БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-34

• 30 668
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
Емилия аз също съм без думи, ти ме разбиваш, как бисквити на толкова малко бебе, да беше разредила храненията и щеше да прояде АМ. Но да му даваш КМ и бисквити  #Crazy Педиатърката се чуди, аз още повече.
Чери ти го е казала много добре, сменяш формулата, не може да не иска. Явно не е достатъчно гладно или не му харесва тази марка, но "не иска", то не знае вкуса на нищо друго освен мляко, и не може да обича вафли например, защото не знае какво е това.  Просто е. Изчакай поне месец преди да опиташ да захраниш и то не с бисквити, имаш време прочети малко повече за захранването, информация в нета има колкото искаш.  Peace
niditop3 моето един ден преди 10-ина дни гледаше много жално докато се храня и дадох КМ, но се оказа, че не и харесва, нищо не и стана, обаче само в плодово пюре го яде и то на 190гр пюре 2с.л. КМ, смятам го за въведено, но няма да давам повече, защото очевидно не обича. Видях, че твоето дете е на същата възраст, но пък ако яде кърма, няма нужда да даваш КМ.

# 661
Емилия 90 сега върнах назад, първо казваш, че бебето е наддало много, колко точно е това много? И после не иска да яде мляко? Е как не яде, а наддава по много, ти колко мл му даваш? Нещо се обърках newsm78 Иначе пък от 20ч до 6ч сутринта, не се буди за ядене Thinking По цяла нощ ли спи, или то се събужда, но ти не му даваш да яде?

# 662
Яде в 6, 9, 12, 15, 18 и 20 часа. Давала съм млечни каши от бурканчета, плодови пюрета, оризова каша. В 20 часа му давам кисело мляко или АМ с 3 бисквитки джиджибебе, защото е сънен и не усеща какво яде. През другото време не знам как да формирам режима. И педиатърката се чуди какво точно да правя.

Shocked Shocked Shocked
Емилия,дано не се обидиш,но съм шокирана от поста ти.Как така на 3 месечно бебе млечни каши,КМ и бисквитки Джиджибебе,които съдържат какво ли не,вкл и яйца?!?!?!И това по съвет на педиатър моля ви се!!Първо-какво значи "качва много"?? На тази възраст детето ми качваше по килце на месец и това е напълно нормално.Не вярвам твоето да качва по три. Rolling Eyes
С млякото имах същия проблем,макар и на по-късен етап,понеже кърмех до 6-тия месец.Дълго време отказваше АМ.Започнах да й давам в полусънено състояние-или когато заспива или когато се събужда.Изцокваше си всичко.Пробвай и ти!На тази възраст млякото им е много важно,а за всякаква друга храна,най-малкото стомахчетата им не са готови.За Бога,та те още имат колики на 3 месеца ooooh!
Задай тук всички въпроси,които имаш или се поразрови в нета.Имам доста информация за захранването на бебето-кога,как и с какво да бъде.И един последен съвет:НЕ СЛУШАЙ ПЕДИАТЪРА ТИ! Peace

# 663
Първо дете ми е, не знам как се захранва и щом педиатърката каза да давам млечни каши и пюрета- аз давам.

# 664
Е като ти е първо дете, вземи да прочетеш малко за храненето на бебето. Така и не каза колко качва на месец. Чак пък бисквити и каши в бурканче на 3м! Педиатърката ти е тотално издухана. Дори старата школа захранва на 4м. Това е абсолютно недопустимо да се дава на толкова малко бебе такава храна.

# 665
Еми, чети, чети, чети! Няма "не знам, тя така ми каза" - детето е твое, захранването не е част от терапевтиране при болест, когато е нужна намеса на лекар и ти не можеш да се справиш сама.
За жалост много родни педиатри са страхотни в терапевтирането, тъй като имат натрупан с годините опит и рутина, но не осъвременяват знанията си в посока захранване и хранене на бебето и малкото дете.

# 666
Смени си педиатъра!  smile3505

# 667
А какво е по добре да се дава- вода или разтворим чай на Хип? И в какво количество на ден?

# 668
Ти  сериозно ли? Вече мисля, че се бъзикаш. Хората ти казват, че тотално си оплескала храненето на детето,  ти питаш за водата.  Не, ти се майтапиш.

# 669
  • гр.Пловдив
Първо дете ми е, не знам как се захранва и щом педиатърката каза да давам млечни каши и пюрета- аз давам.

Ти си да не казвам за какво.....и мен много ме съмнява лекар педиатър да ти е казал такава простотия,ами май си слушала комшийки,лелички и бабички,ако не е могло да спи няколко нощи от глад за по-евтинко да му натъпчем кисело мляко с бисквитки-да се наяде и да млъкне и спи сито.......Понеже адаптираното мляко е скъпо и нямаме пари....слушали сме ги тези,жал ми е за бебето само..

# 670
Момичета,нека не нападаме Емилия,а да се опитаме да й помогнем!Жал ми е за детенцето и не искам тя да се откаже да пише тук и да продължи да го храни с каквото й каже педиатъра.Моля ви!

Емиля,кажи моля те колко "много"качва детето,та се стигна до това ранно захранване!Преустанови това захранване и опитай да дадеш мляко по някакъв начин.Смени марката,смени шишето,разреди часовете,храни докато спи...Все някак трябва да успееш.

# 671
Съжалявам само че писах тук. Не знаех, че седите по цял ден и се правите на велики. Гледайте си децата и не стойте само пред компютъра да критикувате. Не можете да кажете нещо като хората

# 672
  • UK
Давай вода, между храненията.  Peace

# 673
  • Стара Загора
Да рано ни е ,но мисля след 10ти месец да го въведа за разнообразие с плодово пюре.Благодаря ви за отговорите ,точно това ме интересуваше дали замества хранене.

# 674
  • UK
Би могла да слагаш и по една- две лъжици кисело мляко и в зеленчуковите супички, като застройка и вместо сирене, ако се хареса като вкус.

Общи условия

Активация на акаунт