сайта Booking.com

• 104 915
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Toчно така ми прозвучаха постовете.  Peace

# 466
Аз не разбрах само защо смятате, че хотелът е длъжен да ви анулира резервацията безплатно?
. Защото грешки се случват. Това не е обесен на бесилото, че да не може да оправи грешката. Въпрос на договорка е.

Факт е, че ми се изпари желанието да почивам там и съм много негативно настроена към хотела, който ми казва: свъжете се с Букинг, иначе от наша страна няма грижи, но след това отказват да анулират резервацията...

Иначе букинг не ги "продава" стая по-евтино, adelinda. На сайта им я имаше И тази оферта за двойна стая от 880 лева. Просто смениха единичната ни стая от 615 лева, за двойна от 880 лева. А това, че на рецепция ни искаха доплащане до 1000 лева, няма и да го коментирам. Достатъчно красноречиво беше до каква степен искат да ни съдействат.

А пари в картата се оказа, че е имало. И акаунтът, и картата са на приятеля ми и нямаше как аз да се разпореждам с тях. А той не искал да прави "цигански" номера, оставяйки картата без пари. Ако картата и акаунтът бяха мои, просто щях да обясня и на двете страни, че е станала грешка и да считат резервацията за анулирана.

В крайна сметка доплатихме, защото разликата все пак не е някаква огромна, но оставя горчив вкус и надминава психологическата ми граница от  60 евро на нощувка  (оххх, липсват ми старите емотикони пък!!!)

# 467
Влязохме в лют спор с приятеля ми. Аз твърдя, че не направихме всичко необходимо, за да анулираме резервацията и да си вземем парите, а приятелят ми твърди, че сме си виновни. Аз съм съгласна, че сме виновни, но също така вярвам, че не всички грешки са непоправими.

И все пак, може ли след като сме дали съгласието си на букинг да смени единичната стая за двойна, да заявим отказ от това ни решение и да искам refund? Искам дебело да подчертая, че не става въпрос за сумата, а за отношението на гърците, които се опитаха да ни цакат с по-скъпа стая от тази обявена на сайта на букинг и затова, че казаха, че не могат да направят нищо, да се чуем с букинг вместо  това. А след като от сайта се чуха с тях, им съобщават, че не могат да направят анулирането, при все, че Букинг са склонни на съдействие. Пак искам да подчертая, не става въпрос за парите, а за това, че не получих човешко отношение и разбиране от страна на хотела Wink

Иначе, и моето мнение е, че оттук насетне, след като сме се съгласили да приемем предложението на Букинг за ъпгрейд на стаята, няма връщане назад, но ще ми е интересно да чуя и вашите мнения.

Все още съм много афектирана, държи ме цял ден, и най-вероятно още с пускането на този пост ще съжалявам, но.... емоциите ми в момента са по-силни от здравия разум и ми се иска да натрия нечий нос Grinning Моля ви, не ме нападайте пак :-*

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 17:25 от Мишелин

# 468
  • Варна

И сега, тука идва интересната част... Може ли все пак, след като сме дали съгласието си на букинг да смени единичната стая за двойна, да заявим отказ от това ни решение и да искам refund?

За можене, можете, но трудно ще го получите. И хотелът и букинг имат полза да не ви бъдат върнати парите.
Реално, вие нямате право да искате рефънд, може само да се позовете на добрата воля на двете страни. Хотелът вече е показал, че не е склонен на такава отстъпка.
Ако се позовете на това, че хотелът е казал по-висока цена от обявената в букинг, ще разберете, че всъщност имат право да обявят такава цена (цените на стаите на рецепция и в букинг обикновено са различни).
Не знам дали ще ви помогне това, че хотелът е искал да прескочи букинг и да си вземе разликата от доплащането без да плаща комисион на букинг.Smiling Imp

Друг вариант е да оспорите плащането през банката ви,  там не съм съвсем наясно как точно са условията, мисля, че и трябва да се плати и такса за оспорването.

# 469
Хексе, много ти благодаря за всички отговори. Парите видяхме, че са само блокирани и евентуааааално може да се направи оспорване, но това вече са крайности и мисля да не стигаме до тях. Ще ида, ще си избутам в отвращение 5-те нощувки в смотания им хотел и така. Иначе таксата за оспорване не е проблем.

Просто смотах цял един ден в нерви и ядове по този казус, изпокарахме се с приятеля ми и цял ден е едно тегаво.... След като го обвиних, че много бързо се е съгласил с прдложените ни условия, се опита да ме предизвика (убеден, че вече всичко е приключило) да намеря някой по-така, който срещу 100 лева да обърне нещата в наша полза Grinning Спирам с този случай и друг път ще ми е за урок. Повече нонредундабъл оферти, ако ще и безплатни да са - нихт!

И последно само... ако бяхме резервирали с ясното съзнание двойна nonrefundable стая и след това ни изникнеше препятствие по пътуването, нямаше и да ми мине през крайчеца на акъла да пробвам рефънди, но случаят е друг....

