сайта Booking.com

• 105 049
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Било промо букинг да тегли, за сега е само с някои хотели. Предполагам е само за нонрефъндъбъл резервациите.
Тц, не е само за нон рефъндъбъл, точно този текст го копирах от един, който е без никакво авансово плащане и с безплатна анулация до 7 дни преди настаняването. Не го резервирах, де, така че не знам дали това променя нещо в договорния процес нататък.
Иначе всички други резервации, които направих последните две седмици, си бяха оперирани от хотелите и забележката не беше в този дух. Някои от тях бяха тотално или частично нон-рифънд, и въпреки това хотелът си обработваше плащанията.
С първото ти изречение съм напълно съгласна.

Права си и че усложниха условията до безобразие последните 2 години, и продължават да ги оплитат. Не знам как се печелят нови клиенти така. Или е от тъпотия, или търсят законови вратички.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 12:35 от Параход

# 361
Здравейте,
Имам резервация, за която условията са:

"You'll pay when you stay at Ardross Glencairn
Pre-authorisation: To check the validity of your credit card and guarantee your booking, the property reserves the right to temporarily hold an amount prior to arrival. "

Не ми става ясно, ако решат да задържат сума, дали плащането ще бъде на място и ще освободят сумата или ще си теглят от картата и няма да се плаща на място?
И друго: ще отменят ли резервацията, ако в картата няма наличност? В момента съм оставила във въпросната карта сума само за въпросната резервация, но парите не са малко и искам да знам, дали мога да ги ползвам. 

# 362
Здравейте,

Pre-authorisation: To check the validity of your credit card and guarantee your booking, the property reserves the right to temporarily hold an amount prior to arrival. "

Не ми става ясно, ако решат да задържат сума, дали плащането ще бъде на място и ще освободят сумата или ще си теглят от картата и няма да се плаща на място?
И друго: ще отменят ли резервацията, ако в картата няма наличност? В момента съм оставила във въпросната карта сума само за въпросната резервация, но парите не са малко и искам да знам, дали мога да ги ползвам. 
Имат право ако няма наличност да анулират резервацията. За това как ще се разплатите може да им пишеш в букинг и да питаш.

# 363
  • София
И аз да се оплача от booking, дето все ги защитавах Grinning, пък и уж смятах че познавам сайта и всичките му условия, скрит текст и т.н. Правила съм куп резервации с няколко акаунта, служебни и лични пътувания досега без проблем ooooh!
Две резервации имам през последните седмици за чужбина. Едната нормална, хотел без предплащане, пише си  изрично, че не е нужно предплащане, и че ще ме таксуват едва 14- сет дни преди пристигане, и то ако канселирам.  Thinking
После друга резервация пускам за резервен хотел пак там, какво ми трябваше изобщо ooooh!
Изрично пишеше че ще ме таксуват пак 14 дни преди пристигане и то ако отменя. Но никъде нямаше "не се изисква предплащане" явно това е било уловката. newsm78 Но нямаше условие че ще ме таксуват изобщо, че какво остава 100 % в миг Sick
На мига ми дръпнаха 470 евро от картата.
Вдигнах кейс, анулирах безплатно , звънях на кол центъра, писах на customer support  и всичко. Хората отговориха, че не би трябвало изобщо да ме таксуват. Казаха че ще възстановят до 7-10 раб. дни в официален имейл - извинение. Писах още по - гневен отговор, че няма как да чакам 7-10 раб дни щото картата е кредитна и такси ще има все някакви за тази "грешчица" Simple Smile
Възстановиха парите на 2-3 тия ден. Но в интернет банкирането ми пишеше,  че парите са изтеглени "booking.com хотелска резервация Amsterdam" или подобно нещо newsm78 Та явно самите букинг дръпнаха парите, не хотела да речем Thinking

# 364
Разработват го това, сега те да ги дърпат и да се разплащат с хотелите.

В букинг, внимавайте как си правите резервации. При нас резервират цена без закуска и им идвало потвърждение, - резервация СЪС ЗАКУСКА/по желание/, хората си мислят, че имат закуска. Отговора на букинг е, че за тях това е пределно ясно изписване, че НЯМА ЗАКУСКА в цената. Сами си преценете каква е разликата.

