ВИДЯХТЕ ЛИ ТОВА?

• 10 741
  • 166
  •   1
Отговори
# 75
За Тереза, майката от Кнежа се задействахме много хора. Има лъч светлина.

Може ли малко повече информация ?

Присъединявам се към въпроса

# 76
Тереза освен от пари имаше нужда и от правни съвети и съвети, дошли от хора, които имат опит в сферата на социалните услуги и дейности. Получи ги. За момента става ясно, че до дни ще получи децата си или поне така е казала вчера по телефона. Била е в магазин за детски стоки, за да пазарува за бебето /за мен излишно предвид това че с дарения от типа на дрехи и бебешки принадлежности може да отгледа и пет деца, а с наличните средства да се хранят с голямото дете/.
За днес било предвидено да види децата, а утре, предвид че е събота, не вярвам на обещаното да й ги върнат.
А дано.
При новини ще пиша.

# 77
  • София
Цитираното от теб, Polaana, не е вярната статистика. Ама изобщо! Изобщо, защото в нея се отчитат и даваните "детски" на майките, които не са сключили брак с бащите на децата си, но последните са припознали децата си. Доходът на тези бащи не се иска и това изкривява както сумата, така и статистиката.
Ох, Каси, ама и ти се изказваш понякога...
Аз сега не получавам детски. Нямам брак с мъжа ми.
През септември ще сключим брак и о, боже - ще започна да получавам.   Wink

Къде пише за Тереза, че виждам само семейството с 4-те деца?

# 78
Цитираното от теб, Polaana, не е вярната статистика. Ама изобщо! Изобщо, защото в нея се отчитат и даваните "детски" на майките, които не са сключили брак с бащите на децата си, но последните са припознали децата си. Доходът на тези бащи не се иска и това изкривява както сумата, така и статистиката.
Ох, Каси, ама и ти се изказваш понякога...
Аз сега не получавам детски. Нямам брак с мъжа ми.
През септември ще сключим брак и о, боже - ще започна да получавам.   Wink

Ами ти, тони, не вдяваш често.
Не получаваш детски, защото надвишаваш минималния доход от 350 лева на член от семейството. Семейството ти се състои от теб и дъщерята ти. Ако беше под него, щеше да вземаш.  Не си сключила брак с бащата на дъщеря си и неговите доходи не се изискват от социалните. Той за тях не е част от семейството ти. Така, с тази вратичка "детски" получават доста голям процент от децата, чиито родители живеят без брак. Дори и общият доход на родителите да надвишава заветните 350 лева на член от семейството.
А при тези, които са сключили брак, се гледат доходите и на двата съпрузи, което дава възможност на крайно бедните семейни двойки да получават месечните помощи за децата си или т.нар. детски.

# 79
  • София
Не, Каси. Ти не вдяна. Аз дадох пример със себе си, който е в пълно противоречие с цитирания от мен твой пост.  Wink Тоест има и обратното положение. Хора без брак, които не получават детски.

# 80
Никакъв пример не си дала и изобщо не вдяваш за какво иде реч. Стига се излага. Върви порчети закона.

# 81
  • София
Много си се накокошинила днес.

# 82
Виж, Тонке, пишеш глупости. Прощавай, но темата не е за това че ти не разбираш защо не ти се полагат детски като майка, несключила брак с бащата на детето си и защо отново няма да ти се полагат и след като се ожените официално. Както и защо децата на родител със законен  брак са прецакани от тълкуването на закона това що е то семейство у нас.

# 83
  • София
Къде съм написала подобно нещо.  Shocked  Joy
Кой разбрал - разбрал.

# 84
Тереза освен от пари имаше нужда и от правни съвети и съвети, дошли от хора, които имат опит в сферата на социалните услуги и дейности. Получи ги. За момента става ясно, че до дни ще получи децата си или поне така е казала вчера по телефона. Била е в магазин за детски стоки, за да пазарува за бебето /за мен излишно предвид това че с дарения от типа на дрехи и бебешки принадлежности може да отгледа и пет деца, а с наличните средства да се хранят с голямото дете/.
За днес било предвидено да види децата, а утре, предвид че е събота, не вярвам на обещаното да й ги върнат.
А дано.
При новини ще пиша.

За сега няма нужда от помощ,така ли?
Касита , нова тема ли ще пуснеш или тук ще пишеш за развитие по случая?
Болднатото-наистина глупава постъпка,но то се разбира,че жената е зле с планирането.
Явно се предала на порива,видяла се с парички и мерак да купи нещо ново поне за бебето.

# 85
Да оставим настрана детските, а?

Влизам само да попитам: колко тв репортажа са дали, защото аз в репортажа по Нова видях, как майката показа обувките, които носят в момента децата. Пиша това, защото голям въпрос направиха съфорумките от това, че децата не са носили обувки до момента. Не е така. А защо майката е казала това по телефона на другата ни съфорумка нямам идея. Сигурно нещо не са се доразбрали.

# 86
Evana, тема няма да пускам, защото инициатор на действията около нея не съм аз. Има група във ФБ и там всеки помага както и с каквото може.
На Тереза са й осигурени и мебели. Ще се търси и начин бащите на децата да се приобщят, финансово, към отглеждането на момчетата.

П.П. Интересното е, че излязоха доста подобни на нейните истории- за млади, самотни майки, които са били подложени на натиск от страна на социалните да оставят децата си в приемни семейства. И то не новородените си, а вече поотраснали деца.

# 87
  • София
Да оставим настрана детските, а?
Нищо против.  Peace

Никой обаче не ми отговори къде да видя репортаж/статия за въпросната Тереза. Не можах на намеря, може да съм пропуснала.

# 88
Жалко,защото не всеки има ФБ

# 89

Общи условия

Активация на акаунт