Цялата юлска дружина се моли да расте силна и здрава малката Екатерина

• 31 385
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро мамчета Simple Smile

Как сте в това намусено време- навън е кучи студ - направо се побърка това време. Аз съм се опряла на една възглавница че така ме боли кръста че ми се плаче - ама аз сама си го изпросих като не си носих колана така че няма да ви мрънкам Simple Smile

Елфита честита ти племеничка да е жива и здрава и да расте много, много щастливо хлапенце  bouquet

За обличането - аз малкият го обличах само с бодита с къс ръкав и му мятах суйчер при нужда отгоре - но вярно беше на 4 месеца като почна лятото - но и сега не мисля да претоплям малката живот и здраве - ще действам по инстинкт, но ще внимавам все пак защото ако настине и се разболее сериозно едно малко бебе избор нямаш отиваш в болница - така че не мисля да прекалявам, но ще имам едно наум - то със това шантаво време трябва да имаш от всичко
Аз от баткото имам всякакви бодита, но за сега смятам да наблегна на бодита с къс ръкав.

# 271
Avencis, как е шопинга? Чакаме те със снимков отчет!

Elfita, честита племенница! Желая й много щастие и здраве!

# 272
Привет момичета! И тук в София е едно мрачно, студено..а аз втори ден пазя леглото. Явно има ефект, защото онзи ден като бях на работа и после малко разходка имах петнайсетина контракции, а вчера като пазих леглото резултатът е 2 контракции.

Елфита честита ви радост !! Да е жива и здрава !! Радвам се, че всичко е минало добре.

За ТК : Споменаха на отворени врати, че има работещи климатици, но за стаите..виж това и аз не погледнах...

бебе2: Като се знам 100% ще опра до това тъпо рициново масло. Сменя ли обстановката от вкъщи-край! Дори и овесени ядки няма да ми помогнат. Според теб ако си донеса дуфалак ще стане ли? Това е единственото, което ми помага и ми се отразява добре.
А пък за размера на нощниците/пижамите аз лично си взех М и имам много място вътре още. То си зависи от модела, де. Но ме изкефи, че хем има място хем не ми е като чувал нагоре. Пък в крайна сметка ние малко ще я ползваме с наистина голям корем.

За нощниците : Намират се точно между пл. Гарибалди и Витошка - на ул. Денкоглу. Ако тръгнете от Гарибалди посока Витошка се пада в дясно. Едно малко българско магазинче за бельо и пижами и бански. Може да няма налични в момента, но на мен жената ми поръча и на следващия ден си я взех.

sweetpie: Страхотни дрешки! И аз съм се наточил на някои момчешка точно от там. Имат едни чудесни с морски мотиви  baby_neutral Иначе и аз мисля да заложа на къс ръкав, пък ако трябва ще дообличам отгоре + одеалце.