# 365
  • Milano
Да не би да не им е много добър превода на сайта на български, Аделинда?

Не съм попадала на такива случаи - или е включена в цената, или е по желание, т.е. със заплащане, като обикновено е посочена и цената.

Да кажем този хотел (първият):

https://www.booking.com/hotel/es/hotelantibesbarcelona.it.html?a … =1&#hotelTmpl

Ясно се вижда, че има различни опции (стаи с включена закуска и такива с по желание).

# 366
  • Варна

Не съм попадала на такива случаи - или е включена в цената, или е по желание, т.е. със заплащане, като обикновено е посочена и цената.

https://www.booking.com/hotel/es/hotelantibesbarcelona.it.html?a … =1&#hotelTmpl

Ясно се вижда, че има различни опции (стаи с включена закуска и такива с по желание).

Не е много ясно.
В превода пише: закуска (по избор). Аз честно казано мога да остана с впечатление, че ще имам право да избирам КАКВА да е закуската, а не ДАЛИ да я има.

# 367

Не е много ясно.
В превода пише: закуска (по избор). Аз честно казано мога да остана с впечатление, че ще имам право да избирам КАКВА да е закуската, а не ДАЛИ да я има.
Масово клиентите не са разбрали. Чете с големи букви закуска, не стига до избора, интересува го цената. Ясно трябва да пише : - със закуска, без закуска. Със закуска и със закуска по избор, на мен нищо не ми говори, явно и на доста клиенти.

# 368
И за мен закуската винаги е била ясно написана.

# 369
  • HH
Досега не ми се беше случвало да резервирам хотел , без право на безплатна анулация. Въпросът ми е следният: при положение , че цялата сума ми е изтеглена от картата, а не само блокирана, а в самата резервация пише че трябва да платя на място, ако там все пак платя в брой, до колко време ще ми възстановят сумата по сметката? Някой запознат може ли да каже, ще бъде мило. Става дума за Италия , ако е от значение .

# 370
  • Варна
Досега не ми се беше случвало да резервирам хотел , без право на безплатна анулация. Въпросът ми е следният: при положение , че цялата сума ми е изтеглена от картата, а не само блокирана, а в самата резервация пише че трябва да платя на място, ако там все пак платя в брой, до колко време ще ми възстановят сумата по сметката? Някой запознат може ли да каже, ще бъде мило. Става дума за Италия , ако е от значение .

Къде пише, че ще трябва да плащаш на място? newsm78

# 371
  • HH

Къде пише, че ще трябва да плащаш на място? newsm78

Сега го погледнах пак  Embarassed Embarassed Пише, че плащам директно на хотела... скапан немски. И отдолу пише, че сумата може да бъде изтеглена по всяко време преди датата на пристигане. Просто ми стана странно, че направо ми изтеглиха парите. Досега винаги сме резервирали със същата карта и сме плащали в хотела.

# 372
Разликата не идва от картата, а типа резервация и политиката на хотела.

# 373
Здравейте,

Имат право ако няма наличност да анулират резервацията. За това как ще се разплатите може да им пишеш в букинг и да питаш.

В момента съм резервирала хотел със същите условия, но съм дала дебитна карта. Някой с опит в такива случаи?
Притеснявам се, че след като мине периода на безплатна анулация ще си поискат парите за 1ва нощувка, а картата е дебитна.
За протокола, картата е Visa Electron.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 19:53 от moonwalker

# 374
Здравейте,

В момента съм резервирала хотел със същите условия, но съм дала дебитна карта. Някой с опит в такива случаи?
Притеснявам се, че след като мине периода на безплатна анулация ще си поискат парите за 1ва нощувка, а картата е дебитна.
За протокола, картата е Visa Electron.
Хотела си е в правото да ти изтегли парите за първата нощувка. Какво те притеснява? Би трябвало повечето хотели да могат да го правят.

Общи условия

Активация на акаунт