сайта Booking.com

• 104 146
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Между другото и дебитна карта не се отказва толкова бързо, банката изчаква някакъв период за да се осчетоводят всички транзакции. Т.е. най-вероятно е само теоретична възможността да си спреш картата и да избегнеш плащане.

ПИБ ме накараха да чакам 1 месец преди да ми закрият дебитната карта, аз заминах в чужбина и онлайн не можах да я закрия, въпреки, че имам ел. подпис и банкиране (те ми казаха, че може, ама имало автоматично плащане към кредитна карта, която също закрих тогава и се оказа, че не можело). Сега ми текат някакви месечни такси по закритата карта...

# 481
Не е нужно да се закрива, просто да няма пари в нея. Моята дебитна много бързо я закриха и ми направиха нова. Сменях Виза за мастъркард.

# 482
Имам резервация , без изискване за кредитна или дебитна карта, т.е. с плащане на място при настаняване. Налага се да отменя резервацията.Как да процедирам? Никога до сега не съм резервирала през този сайт и не знам какво да правя.

# 483
Влизаш си в профила, избираш резервацията и отменяш...

# 484
Влизаш си в профила, избираш резервацията и отменяш...
Така и направих, благодаря  bouquet

# 485
Здравейте! Аз съм със сходен случай- майка ми е направила резервация през booking, не е плащала нищо по банков път, но при опит за анулиране се явява предупреждение, че трябва да се платят 40 евро... Може ли да бъдем задължени да платим по някакъв начин? Благодаря предварително!

# 486
  • Варна
Здравейте, наложи ми се да отменя безплатно резервация на 5.07, но още не ми е освободена блокираната сума. В какъв срок се случва това обикновено/за първи път отменям/? Трябва ли да пиша до хотела? Благодаря предварително.

# 487
  • София
Здравейте, наложи ми се да отменя безплатно резервация на 5.07, но още не ми е освободена блокираната сума. В какъв срок се случва това обикновено/за първи път отменям/? Трябва ли да пиша до хотела? Благодаря предварително.

Сигурно ли е, че анулирането е безплатно? Ако да, пишете на Букинг и отделно на хотела и то веднага.

# 488
  • София
На мен са ми казвали, че отблокирането може да отнеме и до 20 работни дни.

# 489
  • София
Здравейте! Аз съм със сходен случай- майка ми е направила резервация през booking, не е плащала нищо по банков път, но при опит за анулиране се явява предупреждение, че трябва да се платят 40 евро... Може ли да бъдем задължени да платим по някакъв начин? Благодаря предварително!

Как е направена резервацията, с карта ли - дебитна , кредитна? Ако да, и ако имате условие за плащане в случай на отмяна, ще ви дръпна парите. Ако е без карта, на практика няма начин да ви вземат парите. Но да, дължите неустойка в случай, че такива са били условията на резервацията. Но няма как да ви задължат, ако нямат ваши данни  на карта.

# 490
  • Варна
На мен са ми казвали, че отблокирането може да отнеме и до 20 работни дни.

И аз имам такова инфо, писах на букинг, те ми отговориха, че за въпроси свързани с плащания, трябва да пиша до хотела. Направих го, сега очаквам и техния отговор. Иначе си пазя имейла с потвърждението за анулиране и там също си пише "При анулиране или изменение до 2 дни преди пристигане, такса не се изисква. ". Крайният ми срок за безплатно канселиране беше 19.07,  а аз направих това на 5.07. Не съм имала проблеми досега с платформата и резервации, правя отказ за първи път и наистина се надявам, че срока по освобождаването е по-дълъг.

# 491
  • София
Доколкото разбирам не са ти дръпнали пари, а само са ги блокирали, случвало ми се е 1 път само. И от хотела ми казаха, че срокът зависи от моята банка. Отблокираха ги накрая, не помня колко време отне, но не беше много бързо. Simple Smile

# 492
Май 45дни?! Поне в ДСК . Confused

# 493
За първи път съм направила  резервация в 3 хотела на различни места за лятна почивка чрез Букинг. Резервацията е без предварително плащане, плащането е в хотела. Трябва ли да се притеснявам ,че може да се яви проблем и второ ,ако реша да се обадя няколко дни преди пътуването къде да е това в Букинг или в хотелите. Благодаря!

# 494
  • в града на вечния купон
Доколкото разбирам не са ти дръпнали пари, а само са ги блокирали, случвало ми се е 1 път само. И от хотела ми казаха, че срокът зависи от моята банка. Отблокираха ги накрая, не помня колко време отне, но не беше много бързо. Simple Smile
мнократно ми е блокирвана сума!

зависи от обслужващата банката
Италианците го правят редовно.

но все пак си прави проверка, максимума е 45дни.

Общи условия

Активация на акаунт