Парфюмни размисли и страсти - 180

• 71 335
  • 709
  •   1
Отговори
# 585
А някой намира ли прилика между Нежния Шанс и Дейзи на Марк Джейкъбс?

На мен ми избива някаква обща нотка при носенето им, а Дейзи ми беше адски еднообразен аромат и бързо го размених. Дали повредата е само в моя телевизор?  Thinking
Лу, коментирали сме го. Има доста голяма прилика. Grinning

# 586
  • Belgium
Еmia, мерси, изпуснала съм дискусията  Laughing

Значи автоматично отпада Нежния Шанс от листа с бъдещи покупки.

Остава само да ми заредят Лаленцето, но няма и няма, имало проблем с вноса  Confused

# 587
  • София
Deetron, densi, Atti, qui sa, много благодаря, че се включихте!
Аз тъкмо си мислех да го зашеметявам с нещо отровно, и всички хора в радиус 5 метра покрай него
Има време и това да му се случи  Twisted Evil Mr. Green Действай с Ести, много е красив  Heart Eyes

# 588
Лу, има прилика с Дейзи, но не е същия аромат. Дори нежният Шанс на мен повече ми харесва от Дейзи, трае страшно много, нищо че е по-ефирен. Дейзи е по-зеленият и свеж аромат, който също притежавам и колкото и да си приличат, аз си ги ползвам и двата и ми създават различно настроение.

# 589
  • Belgium
О, да Шанса е много луксозна и префинена Дейзи и то само в началото Laughing

Но точно тази лека прилика установих, че ме дразни в Шанела.

От Шансовете си оставам почитател само на О Фреш.

# 590
А аз съм фен и на двата, и на двата..... Шанса - тендър и о фреш. Joy

# 591
  • Отвъд алеята зад шкафа
Селма, Майско цвете, благодаря за отговорите. Малката трайност малко ме разочарова, защото си търся нещо по-трайно и шлейфово, но задължително ще го пробвам.

# 592
Селма, Майско цвете, благодаря за отговорите. Малката трайност малко ме разочарова, защото си търся нещо по-трайно и шлейфово, но задължително ще го пробвам.
Наистина е нетраен и много обикновен парфюм за висока цена. Peace

# 593
  • на терасата
Мнение и от мен за Кадифената орхидея.

Много ми прилича на черната, без драматичната фаталност на последната. Пак го има парфюмирания чатал, но има и сладко, както каза някоя от вас, от вишни. Това го омекотява. Споделям мнението, че ще стане масов. Ще започне да се носи навсякъде и при всякакви случаи, което не е най-добрият вариант. Този парфюм е за специални случаи. Признавам му класата, но не е моят парфюм, като че ли. Може би малко количество бих разносила, за да затвърдя или оборя първоначалните си впечатления.

От трите орихидеи най-много ми допада цветния воал, въпреки туберозата. Тази седмица го носих. В  облачното и хладно време стоеше добре. Не намирам голяма прилика с кадифената орхидея, тествах ги паралелно. Има общи неща в базата, които не са определящи за цялостното впечатление.

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 22:37 от рак-щрак

# 594
  • Там, където ме обичат
Belle d'Opium за мен е красив парфюм с почти никаква трайност(2 часа върху моята кожа). Гарденията и жасмина в него се усещат леки и заоблени,има някакви опушени плодове,а сандаловото дърво и пиперът придават повече чувственост. Не е чак толкова мистериозен и тъмен,колкото рекламата се опитва да го изкара,но е красив.Само да беше по-траен Crossing Arms

Подписвам се с две ръце под това мнение.  Peace

По-добър съвет от този, който Деетрон е написал на Ясмин, не знам дали мога да дам.
Успех на срещата Ясмин и после да споделиш.  Wink

# 595
  • Стара Загора
Здравейте, моля за малко помощ относно парфюм за абитюрент.
Дъщеря ми иска да подари на приятеля си парфюм, но тъй като не съм много запозната с мъжките аромати, търся мнение за следните парфюми:

Cartier Roadster; Cartier Roadster sport; Cartier Declaration; Calvin Klein Euphoria; D&G The One Sport.
Кой според вас ще е най-подходящ - мисля, че ще е добре да е по лек, но все пак и да има някаква трайност.
Приемам и други предложения.  Grinning

# 596
  • София
sanyy - на много странна комбинация от парфюми сте се спряли...Ще споделя за всеки по 2 думи:

Cartier Roadster - за мен е страхотен парфюм, защото съчетава любими  съставки - ванилия, мента, пачули. Като трайност и сила се представя страхотно, но изобщо не съм  убеден, че е подходящ избор за младо момче...Като парфюмен фен и мъж вече  минал абитуриентските страсти, мога да го оценя наистина високо,  но не бих го препоръчал на младеж. Помня, че го тествах преди години и бях много негативно насторен в първите реакции, но години по-късно, вече го намирам за чудесен избор за порастнал мъж...

Cartier Roadster sport - много свеж, откровено младежки, зелен аромат, но за съжаление при мен не показа добра трайност и сила и издържа някъде около 2 до 3 часа...Определно е различен от Cartier Roadster и ако младежа не държи на голяма трайност и присъствие, то това е избора. Убеден съм, че ако Картие бяха направили Cartier Roadster sport по-траен и силен, то успеха му щеше да е несравнимо по-голям...

Cartier Declaration - бих го нарекъл - професионален мъжки парфюм  Grinning
Изобщо не бих го препоръчал на млад мъж -  тих, сериозен и възмъжки парфюм, който не мисля, че особено подходящ за момче. Като трайност и сила по-скоро клони към разочарование.  Cartier Declaration далеч не е лош парфюм, но със сигурност е нужна парфюмна култура и време за да се оцени този аромат...

Calvin Klein Euphoria - приятен балансиран аромат, който може би ще се хареса. Проблема е, че е твърде ползван и харесван.

D&G The One Sport - за съжаление, този парфюм е нищо особено. На хартия, като нотки  не звучи лошо, но в действителност е странно решение, защото първата версия - The One е хубав аромат, но да го изкривят към спортна версия, за мен си е меко казано, абсурд. Да не говорим, че като трайност и сила не е нещо особено...Общо взето - приятен аромат, не твърде скъп за това, което предлага.

Моите препоръки - щом се се ориентирали към аромати на Картие, то тогава опитайте  Prada Luna Rossa, Issey Miyake L'Eau d'Issey Pour Homme, както и  Tom Ford Grey Vetiver - все изискани, класни и свежи парфюми, които носят класическо усещане, но са  издържани в по-модерен стил.

Бих добавил също и Shiseido - Zen for Men.

# 597
Последните предложения са просто перфектни за абитуриент. Може и Шанел Блу, и Шанел Алюр Ом Спорт да се добавят.

# 598
  • София
Бих добавил също и Shiseido - Zen for Men.

+1 глас и от мен за него! Страхотен е, и определен е перфектен за абитуриент!  Peace

# 599
Здрасти и от мен Simple Smile Скоро си купих за втори път! Thierry Mugler Alien . Мисля, че не е подходящ за лято но съм влюбена в този аромат Crazy Какво мислите? Става ли ?

Общи условия

Активация на акаунт