ВИДЯХТЕ ЛИ ТОВА?

• 10 737
  • 166
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Raffaella, благодаря!

# 91

П.П. Интересното е, че излязоха доста подобни на нейните истории- за млади, самотни майки, които са били подложени на натиск от страна на социалните да оставят децата си в приемни семейства. И то не новородените си, а вече поотраснали деца.
Хм, това е откачено и нелогично. Нещо намирисва тази практика, дейност ли отчитат, що ли  newsm78

# 92
Ужас! ShockedХората,сложили подписите си под подобно решение,трябва да бъдат осъдени.
Дали децата на приемни семействА,:т.е. 2 заплати на месец  ooooh!.Незнам какви пари получават всеки месец приемните семейства,но все си мисля,че няма да са по-малко от 500 лв за дете.
Точно, да ги бяха давали на майката тези две заплати,щеше да си стъпи много добре на краката.От майката по-добро за децата няма .Особено за новороденото.Идиоти  Tired

Росица Божилска, началник на отдела "Закрила на детето" в Кнежа, каза, че само от Тереза зависи кога децата й ще са отново при нея. Майката трябва да си стъпи на краката, защото, освен сметките за ток, тя не е плащала и наема за общинското жилище, в което живее.

Нали се тръбеше,че правели всичко възможно,такива майки да не изоставят детето си при раждането?Да не се пълнели детските домове.Осигурявали психолози,ала бала...Глупости на търкалета са били явно

Скрит текст:
Оспамихме темата за друг случай

# 93
  • София
Ужас! ShockedХората,сложили подписите си под подобно решение,трябва да бъдат осъдени.
Дали децата на приемни семействА,:т.е. 2 заплати на месец  ooooh!.Незнам какви пари получават всеки месец приемните семейства,но все си мисля,че няма да са по-малко от 500 лв за дете.
Мисля, че получават минималната работна заплата.  Peace
Поне така беше, когато даваха поредицата "Такъв е животът" за приемните семейства.

# 94
# 95
Мисля, че получават минималната работна заплата.  Peace
Поне така беше, когато даваха поредицата "Такъв е животът" за приемните семейства.
Сега изгледах репортажа и по ТВ 7. Наистина държавата плаща по 500 лв за приемна грижа на семействата, поели децата. Как е възможно тези пари да не могат на майката да ги дадат. Децата ще се чувстват най-добре при нея ако тя има средства да ги гледа. Сега са разделени и са при чужди хора. Каква държава сме! Нещо сбъркано има в цялата ни система.

# 96
  • София
Ха, значи заплатата на приемните родители е вдигната. Но нали се сещате, че това е именно "заплата". Как ще се регламентира заплата за гледане на собствено дете?!
Наистина е сбъркана системата.

Не ми се иска да намесвам и ромския етнос, ама представете си как ще изреват на умряло да получават по 500 лв, защото и те нямат доходи.

# 97
Ха, значи заплатата на приемните родители е вдигната. Но нали се сещате, че това е именно "заплата". Как ще се регламентира заплата за гледане на собствено дете?!

Не ми се иска да намесвам и ромския етнос, ама представете си как ще изреват на умряло да получават по 500 лв, защото и те нямат доходи.
Можеше поне еднокрактна сума да й се отпусне, тя след това да има право на социална помощ и детски. Като навърши 1 годинка малкото - да започне работа. Тя за разлика от много други изпаднали в нужда и показващи се по телевизията иска каквато и да е работа и възможност да си гледа децата. Не протяга ръка като ромите някой друг да издържа  тях и за децата им. Както и не краде ток очевидно и си плаща сметките когато има пари за разлика от предните.

# 98

Можеше поне еднокрактна сума да й се отпусне, тя след това да има право на социална помощ и детски. Като навърши 1 годинка малкото - да започне работа. Тя за разлика от много други изпаднали в нужда и показващи се по телевизията иска каквато и да е работа и възможност да си гледа децата. Не протяга ръка като ромите някой друг да издържа  тях и за децата им. Както и не краде ток очевидно и си плаща сметките когато има пари за разлика от предните.
Можеше и чистачка в социалната служба да я назначат нали? Можеше много. Но идеята явно е била някой друг да вземе 500лв. срещу това да гледа едно прилично малко бяло момченце. За 500лв. да гледаш цигане взето от махалата, което не е виждало сапун и не може да говори кой ще се навие, а и кой социален би припарил в махалата-нали ще го погне родата с брадви?
Та затова-бяла мръвка и трябва на системата, за да функционира. Тереза просто е идеалната жертва.
Хубавата новина в случая е че има хора с добри сърца, които са се намесили хем да се даде гласност на този случай, хем да се помогне на момичето. че тя Тереза е още момиче-на 23 години, изпаднало в тежка ситуация. Има лабилни жени, които не биха преживяли шока да им отнемат бебто от родилния дом. Вие как бихте преживяли такъв шок? За това тези "социални" дават ли си сметка или хората за тях са просто средство за пари?

