Девойка малка или юначе се крие в ОКТОМВРИйското тумбаче - TEMA 6

• 32 361
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Добро утро, мамчета! Как сте в последния работния ден, преди ваканцията!
Да кажа и тук, вчера бяхме на преглед, бебан си расте и си отговаря на 16та г.с., но беше кръстосал крака и доктора не можа да каже нищо за пола! Така че никакви гащи не развяваме все още и ще чакаме другия преглед Simple Smile
Днес съм на дерматолог да види обрива по корема, че цяла нощ не спах от сърбеж Sick

# 286
Здравейте, бъдещи мами октомврийки!!!  Hug
Чета ви от доста време, но чак вчера като мина прегледа на ранната фетална и първия скрининг, добих кураж да се "впиша" при вас. Термина ми по ПРМ е 4.11, но почти съм сигурна че ще съм октомврийка. Та затова съм тук. Снощи ехографа показа термин 27.10. На първа страничка може да ме сложите в графата "неясен термин", май така е най-правилно. От Пловдив съм - първа бременност.
Радвам се, че съм сред вас! Дано сме тук до термин и само добри новини да валят!!!  Peace
 Hug  bouquet

# 287
охоо...и аз щях да съм там,ама тея такси сякаш 3 висши наведнъж изкарвам.Много нагорнище щяха да ми дойдат таксите.Аз съм в Частен колеж по мениджмънт към Пловдивския аграрен.
Много е скъп, ама зависи какво искаш да учиш. Моят избор беше или София или Варна, а за София не ща да чувам и така се озовах там

# 288
Момичета излезнаха ми резултатите и има една стойност която е почти 8 пъти над нормата: CMV IgG   8.36   ratio   0   0.9 Някой запознат ли е  Praynig
пп. и добре дошли на новите мами Simple Smile))

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 10:30 от mv_2014

# 289
Момичета излезнаха ми резултатите и има една стойност която е почти 10 пъти над нормата: CMV IgG   8.36   ratio   0   0.9 Някой запознат ли е  Praynig
пп. и добре дошли на новите мами Simple Smile))

Доколкото разбирам става въпрос за изследване на херпес вирус. Веднъж като се заразиш с него няма отърване. Не мисля, че твоят резултат е притеснителен.

# 290
 kle0patra, благодаря ти, но като видях че е 8 пъти над нормата се стреснах...аз херпеси не съм имала никога, което е по интересното! Успях да се свържа с доки и той каза, че тази стойност при бременните винаги излиза завишена! Та ми се искаше и други мами да споделят каква е тяхната стойност!  Hug

# 291
Да допълня само за инфо за останалите мами, които ще се чудят после като мен и ще се притеснят как се тълкува този показател: положителен  CMV IGg означава ,че си имал контакт в миналато с този вирус и сега имаш изградени антитела срещу него ! Само ако CMV IgM , ти е положителен означава ,че в момента вируса е активен и вече е опасно и трябва бързо да се консултираш с доктора!

# 292
Здравейте, момичета! Добре дошли на новите мами  Hug !!!
Вчера бях на преглед, вече се похвалих във ФБ, че всичко е наред с бебчето. Имаме предположения за пола, но тук ще ги споделя едва, когато АГ-то каже, че е сигурна, тогава да ме впишете на първа страничка. Хубав ден на всички и весели празници, че сигурно чак след Великден ще се включа.

# 293
Да допълня само за инфо за останалите мами, които ще се чудят после като мен и ще се притеснят как се тълкува този показател: положителен  CMV IGg означава ,че си имал контакт в миналато с този вирус и сега имаш изградени антитела срещу него ! Само ако CMV IgM , ти е положителен означава ,че в момента вируса е активен и вече е опасно и трябва бързо да се консултираш с доктора!

Това IGg и IgM са за токсоплазмозата. Така е, едото е за придобит имунитет, другото за настояща инфекция. Аз си пуснах миналият месец за IgM - беше отрицателен (нямам заразата в момента). Днес ми излезна за IGg - в норма, но нямам антитела, което означава, че трябва да се пазя занапред. Т.е. да не ям алангле, сушени меса (салами, шунки), ровки яйца, да не пипам улични котки, да не пипам акита (най-вече котешки) и да си мия често ръцете. Токсоплазмозата е болест по котките (в изпражненията, подобна на тениите и глистите), но преносители сме ние хората, кучетата, козите, кравите, кокошките, свинете и прочие.

# 294
MiSsKisS-, да и на мен IgM ми е отрицателен, а IgG като е положителен означава, че имам антитела ли?

# 295
Как сте мамчета,в това мрачно време такъв мързел ме е хванал.Вие боядисвате ли яйца ,аз май ще оставя за събота... Laughing

# 296
Искам да Ви се похваля и тук:

Сутринта бях на преглед! Гледаха ме с коремен ехограф за първи път от както съм бременна и за първи път пуснаха таткото да си види "творението" . Гледаше в екрана с такъв интерес и с такава усмивка..., че когато лекарката го попита какъв пол му се иска да чуе - той направо онемя и после започна да заеква... беше безкрайно емоционален преглед, а аз дори не видях бебо, защото екрана беше обърнат така, че той да го вижда и лекарката в суматохата забрави да ми го покаже, а и аз не си поисках... , но нищо другия месец - сега си имам снимка .
Та сега по същество - измери го с няколко дена по-малко - 13+3, а по пресмятане излиза, че трябва да е 14+1, но каза, че всичко се му е наред. На преглед съм чак на 16.05

П.П. Направо го копирах, че от щастие не мога да го напиша отново  Grinning.
А сега се връщам да Ви чета, че днес много сте изписали

# 297
Аз се връщам от йога за бременни  Laughing и там жената гледаше в някаква книжка по нумерология на една бременна майка със секцио кога е благоприятно да се роди бебчо.Гледа ми и на мен ... и каза,че според деня също можело да се избере буква благоприятна за името и живота му.Не знам доколко вярвате ,ама ми се строи интересно.
Иначе днес много съм изнервена,който е във ФБ групата знае за свадата ми с ''кръстницата'' е днеска така ме изнерви до краен предел,че и ММ покрай тях ,направо ако ми беше пред очита щях да го ритна  #Cussing out #Cussing out
6u6ulina, ти къде ходиш на йога? И аз бих искала, но нещо нямам време този месец,но се надявам другия месец да мога Laughing А,за групата във ФБ на кой трябваше да пиша,ако желаете да ме включите? Лек ден от мен на всички и весели празници!  bouquet

# 298
mirs не съм от София,не знам от кой град си ,аз съм от Добрич...А за групата във ФБ пиши н Шантал. Wink

# 299
Здравейте и от мен мамчета. Да споделя и аз като   6u6ulina, че този мрачен ден не става за разходки и както си стоях в къщи реших да изпробвам една рецепта за козунаци (малко раничко, но ей така за проба). Боядисването на яйцата аз оставих за събота   newsm44

Желая на всички ви приятен ден и светли празници.   love001

Общи условия

Активация на акаунт