Девойка малка или юначе се крие в ОКТОМВРИйското тумбаче - TEMA 6

• 32 019
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Добро утро и от мен.
Завиждам ви за слънцето. При мен няма слънце. Дано да изгрее, че да мога днес да се поразходя малко. Вчера свърших почти всичката домакинска работа и днес ми е свободно.

Анатомичните корита са много удобни. Поне докато бебето почне да се изправя. Рая много обичаше да си лежи и да рита. Ама ни правеше вир вода - голямо забавление падаше. Пък и за мама е по лесно.

Iv_d, браво на теб. Ти го караш като англичаните - само дето те закусват с яйца и бекон, но принципа е същия Laughing. Ние това го ядем за обяд или вечеря, а те за закуска.

# 676
Момичета относно ритничетата и това, че от известно време някои мами казват, че ги усещат, други не ги усещаме си има обяснение. Едно от важните неща е, че повечето са мами с предишно раждане. Нормално е да ги усетят по-рано. Но има и още нещо което се оказа не по-малко важно - как ви е плацентата. По предна или по задна стена на матката. Моята понеже била по предна (а на мен това нищо не ми говори) и аз започнах да разпитвам... оказа се, че това е добре и е съвсем нормално състояние (моята си е високо и е твърдо по предната стена, затова са я видели още в 11-12 гс, когато започва да се образува) малко се отплеснах , но поради тази причина ще го усетя по-късно (поне това за което говорят всички).

# 677
  • София
Фъстъче, ако правилно си спомням от прегледите (понеже съвсем вече паметта ми изневерява, дори и за такива неща), моята също си е по предна стена. Но аз вече усещам бебето, макар и не много често.
При втора бременност (макар и да има изключения) наистина всичко става малко по-бързо. По-рано проличава, тъй като мускулатурата е отпусната. По рано усещаме движенията, но това е защото вече сме минали по този път и сме разбрали всъщност какво е да го усетиш за първи път и сега не се чудим толкова. Аз дори днес сутринта доста ясно си го усетих. В никакъв случай не мога да кажа че е силно. Просто успявам да го различа. Но с първата си бременност го усетих доста по-късно или по-скоро бях вече сигурна че е бебето.

# 678
Здравейте момичета  Hug
Не мога да смогна да ви изчета Grinning

Iv_d щом ти е сладко си хапни Simple Smile И аз имам такива моменти от време на време, гледам да не прекалявам с тях обаче Simple Smile

За помощта в гледането ... вече казах на мама, че не искам да остава при мен да ме "учи", същото се отнася и за свекървата. И двете си направиха устата, че ще останат вкъщи като се роди бебето, аз направо изтръпнах при мисълта  Shocked Нямам представа нищо как се прави, но ще се науча Grinning

Някой беше питал за стволови клетки -  скоро говорихме за това с ММ, но не сме решили, пък и не знаем условията.

Иначе и аз съм чувала, че първо бебче по-късно се усеща, аз си мисля, че съм го усещала, но знам ли дали е бебто или нещо си се вълнува в корема  Laughing

# 679
  • София
Just Smile,най-лесно и приятно се гледа бебе без баби наоколо  Hug

# 680

И аз така мисля Simple Smile Не мога да си представя двете баби над мен и една през друга да дават съвети  Crazy По-добрият вариант е всяка да си стои вкъщи и ако имам въпроси да звъня по телефона Simple Smile

# 681
  • София

Напълно съгласна. Ако имаш питане, питаш. С Рая нито майка, нито свеки съм искала да ми помагат. Бяхме само с таткото. Единствено съм ги викала, да я гледат за половин час, докато изляза на разходка малко с мъжо, докато бебо можеше да излиза вече.

# 682
Бабите мисля да ги ползвам като се наложи да излизаме и да гледат бебето за вечерта например  Grinning
А за плацентата моята доки каза, че е на задна стена и че все още е ниско на последния преглед, но каза че било нормално още да е ниско  newsm78
За стволовите клетки аз попрочетох доста и обсъждаме темата ...много се колебая честно казано...
ПП. във Вести в галерии има снимки от домашно раждане.....някак настръхнах...и много страшно ми се стори и много мило едновременно.... Embarassed Rolling Eyes
http://www.vesti.bg/galerii/foto/domashno-razhdane-v-ungariia-435

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 10:19 от mv_2014

# 683
tuci мисля, че като цяло потвърждаваш написаното от мен Simple Smile , но предполагам, че ти си и доста по-напред от мен, а има и мами дето са с по 1-2 седмици и повече след мен...
Имаше един момент в който си мислех, че съм усетила нещо, но съдейки по това, къде се намира бебето и къде усещам аз съм убедена, че не е било то (колкото и да ми се искаше).
Все още са толкова малки, че да ги усещаме само там, където го намират на прегледа, а не навсякъде под и около пъпа...