# 99
Това е ужасно  Sad

# 100
Нали това им е работата на ''Закрила на детето''- Да преценят кое е най-доброто за детето и да разглеждат всеки случай индивидуално.Аз тук интерес за децата не виждам.
Скрит текст:
Сещам се за един случай на познат,отглеждащ сам детето си,защото майката е починала.
Детото получава пенсия за сирак.Но бащата решава,да не ги харчи тези пари,а да се трупат в банкова сметка на името на детето.И така с години се събрала сериозна сума от 8000 лв някъде..Но хваща го кризата човека,намалят му доходите и идва един момент,не може да отдели и събере пари за дърва за предстоящ зимен сезон.Решава че има пари настрана(събрани благодарение на него),от които може да се възползва.
Ноооо,само през съд могат да се пипат.Няма лошо.Подава бащата обяснение,че му трябват пари за отопление 700 лв.Но тук сложили и ''Закрила на детето'' да се произнесе. TiredДошли 2 ''росни китки'' от ЗД у тях да проверят за какво става дума.Такава е процедурата.Видяли камината с парно,видели жилището,разговаряли с детето И отсъдили,че  тези нужди(отопление),не били в интерес на детето.
И съдът така отсъдил (след полученото становище от З на Д ooooh!Та човека взе кредит (от тези бързите и лошите) ,за да си подсигурят топло за зимата.

Та правя си заключение,че тази институция ''закрила на детето'' е много неадекватна понякога.

# 101
Само да ви кажа, че днес часовете между 9 и 14 Тереза ще прекара с децата си и ще има възможност да кърми малкия.

# 102

Можеше поне еднокрактна сума да й се отпусне, тя след това да има право на социална помощ и детски. Като навърши 1 годинка малкото - да започне работа. Тя за разлика от много други изпаднали в нужда и показващи се по телевизията иска каквато и да е работа и възможност да си гледа децата. Не протяга ръка като ромите някой друг да издържа  тях и за децата им. Както и не краде ток очевидно и си плаща сметките когато има пари за разлика от предните.
Можеше и чистачка в социалната служба да я назначат нали? Можеше много. Но идеята явно е била някой друг да вземе 500лв. срещу това да гледа едно прилично малко бяло момченце. За 500лв. да гледаш цигане взето от махалата, което не е виждало сапун и не може да говори кой ще се навие, а и кой социален би припарил в махалата-нали ще го погне родата с брадви?
Та затова-бяла мръвка и трябва на системата, за да функционира. Тереза просто е идеалната жертва.
Хубавата новина в случая е че има хора с добри сърца, които са се намесили хем да се даде гласност на този случай, хем да се помогне на момичето. че тя Тереза е още момиче-на 23 години, изпаднало в тежка ситуация. Има лабилни жени, които не биха преживяли шока да им отнемат бебто от родилния дом. Вие как бихте преживяли такъв шок? За това тези "социални" дават ли си сметка или хората за тях са просто средство за пари?
Герри, абсолютно си права! А Агенция за закрила на детето е институция на документи.  В тая държава, ако не се намесят медиите,  нищо не става.  Радвам се, че има хора, които помагат на Тереза.

# 103
Само да ви кажа, че днес часовете между 9 и 14 Тереза ще прекара с децата си и ще има възможност да кърми малкия.
Това е много хубаво , обаче и за двете дечица не е добре да живеят откъснати от майка си и разделени в 2 семейства. Представям си какво е в главицата на четиригодишното момченце......Къде тук е защитеният интерес на децата, на който  би трябвало да се акцентира в социалната ни политика? Дано като се разшумя толкова и нещата на Тереза да се подредят. Мисля, че тя го заслужава.

# 104
И какво като ѝ съберете пари на тази Тереза?
Догодина като роди трето, пак ли ще събирате?

Аз към безотговорни индивиди съм крайно нетолерантна. Naughty

Мога да помогна на хора, които са изпаднали във временно затруднение, поради болест или друг инцидент.
Но такива , които знаят, че не могат едно дете да гледат, пък раждат второ, трето и т.н., не ги жаля, нито децата им.
След време децата стават същите паразити, защото това са видяли и разбрали.
Че има добри хора, които ще им помагат винаги. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт