара, не знам хотел да взема пари, най-много да нямат, тогава бебето ще спи при тях.

Кой закон, в коя държава? Същата, в която sea.sea резервира стая? Стаите имат капацитет, примерно двама. За да сложиш допълнително кошара трябва да има възможност за това, ако няма, ще трябва да резервираш по-голяма стая. Иначе по места като Англия стаята има капацитет, примерно двама и по закон не може да сложиш трима, дори третия да е бебе на един ден.

# 302
  • София
За България става въпрос, съжалявам, че не уточних.

# 303
  • София по рождение
Здравейте,
резервирах хотел в буkинг, но по-kъcно видях, че анулацията не е безплатна - а периодът е чаk догодина. Ceга? Kрай ли е? Или имам шанcове да отменя резервацията без таkcа? ooooh! ooooh!
С данни от кредитна/ дебитна карта ли ти е резвацията? Пиши на хотела.
да, пиcах на хотела - те ми отговориха - обадете ce на буkинг. Обaдих cе, първо kазаха добре. Поcле друга дама ми cе обади и kаза, че хотела не дава. Лелел тома е за cледмо  цяла година. Днеc получих обещаващ и-мейл от буkинг, че пиcали пиcмо на хотела и очаkват потвърждение за анулация.  newsm78

А каква е тая мания веднага да откажете, като че ли няма да пътувате? В крайна сметка вече си имате хотел, ако толкова не сте сигурни дали ще пътувате направете застраховка.
Каква застраховка? Ми да имам си хотел, но то няма полети тогава на нискобюджетната УИЗ. Е сега не знам, кое ми е по изгодно да загубя парите за резервацията на хотела или да ходя на екскурзия за хиляди левове. Прави сте, кьорав карти не играе, ама и на най-добрите играчи им се случва да не видят някоя карта. Така, че пожелавам Ви винаги да сте нащрек в играта.

# 304
Има застраховки, които покриват отмяна на пътуване, и ако не можете да пътувате по някаква документирана причина ви връщат парите, които сте дали досега. Ама щом няма и полети, значи нямате пътуване, и не ми е ясно защо при липса на полети въобще сте резервирали хотел...
Ако не се навият да откажат, пробвайте да ги уговорите да промените датите поне, когато ще може да летите. При положение, че няма да губят пари са по-отстъпчиви. Или просто си анулирате картата (ако още не са дръпнали пари), но това не е 100% гаранция.

# 305
  • Sofia
Относно застраховките....
Питах в 2 ЗК и ми казаха, че такава е възможна само ако е направена в деня на купуване на билетите за пътуване. Дали във всички ЗК е така?

# 306
Относно застраховките....
Питах в 2 ЗК и ми казаха, че такава е възможна само ако е направена в деня на купуване на билетите за пътуване. Дали във всички ЗК е така?

При Армеец е до 5 календарни дни.  Peace

# 307
Скрит текст:
Здравейте,
резервирах хотел в буkинг, но по-kъcно видях, че анулацията не е безплатна - а периодът е чаk догодина. Ceга? Kрай ли е? Или имам шанcове да отменя резервацията без таkcа? ooooh! ooooh!
С данни от кредитна/ дебитна карта ли ти е резвацията? Пиши на хотела.
да, пиcах на хотела - те ми отговориха - обадете ce на буkинг. Обaдих cе, първо kазаха добре. Поcле друга дама ми cе обади и kаза, че хотела не дава. Лелел тома е за cледмо  цяла година. Днеc получих обещаващ и-мейл от буkинг, че пиcали пиcмо на хотела и очаkват потвърждение за анулация.  newsm78

А каква е тая мания веднага да откажете, като че ли няма да пътувате? В крайна сметка вече си имате хотел, ако толкова не сте сигурни дали ще пътувате направете застраховка.
Каква застраховка? Ми да имам си хотел, но то няма полети тогава на нискобюджетната УИЗ. Е сега не знам, кое ми е по изгодно да загубя парите за резервацията на хотела или да ходя на екскурзия за хиляди левове. Прави сте, кьорав карти не играе, ама и на най-добрите играчи им се случва да не видят някоя карта. Така, че пожелавам Ви винаги да сте нащрек в играта.

Oсвен Уиз, има Раян еър, също ако няма пари в картата, няма как да ти дръпнат и при най-добро желание. Да смениш картата, не ти струва нищо.

# 308
За Genius уж днес получих такъв статут , но никъде не виждам до коя дата е годен и мога да използвам и къде мога да прочета какви са преимуществата, освен 10 % за първа нова резервация в хотел

# 309
За Genius уж днес получих такъв статут , но никъде не виждам до коя дата е годен и мога да използвам и къде мога да прочета какви са преимуществата, освен 10 % за първа нова резервация в хотел
Отстъпка в цената и всеки хотел си решава индивидуално от зададени опции, какво може да предостави + , ако има желание.

# 310
И аз получих преди няколко дни за genius, та ми стана чудно защо, като нямам много резервации с букинг, иначе редовно следя и там за цени. И както го разбрах е само за една седмица :
"Genius Week
Обичате да спестявате? Получете 10% намаление от своето първо пътуване!
Само за една седмица ще получите допълнително намаление от 10% и безплатни предимства при пътуване. Просто търсете логото на Genius. Побързайте, защото тази оферта изтича скоро!"
Наистина дава отстъпка за някои хотели 10 %, тъй като пробвах да гледам цени в букинг без да съм в профила си.

# 311
  • Milano

Влез си в профила, избираш Genius и там пише.

И аз като Манди не ги използвам често и онзи ден като резервирах хотел видях, че и аз имам такъв статут.

Смъкна ми 10% като си влязох в профила от цената за определени стаи (точно тази, която ме интересуваше) и доста пари спестявам, че дестинацията е скъпа.

На мен не пише, че е за седмица.
Седи си 10% за следваща резервация, плюс че е безплатно да си Genious, имаш предимство при обаждания на кол-центъра и че имам право на безплатен късен чек-аут и ранен чек-ин и летищен трансфер.

Незнам дали за всеки е индивидуално.

Но до резервацията за хотела си седи само отстъпката за 10%, тоест в случая както каза Аделинда хотела си е решил това да предостави, което ме устройва отлично.

# 312
Всеки хотел прави отстъпки за редовните си клиенти, в случая с джиниъс букинг прави на тяхните си редовни клиенти. Натрапи го на хотелите без да ги пита, дефакто този статус се получава ако правите много резервации през букинг. Отстъпката е за всички хотели мисля. Реално не се предоверявайте, за цена може да си питате на рецепция и ако е повече стаи или за дълъг период да се пазарите за цена. Джиниъс не мисля гарантира ранното ви настаняване или късно освобождаване, но може да питате. Дефакто хотела не може да изгони другите клиенти да ви настани, ако и те са джиниъс и искат да седят и по до късно, че и стаята трябва да се чисти. ✌

Дали са ви статуса за седмица, искат да ви зарибят да им станете редовни клиенти.

# 313
  • Бургас
По закон няма право хотела да таксува до 2 или 3 години беше
.............
И къде е този закон, ако смея да попитам? По закона за туризма хотелиера е длъжен да регистрира всеки гост, независимо дали е пеленаче. По същия този закон дължи туристически данък за същото това пеленаче. Преценка на хотела е до каква възраст няма да таксува децата. Има хотели не ги таксуват до 5 г. има такива които таксуват и едногодишните. Моят опит е, че понякога едногодишните генерират повече разходи на хотелиера от тригодишните. Така че четете политика на хотела най-долу.

Любимо ми е да резервират стая за двама и да се появят на рецепция с дете на 9 без предварително да са заявили, само и само да им излезе по-евтино.  Whistling

# 314
  • София
По закон няма право хотела да таксува до 2 или 3 години беше
.............
И къде е този закон, ако смея да попитам? По закона за туризма хотелиера е длъжен да регистрира всеки гост, независимо дали е пеленаче. По същия този закон дължи туристически данък за същото това пеленаче. Преценка на хотела е до каква възраст няма да таксува децата. Има хотели не ги таксуват до 5 г. има такива които таксуват и едногодишните. Моят опит е, че понякога едногодишните генерират повече разходи на хотелиера от тригодишните. Така че четете политика на хотела най-долу.

Любимо ми е да резервират стая за двама и да се появят на рецепция с дете на 9 без предварително да са заявили, само и само да им излезе по-евтино.  Whistling

Оправи си цитатът! "По закон няма право хотела да таксува до 2 или 3 години беше" - това не са мои думи.

Общи условия

Активация на акаунт