Парфюмни размисли и страсти - 180

• 71 286
  • 709
  •   1
Отговори
# 60
На прима виста няколко мои кошмара - Паризиен, Армани Код, Candy Prada, Burberry Body, Womanity TM.

Особено ненавиждам люляк, лавандула, комбинацията роза-ванилия (за мен е ретро в най-лошия смисъл - застаряла лелка с лош вкус, може би повлиян от соца), както в повечето случаи и двете по отделно, мед, карамел, локуми, доста от плодовете и така... Twisted Evil

Иначе, благодарение на вас, активните дами в темата, вкусът ми леко еволюира и възприемам и се пръскам понякога с неща, за които преди година не бих и помислила.   bouquet Тия дни например се възползвам от последните студени дни да съм с Alien. За пролетта се сдобих с Нинфео Мио, наред с останалото, но като че ли ми е твърде унисекс - възможна е скорошна раздяла...

Прекрасна вечер на всички  bouquet

# 61
  • в 1001-та нощ
...В тази тема ще стане дума за парфюмите, след срещата с които сме оцелели, въпреки че до последно ни се е струвало, че това е невъзможно. Нали се сещаш, онзи парфюм, който ти стъпи на челото, стисна сетивата ти в менгеме и ти изкара въздуха с едно точно премерено маваши гери* в слънчевия сплит...

Убийство от упор  Crazy или нещо, като шамар от меча лапа  Joy hahaha

http://www.fragrantica.com/perfume/M-Micallef/Floral-No-11-18578.html

# 62
Ароматите, произведени преди масовия наплив на плодово-цветните аромати имат винтидж полъх, без да се влага негативен смисъл.
Ън, ще ни свикнеш на речника. В тази тема дамите носят аромати от 1889, някои може и от по-рано. Аромат от 2004 няма как да ни се стори ретро.

# 63
  • София
"Ритник в стомаха" получих наскоро, влизайки в асансьора заедно с новия ми съсед. Беше се олял с нещо мускусно, сладникаво, тютюнево, ванилово, потресаващо. Допускам, че е творение на марката Cuba или друг подобен бранд. Но някак си му отива на цялостния облик (гледа досущ като Чарли Шийн в "2 and a half men").  

Съпругата на въпросния съсед също има особен парфюмен вкус. Доскоро смятах, че са уникални чистници, защото всяка сутрин, минавайки покрай вратата им, долавях силна миризма на розов "Mr. Proper". Е, един ден установих, че не било препарат, а парфюма на жената (не попитах какъв е).

# 64
  • София
Парфюмът, предизвикал  в мен  сковаващ ужас е Baiser Vole. Една седмица го мъчих, мъчих и себе си... Всяко едно пръсване  /след което препусках  към  банята/,  ме изпращаше на едно място,  свързано с болка и скръб.   А  в/у кожата ми беше  траен до безобразие, нещо което малко парфюми постигат.  Това е единствения аромат, който откровено ненавиждам.
А голяма част от посочените тук ужасяващи аромати, са мой любимци. Mr. Green

# 65
Защото:
1. Ако чакам да намеря идеалното ухание трябва да не нося изобщо никакъв парфюм, тъй като не съм го открила.
2. Надявам се, че като понося някой, който съм купила само от една проба, ще ми хареса до степен да искам винаги да го нося.
3. Не ми харесва да нося само едно и също, искам да опитам много аромати.
Не съжалявам за покупката, просто не ме кара да се разтапям като го нося. Какво да се прави....

# 66
 Много парфюми не харесвам без да ме дразнят особено. За истнински непоносими намирам Ейлиън, Ейнджъл, Ангелите и Демоните, Le Saab Simple Smile   Който и да е парфюм ако е носен в голямо количество и се натрапва ме дразни.

Последните седмици тествах By Kilian Imperial Tea и  Sacred Wood (не от пробите които пращат). Първият мирише точно на добро  качество суров жасминов зелен чай, не запарен в чашата.  За съжаление, няма много развитие и остава някак си плосък в базата. Не мога да си представя да го нося цял ден макар че като цяло ми харесва.

Sacred Wood започва интересно и подправково  Началото е подвеждащо. Тъкмо си мислех, "Хмм...." и  за съжаление се преърна в малко скучна, плоска база, като аромат на сандалово масло. Може би ще се хареса на сериозните почитатели на сандалово дърво, тези, които търсят нещо като сандалови пръчици.

Припомних си и Rosabotanica вчера и защо не ми хареса.  Много приятно, свежо, розово начало. След това става сладък и дори плодов. Не мисля, че пазарът има нужда от повече роза + плод съчетания.

Пробвах и новата колекция London Rain, limited edition, на Джоу Мълоун. Всички са свежи и пролетни. Всички са лесни за харесване. От тях най-много ми допадна White Jasmine & Mint, което е по-различно от нелимитирания. Прекрасно зелено начало. След това базата започва да ми прилича малко на базата на  Osmanthus, който вече имам. Реших, че не си струва заради ментата, която  се усеща в началото.

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 05:14 от Pixie

# 67
  • Sofia
Това е парфюмът за който само като си спомня как мирише и ми се повдига вече Silences Jacomo

Други, които ме карат да ги махна от себе си, дори заедно с кожата са Chanel 19, Miss Dior (класическият), Mahora, Midnight oud JHG, Sensuous EL. От последния ми призлява и като го усетя на други.

Gucci Rush никога не съм пробвала, защото ми е отвратителен върху други жени - тежка потна сладост.

Обичам Crystal noir и имам първата му версия едп от 2004 г. (Giver prrofumi). След като почнаха да го произвеждат Euroitalia като едт и стана масов винаги ми е противен върху други жени - стои им потно. Дали има промяна във формулата или не на всяка кожа пасва.

