Парфюмни размисли и страсти - 180

• 71 379
  • 709
  •   1
Отговори
# 525
Мисля, че е Л Окситан, но не съм сигурна.

# 526
  • София
По интуиция и аз винаги съм го изчитала "локситан" (не владея френски). Така трябва да е. Забавно клипче по въпроса (първото предложение ми е най-смешно):  Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=R1o0OX5REwk

# 527
Л'оКСитан се произнася от френски.

# 528
  • някъде под слънцето...
Тук  е отврат с произнаснето на брандовете..
Докато свикна в на4алото, кой  кой е... Blush
 Гледам оба4е , как във форума масово се пи6е  Нарцизо Родригез, Хесус дел Позо  и  най ве4е Зара . ooooh!, даже в някои теми  ме  наръфаха , 4е 6том  по цял свят се произнасяло Зара и зна4и така е правилно Naughty
За да не е спам, последния месец докста 4есто използвам последната ми парфюмна придобивка
Този нереформулиран 6едьовър

Красив 6ипър..не остава незабелязан.

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 21:01 от sl

# 529
И аз си го обичам страшно! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 530
  • Belgium
Благодаря за поясненията  Simple Smile

Обикновено не съм почитател на розата в парфюмерията освен в класическото Chloe, но новия аромат на Van Cleef & Arpels Rose Velours ми е любопитен. Виждам, че във Фрагрантика го сравняват с Берлинчанката.

Някой вече имал ли е възможността да го пробва, за да сподели впечатления?

http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection-E … elours-18589.html

# 531
А как се произнася Зара, всъщност?
Аз пък мисля, че Локитан е правилно. Четем го Локситан, по аналогия от английски.

# 532
в Германия го произнасят Сара

мирисах вчера Виолетовата орхидея - отново силна и мощна, но по-женствена ЧО; смекчена е с други цветя, загладени са два-три ръба и ми харесва повече от ЧО
ако ЧО е груб необработен диамант, то ВО е добре полиран, но отново диамант

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 08:50 от bubanka

# 533
  • София

Не че споря, но по принцип на немски думата би трябвало да се прочете Цара, въпреки че мисля, че в Хамбург като бях в един техен магазин Зара наричаха марката!

# 534
  • Велико Търново
На испански "ц" и "з" няма - чете се "с", напр. Нарсисо Родригес ; "х" - то в началото не се произнася, напр. Каролина Ерера Wink

# 535
  • София
bubanka, супер си го казала за Кадифената (нищо, че й викаш Виолетова) Орхидея!  Heart Eyes - И на мен много ми хареса, също повече от Черната Орхидея, може и да си я взема към края на есента.  Sunglasses

Лу, и аз не си падам по доминираща роза в парфюм, но ме заинтригува с Ван Клийф варианта, тъй като техните аромати са толкова обрани и майсторки, че има шанс да се е получило нещо носимо. Дали го има някъде в Бг за тест?

*Biskvitka*, на испански звукът е нещо средно между нашето "с" и "з", Не е толкова твърдо, както ние го наричаме - Зара, но не е и Сара, по средата е.  Peace

# 536
  • Belgium
Явно и американците имат проблем с произнасянето на марката, та L`Occitane са качили клипче на официаланата си страница как се произнася марката:

http://usa.loccitane.com/videos_pronounce,82,1,34706,338657.htm

Много ми беше допаднало и това специално изработено от едно списание видео, в което го има правилното произношение на доста големи модни марки:

http://i-d.vice.com/en_gb/watch/episode/2047/a-z-of-pronunciation

Петя, след около седмица би трябвало да дойде и в България или поне така пишат Simple Smile

# 537

Не че споря, но по принцип на немски думата би трябвало да се прочете Цара, въпреки че мисля, че в Хамбург като бях в един техен магазин Зара наричаха марката!

в Берлин така го поизнасят в магазините купувачите и продавачите
възможно е в други градове да е иначе, и те имат доста диалекти
на мен Зара повече ми харесва, защото е отличително, Сара е "човешко" име  Laughing

ау, лепнах й име според цвята на бутилката  Blush
благодаря за поправката!   bouquet

# 538
  • Велико Търново
Петя, точно така Wink "чукат" си езика между зъбите и леко профъфлят...

# 539
Обикновено не съм почитател на розата в парфюмерията освен в класическото Chloe, но новия аромат на Van Cleef & Arpels Rose Velours ми е любопитен. Виждам, че във Фрагрантика го сравняват с Берлинчанката.

Някой вече имал ли е възможността да го пробва, за да сподели впечатления?

http://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection-E … elours-18589.html

Ще се само-цитирам:

Пробвах и Van Cleef & Arpels Rose Velours  --няма да впечатли с оригиналност, но е добре направен, мек, и сравнително свеж  розов аромат, който също с удоволствие ще тествам пак. Бях чела, че има мед, но за радост, медът не е доминиращ и не е особено сладък.

Много исках да го харесам. Розата е червена, не нежен розов цвят. Не знам какво търсиш в роза по принцип. На мене ми заприлича на розата която откривам в Кели Калеш--малко дори остра роза (след други опити) и характерна. Усещам българско розово масло.  Аз съм почитател на рози и Rose Velours започва много обещаващо, но не мисля, че искам да го усещам цял ден. Дотяга.  Не ми прилича на "Берличанката."   Берличанката е по-велурана и по-мека всъщност, по-сладка, и там виолетки усещам. Всъщност, аз и двата не мога да нося  Peace.   

Чакам с нетърпение новия на Фредерик Мал с магнолия макар че досега магнолиите са ме разочаровали в бутилка.

Общи условия

Активация на акаунт