# 470
Е кажи ни са гърци де. Намери някой да говори гръцки и да се обади на рецепция да се разясните, като се представи за тебе. Също говорите ли езика на държава в която отивате, първо се обаждайте на рецепция. Цените за туристи са завишени.
Сумата и да е само блокирана, не може да си ги отблокираш, дори да не отидеш.
Вината е в букинг, защото ти задаваш търсене за двама със закуска. На теб ти излизат цени респективно за търсенето, както и други, неотговарящи на него, като в случая. Често хората недочитат, а резервират най-ниската цена и се получават случаи като този. Хотела го отнася, без вина. И ги разбирам, че не приемат анулация, и не ги разбирам. Пробвай да се разберете на гръцки, убедена съм, че ще са по сговорчиви, гаранция за успех няма.

# 471
Няма смисъл да оспорвате в банката. Това се прави когато са ви откраднати пари или е станала грешка и вместо 100 евро са ви взели 200, не ако просто решите, че не ви се дават толкова пари. Просто няма да ви уважат искането.
Да поясня, условието "не връщаме пари при отказ" е част от целия договор, заедно с цената и всичко, с което се съгласявате, когато натискате бутона. Това, че не сте го прочели не го прави по-малко валидно.
Хотел с добро обслужване и грижа за клиента би ви върнал парите на добра воля, но не са длъжни

# 472

Хотел с добро обслужване и грижа за клиента би ви върнал парите на добра воля, но не са длъжни

Това беше единственото ми очакване. Смятам темата за приключена. Потвърдено е всичко вече.

# 473
  • Русе
Здравейте,
преди около 2 седмици получих писмо от букинг, в който ми дават код за отстъпка, ако:
 " Искате ли да направите приятен паричен подарък за вас и вашите приятели? Ако отговорът е положителен, тогава просто споделете този линк с тях.
Всичко, което вашите приятели трябва да направят, е да използват линка и да осъществят престоя си в мястото за настаняване. Така те ще получат , а вие - . "

И пояснение:

" Как работи:
1-ва стъпка:
Изпращате линка на своите приятели, семейство, колеги, онзи познат, когото срещнахте вчера в автобуса...
2-ра стъпка:
Изчаквате те да резервират, като използват линка (ако използват друг линк, няма да получите парите си)
3-а стъпка:
След като престоят им приключи, харчете своите , които ще получите обратно на кредитната си карта, с удоволствие! "

Вече получих няколко писма по въпроса, но просто нямам на кого да предложа да се възползва. Ако правилно разбрах бонусът е по 15 евро за мен и за приятеля. Може да се ползва 10 пъти.
Та ако има желаещи, пишете ми.
И още нещо - случвало ли ви се е да ви изпратят такова писмо? Има ли подводни камъни?

# 474
Здравейте! За първи път резервирам през Букинг и се притеснявам. Мога ли да разчитам, че изписвайки номера на картата никой друг няма да го вижда , ако няма цялата сума, която е за апартамента, то тогава какво става, аз искам да платя в брой при настаняване, снимките които са публикувани отговарят ли на действителността?
В условията за резервация си пише дали се предплаща или се плаща на място. От това зависи дали ще ви вземат парите от картата веднага или можете да платите на място в брой. Ако иска парите веднага, а вие ги нямате в картата, ще поискат друга карта или да заредите пари и да пробвате пак, ако не стане анулират резервацията.

# 475
  • Milano

И още нещо - случвало ли ви се е да ви изпратят такова писмо? Има ли подводни камъни?

Вероятно всеки го има в профила си, аз също, но не съм го ползвала.

Понеже доста често тук се дават съвети ''да не внасяш пари в картата'' или да я анулираш ми е любопитно нищо ли не ви струва блокирането на тези карти??

Да си блокирам картата така щото съм решила да не плащам, нещо което съм длъжна не ми е нормално.
Освен, че ми струва 50 евро плюс издаване на нова карта и други разправии - абонаменти, свързани с нея.
Освен, че нищо ''не внасям'', защото е нормална кредитна (на салдо, а не револвинг).

# 476
Може да е дебитна карта, и да я държат на 0. Само че щом правиш резервация трябва да е заредена, защото се предполага, че искаш резервацията. И после да я изпразниш, като решиш да се откажеш.
За мен това са цигански номера.

# 477
Правиш резервация, има пари в картата, хотела прави авторизация. После не можеш да си ги дръпнеш, ако хотела не анулира авторизацията. Може да се направи резерация в хотел, който не иска гаранция с карта. Ако не е заредена картата, пък имат право да откажат.

# 478
  • Milano
Абсолютно,  neuromancer.

И да допълня, не помня дали беше писано в тази или в другата тема - уточнявайте си с кой точно офис на Букинг имате проблем, а не да обобщавате.

Не съм имала проблеми - каквото съм поискала е направено след като затворя телефона (после ми се праща мейл да отговоря дали съответният човек ми е свършил работа).

Веднъж си препращах една резервация от един мейл на друг и съм я пратила и на Букинг - веднага получих мейл от шефката им какво ми е запитването, защото виждат само резервация.

Миналият път не ми намираха резервацията в хотела (виждаха само анулираните), обадиха се в Букинг за проверка (в 22ч) и ни настаниха, но там хотелите държат на клиентелата и не правят балкански номера.

пп. Аделинда, досега са ми правили преавторизация на картата само в 1 хотел в деня на пристигането (докато летим Laughing) на цената на 1 нощувка за проверка на валидността на картата.
Всичко описано в Букинг.

# 479
Много хотели не правят, защото си е занимавка. Но много номера правят клиенти. Имат резервация, не я анулират, но не отиват в хотела, а хотела е длъжен да им пази стаята, иначе глоба може да плати.

Общи условия

Активация на акаунт