Върху познати много харесвам Yellow crystal , Marry me, Sisley eau de 1, Coromandel, Kelly Caleche, но на мен не стоят така.

Womanity харесвам само от разстояние (на други). Когато ми близо до носа (върху мен) ме трови.

# 68
Аз имам една история с Habanita- щях да се самоотровя със собствения си парфюм. От няколко години притежавам едно шише Habanita, пръскам си го сигурно два пъти годишно в големи студове и мога да кажа  ,че ми харесва даже.Но веднъж не прецених, че ще пътувам дълго с кола.В момента в който се стопли в колата, Хабанитата превзе целия наличен въздух и буквално ми призля,спирахме колата да дишам чист въздух,абе ужас.Мъжът ми стигна до заключението,че накрая с тези мои парфюми ,щяла съм да се уморя Laughing.От тогава още по внимателно си ползвам Хабанитата,но не се отказвам от нея.
В младежките ми години ,когато парфюмите бяха невъобразим лукс и нямахме възможност толкова лесно да се сдобиваме с тях,ми бяха подарили Опиум.Ей тоя парфюм как ме мореше, обаче стоически си го изпръсках Grinning.Сега вече не съм склонна да правя експирименти с издръжливоста си.
Не бих носила  на първо място,Poison , Pur Poison,Eden, LouLou и много други от този тип.Cristal Noir ,ми е точно потен ,Womanity ме дразни много -олее ми аз голям хейтър съм била Laughing.Обаче да кажа,че преди не харесах Angel и смятах ,че никога няма да го нося, пък сега отвреме навреме се пръскам с кожения Angel и си го харесвам Wink.
 Пример за парфюм, който не понасям върху себе си ,а харесвам на друг човек е Kelly Caleche .
Дъщеря ми го има и винаги когато е с него я питам ,кой е този прекрасен парфюм.Веднъж обаче се напръсках с него и при мен се появиха всичките драни говеда за които сме си говорили тук .Не можах да смогна да тичам в банята.

# 69
Как можах да забравя най-големият ми ужас, заради който подозирам, че нямам силна връзка с баба си - Кобако.  Twisted Evil
Беляза детството ми необратимо.

# 70
  • София
Атти - благодаря за новата тема   bouquet

Няма такъв парфюм, който да ме повали, причини някакво неудобство или дискомфорт.
Само една такава случка имам - помня, преди милион години, първия ми парфюм беше подарък от баща ми/явно е искал да се отърве/, марката ми се губи, но беше кошмарно горчив аромат, равносилен 100% на болница или някакво лекарство Sick Какъв "мил" спомен от първи ми парфюм!  Mr. Green

Но след това, колкото и да съм тествал, не съм имал подобни случки, и на този фон ми е доста любопитно да чета мненията ви, как всяка от вас има някакви срещи с парфюмни чудовища  Twisted Evil

Наречете го липса на вкус или характер, но няма парфюми, които напълно да не ми харесват или да ги заклемявам като ужасни, нетърпими и тн. При мен разделението е - аромати, които харесвам като идея, оценявам техните качества, но не бих си купил и такива, които много ми допадат и бих носил с удоволствие.  Simple Smile
Има много парфюми, които усещам, че са далече от предпочитанията ми, но в никакъв случай не смятам, че заслужават крайно негативна оценка, защото същите аромати може да са любими на друг  Wink Още повече, в моите разбирания, създаването на парфюми е вид изкуство и това, че не усещам магията на даден аромат, не означава непременно, че трябва да дам воля на негативното у мен, тъй като това би било един вид неуважение към труда на парфюмериста, стоял зад създаването на даден аромат...

Честит празник на всички ЦВЕТЯ в темата  smile3525  - много цветно и хубаво настроение ви желая, аз също празнувам  Grinning По този повод  ще се нафъскам с Jean Paul Gaultier - Fleur du Mаle - възможно най-цветния и тематичен за днес прафюм в колекцийката ми, който между другото намирам за унисекс и смятам, че би стоял чудесно и върху жени.

Хубав ден от мен   bouquet

# 71
Прилошавало ми е от парфюм в кола и на мен. Не помня вече кой беше, само знам, че на другия ден скоропостижно си смени собственичката. Crazy
С първото ползване на Хабанита се случи нещо много неприятно с мен и нямаше втори път и с нея... такъв и бил късмета.

Вчера ни отчитаха водомерите и инкасаторката, която винаги идва за това, е истинка дама! Хубава и елегантна жена, която всеки път искрено съжалявам за това, че се завира на хората в тоалетните, за да си свърши работата. Та вчера я посрещнал мъж ми и после възмутено отбеляза: леле, беше се напръскала с един силен, лепкав, тежък и евтин парфюм, щеше да ме умори и да ни убие котката! Един час след нея не се дишаше и в банята, и в тоалетната!  Joy Разглезих го с хубави парфюми и това количество, с което го е впечатлила, явно е проява на несъобразителност, но аз я извинявам де, защото като знам по какви къщи е влизала, за да си свърши работата, по-скоро го е направила за самозащита. Crazy

# 72
Здравеuте парфюмни феи ,
препора4аuте ми парфюм с  аромат на люляк или поне подобен .Любимо цвете и аромат Heart Eyes

# 73
  • на терасата
препора4аuте ми парфюм с  аромат на люляк или поне подобен .Любимо цвете и аромат Heart Eyes

Пробвай вариантите на Gicci Guilty и Идилиите на Герлен.

# 74
  • Belgium
Здравеuте парфюмни феи ,

Класически моноаромат на люляк е този на Ив Роше:

http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Lilas-Mauve-14835.html

Евтин е и лесно се намира, минусът му е, че ароматът не е особено траен.

Общи условия

Активация на акаунт