# 273
 Sweetpie, нещата които съм накупила за моята лейди са в същия стил като това, което показваш. Купила съм от 0-3 мес бодита с къс ръкав 8, 3 с дълъг (но имам и от сина ми), панталони, ризи, рокли тип балон-сукман, които могат да се носят като туники в следващия сезон, бермуди..
Аз съм решила да е бодито с къс ръкав и върху него нещо като болеро с дълъг. Само дето не намирам нещо наистина джиджано и свекич от Франция ще търси или ще оплете памучни, много я бива и са и супер фини нещата.
5 години ми текат лигите по момичешки работ, докато избира между двете тениски и трите анцуга дето се предлагат за момчета, че сега просто ще е кукла мойта мацка, докато си начеша крастата. Знам че не е практично и опит имам, ама е на: малка и голяма кифла ще сме Heart Eyes.
За раждането, ако въпросът е към мен, в ТК декември 2008 нещата бяха горе-долу следните:
Приеха ме в болницата (без избор на екип) към 07ч сутринта. Носех си в торбичка нощниците и там някакви тоалетни принадлежности според списъка. Взеха ми документите, записаха ме и ме накараха да си облека нощницата. Бях с 5 см разкритие и контракции на 5 минути. Качиха ме на магарето, "тоалетираха" ме и ми направиха прословутата клизма и ме поканиха към 00. После ми показаха къде в предродилна ще лежа и ми казаха че има време и да помарширувам из коридора. Минаха така няколко часа и ме накараха да легна и ме пуснаха на окситоцин. В предродилна имаше 4 легла и си бяхме и с избор и без избор на екип всички заедно. Единствената разлика между едните и другите беше че лекарите на тези с избора едваха от време на време да ги държат за ръка и да ги надъхват. Санитарките и сестрите си бяха еднакво сопнати с всички.
 В този период ,кой не мина, той не ме разрови и накрая понеже се закучи работата една акушерка ми спука мехура да изтекат водите, това примерно към 14 ч. Полежах още, силнички контакции, болка и т.н, но разкритието не мръдна и така решиха в 15ч45 секцио да правят. Събра се екипа, мене ме затътриха в операционната, шибнаха ми спиналната, пуснаха си АББА и в 16ч15 изкараха дечко и ми го навряха откъм дупето в лицето че да се уверя че е мъжко. След това ми правиха някви неща зад паравана, дето не ги усетих и после ме втресе жестоко. Изкараха ме с количка в коридора, където док гордо ми дръпна нощницата да си покаже произведението на майка ми и на ММ, който едва не се свлече в коридора от ужас и ме откараха в реанимацията. Там беше тихо и тъмно и май бързичко заспах и така до сутринта, когато се събудих от болката и от една много любезна сестра която ни подканяше да се надигаме. Показа как да става, махнаха катетрите, нахлузихме гащите и всяка с торбето в ръка се затътра към стаята си. Аз не бях избирала ВИП и ме заведоха в стандартна болнична стая с 4 легла, 3 от които бяха заети. Някъде към обяд на същия ден ми донесоха бебето което ми се стори супер малко въпреки че беше почти 4 кг и така се започна моето истинско майчинство. Навремето нямаше нито климатици, нито таблети нито каквото и да било. Банята се ползваше от 2 стаи, т.е 8 майчета, но никога не е била мръсна или пренаселена.
Ако питането не е било до мен се извинявам за излиянието, но все на някой може да е полезно Hug

# 274
Monik@, Надали ще е проблем Дуфалака. Важното е да се свърши работа, че секциото си е коремна операция и е важно да се види дали всичко функционира като хората.
Магазина за нощниците си го представих къде е и ще ида да разгледам. Мерси Hug

# 275
Avencis, как е шопинга? Чакаме те със снимков отчет!

Elfita, честита племенница! Желая й много щастие и здраве!

ето така че снимките са в фейсбук страницата
http://direct.asda.com/george/baby-sleeping-bags/winnie-the-pooh … 2,default,pd.html
http://direct.asda.com/george/baby/starter-packs/3-piece-tigger- … 4,default,pd.html
http://direct.asda.com/george/baby/starter-packs/7-piece-star-ba … 9,default,pd.html
и едни други разни бодинца най различни размери и модели ама тях ги виж у фейсбуко Simple Smile

# 276
Elfita, честита племенничка! Да расте здраво, умно и красиво дете   bouquet        Момичета, как са мини-мони и бебето, знаете ли ? Ако ще се прави инициатива за кръводаряване в София, моля някой да ми пише на ЛС.

# 277
Elfita, честита племенничка! Да расте здраво, умно и красиво дете   bouquet        Момичета, как са мини-мони и бебето, знаете ли ? Ако ще се прави инициатива за кръводаряване в София, моля някой да ми пише на ЛС.

Ми онзи ден я бяха видяли и е почнала частично да диша самостоятелно и са и намалили кислорода- вчера не бяха ходили и само по телефона им бяха казали че е добре. Днес пак ще ходят и аз чакам новини. Иначе за сега няма нужда от кръводаряване. Доколкото разбрах първите 10 дни са критични днес е седми , но мисля че щом се развива все така ще е напред и малката ни борбена душица ще е о.к.

Ти как си VeryMe

# 278
 Avencis, много сладурски дрешки! Heart Eyes

Продължавам да стискам палци и да се моля за Екатерина. Сигурна съм, че едно овне не се дава лесно и всичко ще завърши благополучно!

# 279
Зарових се тази сутрин в нета да проверя болниците защото не сме избрали още за раждането но то във всички едни цени .... Shocked нали уж сме по здравната каса  Shocked цените за избор на екип и вип стаите ги прескочих че бяха космически  Laughing

# 280

Ми онзи ден я бяха видяли и е почнала частично да диша самостоятелно и са и намалили кислорода- вчера не бяха ходили и само по телефона им бяха казали че е добре. Днес пак ще ходят и аз чакам новини. Иначе за сега няма нужда от кръводаряване. Доколкото разбрах първите 10 дни са критични днес е седми , но мисля че щом се развива все така ще е напред и малката ни борбена душица ще е о.к.

