ВИДЯХТЕ ЛИ ТОВА?

• 10 751
  • 166
  •   1
Отговори
# 60
ooooh!
В розовият ти свят на благодетел и нравоучител, явно няма място за друга реалност. Смея да твърдя, че никога, абсолютно никога не си виждала грозното лице на мизерията и никога не ти се е налагало реално, да се бориш с него.
Аз съм до тук. Адмирации, за това, че искаш да помогнеш и помагаш, но благородството от това се губи с подобни коментари и съдене, без познаване на житейските ситуации като цяло.
 Твоите коментари малко напомнят на онова знаменито изказване на Мария-Антоанета, малко преди да и клъцнат главата на Гилотината '' Ако нямат хляб, да ядат пасти!''

Ох, ох, ох...
На твое място не бих твърдяла нещо, за което нямам представа! Останалото просто няма да го коментирам.

# 61
  • Под липата
 Ами, създай ни представа, иначе е мнооого грозно. Благодетелката, която в едната ръка държи подаяние, а в другата сопа - да набие канчето на позволилият си да търси помощ.

# 62
Ще пиша до администраторите на Бг-мамма с молба да заковат тема-плювалник, в която рецидивно да бъдат зареждани материали за ... ъъъ размисъл.

# 63
Ами, създай ни представа, иначе е мнооого грозно. Благодетелката, която в едната ръка държи подаяние, а в другата сопа - да набие канчето на позволилият си да търси помощ.

Нямам намерение да ти създавам представи, твой проблем е кое ти изглежда грозно. Не мисля да се занимавам и със склонността ти правиш квалификации, в крайна сметка това е въпрос на възпитание.

# 64
  • Под липата
 Въпрос на възпитание също е, да не бием падналия като физически, така и с думи. Но, уви...

# 65
По принцип поддържам семейното планиране, но в този случай не разбирам, защо скачате. Хората са искали две деца, а са се уредили с 4. Майката и бащата са на минимална заплата, а пенсията на бабата не е ясно каква е. Възможността за по-висок доход зависи от много неща, които не са пояснени в статията. Аз не мисля, че е драма да им се помогне. На фасе бук  смимките изглеждат щастливи, а това е много важно за дечицата.
Хайде да не сме злобни и ако не искаме да помогнем, поне да не плюем много, а?

# 66
  • София
Не разбирам защо така остро нападнахте  Herz,нали всеки има право на мнение ?
Рафаела,хайде по-кротко,твоето вече наистина минава границата на доброто възпитание #Cussing out
Проблеми има всеки и по това се различават майките,които делят от залъка,за да има за  детето им и такива,които определено незаслужават да ги наричат майки #2gunfire
Не казвам,че Савина е от вторите,но наистина съм свидетел как в бедните райони разчитат САМО НА ПОДЕЯНИЯ.Висят по селския мегдан,пушат си цигарките,пият си кафето и като се появи някой от големия град започват да му се жалват,че парите не стигат. Peace

# 67
Въпрос на възпитание също е, да не бием падналия като физически, така и с думи. Но, уви...
Не само възпитание, а и въпрос на морал, на милосърдие. Последните две ако ги няма вродени трудно се възпитават.

# 68
  • София
Като я чета тази тема и коментарите в нея и си задавам въпроса:(дали пък да не пусна отделна тема?) трябва ли да имаме стабилни доходи за да раждаме деца?Ами ако примерно съм без работа,имам точния човек до себе си от който  бих искала дете някой ден и съвсем случайно взема,че забременея,то какво следва?Аборт ли?Искам бебе,ама не сега?Някой ден...ами ако този някой ден никога не дойде?Ами ако нямам шанса да забременея втори път?Знаете ли колко познати имам с ин-витро.Започвам да си мисля,че това е голям късмет да забременееш в днешно време.

# 69
  • Earth
За Тереза, майката от Кнежа се задействахме много хора. Има лъч светлина.

Може ли малко повече информация ?

# 70
  • Под липата
Не разбирам защо така остро нападнахте  Herz,нали всеки има право на мнение ?
Рафаела,хайде по-кротко,твоето вече наистина минава границата на доброто възпитание #Cussing out

Странни представи за възпитание... Значи, да броим парите за сметките на телефона и интернет на някого, е възпитано, а да призоваваме в обратното - не? Хм, гледай ти!  Whistling

Че и Фейсбука на жената цопнат тук и втрещени емотикони след него. Да, доброто възпитание е навсякъде из тази тема. Къде сте вие, къде съм аз?  Mr. Green

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 20:02 от Raffaella

# 71
Тоя разговор за телефоните и компютрите го водим при всяка такава тема.

И за боята за коса и лакираните нокти.  Tired

# 72
Двамата ми дядовци произхождат от семейства с много деца - по 7-8. Единият ми дядо,  като гледа репортажа за многодетното семейство ми разказа за свой приятел - свещеник с 12 деца. Добре,  че са се "плодили" прадедите ми, та съществувам сега и аз. Всеки,  който се осмелява да съди и размахва пръст кой трябва или не да ражда деца, да престане да се прави на Господ, щото е грозно. И да му се връщат негативните помисли.
За майката с бебето и малкото дете - значи може да плаща държавата на приемно семейство да й гледа децата,  а не може на тази жена, която е сирак, да помогне?

# 73
Не разбирам защо така остро нападнахте  Herz,нали всеки има право на мнение ?
Проблеми има всеки и по това се различават майките,които делят от залъка,за да има за  детето им и такива,които определено незаслужават да ги наричат майки #2gunfire
Не казвам,че Савина е от вторите,но наистина съм свидетел как в бедните райони разчитат САМО НА ПОДЕЯНИЯ.Висят по селския мегдан,пушат си цигарките,пият си кафето и като се появи някой от големия град започват да му се жалват,че парите не стигат. Peace

Защо ли? Защото това е типична българска черта, за да не се изправиш срещу истината, такава каквато е, по-лесно е да интригантстваш, да отричаш, да спориш, нямам против, стига да си заслужава, да има положителен ефект. 

# 74
  • София
Двамата ми дядовци произхождат от семейства с много деца - по 7-8. Единият ми дядо,  като гледа репортажа за многодетното семейство ми разказа за свой приятел - свещеник с 12 деца. Добре,  че са се "плодили" прадедите ми, та съществувам сега и аз. Всеки,  който се осмелява да съди и размахва пръст кой трябва или не да ражда деца, да престане да се прави на Господ, щото е грозно. И да му се връщат негативните помисли.
За майката с бебето и малкото дете - значи може да плаща държавата на приемно семейство да й гледа децата,  а не може на тази жена, която е сирак, да помогне?

Peace Peace Peace
БРАВО!

Общи условия

Активация на акаунт