Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви хормонални промени настъпват по време на бременност и как те могат да повлияят на акнето?
Какви безопасни лечения и средства за акне могат да се използват по време на бременност?
Какви промени в диетата могат да помогнат в борбата с акнето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви хормонални промени настъпват по време на бременност и как те могат да повлияят на акнето?
По време на бременност хормоналните промени могат да доведат до засилване на акнето, особено при жени, които вече имат проблеми с кожата. Някои съобщават, че акнето им се е влошило по време на бременността, но след раждането състоянието им се е подобрило; въпреки това подобни случаи не са универсални и много жени изпитват негативни промени в състоянието на кожата си.
-
Какви безопасни лечения и средства за акне могат да се използват по време на бременност?
-
Какви промени в диетата могат да помогнат в борбата с акнето?
Според различни мнения, здравословното хранене играе важна роля за подобряване на състоянието на кожата. Избягването на захар и преработени храни, като шоколад и тестени изделия, може да помогне за намаляване на акнето. Специално внимание трябва да се обърне на увеличаване консумацията на пресни плодове и зеленчуци.
-
Каква е вероятността акнето да изчезне след раждането?
-
Какви са рисковете и страничните ефекти от употребата на силни лекарства за акне?
Пробвах какво ли не през годините-скъпа козметика, химичен пилинг, бабини илачи и нищо.. или поне не продължително. Повлиях се единствено от едни хапчета, които ми бяха предписани преди 2 г. Пиех ги цяло лято по рецепта от дерматолога, при който ходих на химичен пилинг. Всичко беше добре през лятото, оставаше само белезите да се заличат, но щом ги спрях .. всичко пак се почна. 

/ много добре ми действа, не прави чудеса, но много добре заглажда кожата и я успокоява... пия и цинк отскоро, четох че помагал... та така.
Пъпките и те не изчезват лесно, понякога стоят с месеци, а после остават червени петна. Дори да не излизат известно време, кожата ми пак изглежда ужасно заради белезите, а за тях единствено ми беше подействал Мадекасол, който вече не се произвежда или поне така ми казват в аптеките.