браво на детенцето Simple Smile

# 281
  • Варна
Elfita, честита племенница   bouquet

За разхлабителните - аз мисля да си купя свещички Ева Кю. Доколкото разбрах в болницата, в която смятам да раждам разрешават да се използват вместо клизма (че голяма гадост с тея клизми) и мисля евентуално, ако се наложи и после да си сложа от тях. Другото, което ми е гадно е катетъра. Чувала съм, че е много неприятно слагането. Не мога да разбера защо не го слагат след упойката. Когато преди 2 години ми правиха лапаро, и катетъра и тръбата в гърлото ми ги сложиха след като вече бях упоена и нищо не разбрах от тая работа. Ама сега ще трябва да преживея неприятното поставяне.

Авенсис, и аз решила да поръчвам от Джордж. Толкова много дрешки съм си заплюла, че усещам как ще направя голямо уливане. Засега чакам да видя дали няма да пуснат някое намаление за Великден, а също и да ми излязат резултатите за антителата, че в страшни филми се вкарах пак.
В тази връзка има ли смисъл да се купуват подобни гащеризончета (не съм сигурна как се казват) за лятото ?
http://direct.asda.com/george/baby/sleepsuits-pyjamas/3-pack-ass … 2,default,pd.html

Да се оплача, и аз от снощи съм с адски болки в кръста. Такова чудо не е имало досега. Но колан не мисля да вземам. Чудя се дали да не се намажа с Алгасан, все пак е само с натурални продукти и не е противопоказен при бременност.

# 282
Днес забелязах, че са ми се появили нови малки бенчици по врата. Как е възможно, ще измезнат ли след раждане?

# 283
Elfita, честита племенница   bouquet

За разхлабителните - аз мисля да си купя свещички Ева Кю. Доколкото разбрах в болницата, в която смятам да раждам разрешават да се използват вместо клизма (че голяма гадост с тея клизми) и мисля евентуално, ако се наложи и после да си сложа от тях. Другото, което ми е гадно е катетъра. Чувала съм, че е много неприятно слагането. Не мога да разбера защо не го слагат след упойката. Когато преди 2 години ми правиха лапаро, и катетъра и тръбата в гърлото ми ги сложиха след като вече бях упоена и нищо не разбрах от тая работа. Ама сега ще трябва да преживея неприятното поставяне.

Авенсис, и аз решила да поръчвам от Джордж. Толкова много дрешки съм си заплюла, че усещам как ще направя голямо уливане. Засега чакам да видя дали няма да пуснат някое намаление за Великден, а също и да ми излязат резултатите за антителата, че в страшни филми се вкарах пак.
В тази връзка има ли смисъл да се купуват подобни гащеризончета (не съм сигурна как се казват) за лятото ?
http://direct.asda.com/george/baby/sleepsuits-pyjamas/3-pack-ass … 2,default,pd.html

Да се оплача, и аз от снощи съм с адски болки в кръста. Такова чудо не е имало досега. Но колан не мисля да вземам. Чудя се дали да не се намажа с Алгасан, все пак е само с натурални продукти и не е противопоказен при бременност.
аз не помня как и кога са ми слагали катетър и по всяка всяка вероятност още ме е държала упойката.
За кръста и мен ме боли зверски и то след повечко движение, чак място не мога да си намеря нощно време. пия магнезий 250 мг, 3х2 от вторник насам и супер много ми помогна. Има и някакво локално мазило на база на магнезий което било ефикасно. Ако си в София, в билковата аптека на Женския пазар жената е супер симпатична и ще ти предложи нещо

# 284
 Здравейте.Аз с новини за Тина Киркова.Една приятелка роди там преди пет дни,секцио и е страшно доволна.Взела си е двоина стая за 40лв на вечер,леглата били подвижни с дистанционно,телевизор,интернет и климатик в стаята.Каза,че трябвало да сее пие много вода след секцито,но не каза защо.Нямаше много време да я попитам за друго.

Общи условия

Активация на акаунт