А колкото да бабите и аз съм против постоянното им присъствие. Предполагам, че ще дойдат в началото за по 3-4 часа през деня, но не и да живеем заедно с която и да е от двете. Ако дойде моята майка сигурно на 2-рия ден ще сме се изпокарали и ще сме сърдити още една седмица поне  Laughing Тя ще се опита да ми помага и да ме учи, а аз когато не знам или не мога нещо ставам меко казано нервна... Направо не си го представям  :lol

# 684
И аз така мисля Simple Smile Не мога да си представя двете баби над мен и една през друга да дават съвети  Crazy По-добрият вариант е всяка да си стои вкъщи и ако имам въпроси да звъня по телефона Simple Smile

А така и аз така мисля  Peace

Ако дойде моята майка сигурно на 2-рия ден ще сме се изпокарали и ще сме сърдити още една седмица поне  Laughing Тя ще се опита да ми помага и да ме учи, а аз когато не знам или не мога нещо ставам меко казано нервна... Направо не си го представям  :lol

1:1  Laughing  Peace

# 685
miminka_88 Аз съм в 12:30ч. Като ходих първия път бях в 13 седмица и понеже моето дете беше с нас и го пита бебето какво ще е / навря се в него ухилен до уши /? Човека нямаше как да каже, че не знае и каза, че е доста рано и по принцип не изказва предположения, но каза, че му приличало на момче, но не било сигурно и на 10.05. ще потвърди. Аз много силно се надявам да е сгрешил  Praynig Аз искам да излизам до края на бременността в болничен, но не съм говорила с него. Имаш ли представа дали ще е проблем?
Относно къпането може да си вземете обикновено корито и отделно стойка, защото после като почне да сяда ще му пречи.
Скрит текст:

При мен за 1 седмица дойде майка ми, изкъпа веднъж бебето и после ММ го къпеше до 1год. само той. Аз съм го къпала няколко пъти, когато не си е бил в къщи.
А майка ми ми помагаше в домакинската работа. Готвеше, чистеше, пиехме кафе. Не ми се е бъркала в това как да гледам бебето. Естествено, че е сменяла памперси и го е обличала, мила му е дупето, но не е прекалявала, все пак за бабите е голяма радост.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 10:38 от aanee

# 686
Аз като родих пък беше дошла майка ми и ми беше от голяма помощ, не за да ми показва и да ме учи (не е много по тази част), а просто да помага. Въобще не съм от тези дето се панират, но ти трябва отмяна най-малкото да се изкъпеш. Таткото го беше шубе и не пипаше бебчо хич. Така че...

# 687
Здравейте момичета,
Някой може ли да сподели мнение за д-р Колева от Токуда?

# 688
  • Плевен/Пловдив
Здравейте и аз да Ви кажа за мнението си относно "бабите" .... Е да лесно е когато ги имаш на среща - близо до вас да Ви се "пречкат" #2gunfire, но когато ги няма е трудно ... честно да ви кажа Да несъмнено ще се справите с бебоците поне до 6 м. във всяка жена има вроден инстинкт - ще го почувствате още в момента когато ви дадат мъничето в ръце. От личен опит имате ли възможност за помощ не отказвайте - ще имате нужда и вие от почивка...

На всички пожелавам една незабравима и успешна бременност...  bouquet

С най- сладките резултати newsm07

# 689
  • София
tuci мисля, че като цяло потвърждаваш написаното от мен Simple Smile , но предполагам, че ти си и доста по-напред от мен, а има и мами дето са с по 1-2 седмици и повече след мен...
Имаше един момент в който си мислех, че съм усетила нещо, но съдейки по това, къде се намира бебето и къде усещам аз съм убедена, че не е било то (колкото и да ми се искаше).
Все още са толкова малки, че да ги усещаме само там, където го намират на прегледа, а не навсякъде под и около пъпа...

Еми аз сега влизам в 16 г.с. И като усещане е съвсем леко побутване, ако мога да се изразя. Просто усещането ми е трудно да го обясня. Много леко и нежно е движението.

...
Относно къпането може да си вземете обикновено корито и отделно стойка, защото после като почне да сяда ще му пречи.
Скрит текст:

Това исках да кажа и аз. Тези корита, които са си анатомични са за няколко месеца. Рая като почна да се изправя и само си заклещваше крачетата и накрая бяхме принудени да купим и обикновено корито.

....Таткото го беше шубе и не пипаше бебчо хич. Така че...

Нашия татко беше доста смел. Чак не успях да повярвам, че ще помага толкова в началото. Но пък и Рая беше приказка за гледане. Много спеше. Пожелавам на всички такова новородено.

Общи условия

Активация на акаунт