БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-34

• 30 669
  • 772
  •   1
Отговори
# 285
Имате ли наблюдение дали акото променя цвета си от банана ? Притеснена съм защото преди няколко дни беше с разстройство, веднага минахме ва лечебна хумана и нещата бързо се нормализираха. От 4 дни давам банан и акото е тъмно зелено към кафяво.
Извинете ако тук не е мястото за този въпрос

Абсолютно нормално, не се тревожи.
Бананът често оставя нишки в акото, чернички.

# 286
В гриса съдържа ли се глутен?
Намерих една супа на Гербер от телешко и пилешко, но има грис 2%, а още не сме въвели глутен.

# 287
Зависи, ако е царевичен или оризов грис - няма глутен. Ако е пшеничен - има глутен.
На оригиналния етикет не може да не пише.

# 288
Намерих една супа на Гербер от телешко и пилешко, но има грис 2%, а още не сме въвели глутен.

Sourcherry,ти е отговорила на въпроса,но аз те питам  Mr. Green,защо го бавиш толкова глутена?Мисля,че вече трябва да си го въвела.Няма смисъл да го отлагаш.Имай предвид,че колкото повече го бавиш,толкова по-голяма е вероятността да се прояви непоносимост  Peace

bubka_90,за махането на хранения няма закон.Не следвай препоръки ,не чети книги и забрави какво пише на кутията АМ!Води се по детето!Щом не се буди,значи се е нахранило добре.Ако огладнее ще се събуди.
Всъщност какво значи "махане на нощното хранене"?Значи ли,че ако бебето се събуди през нощта и ти си решила,че махаш нощното хранене,ще го оставиш да плаче гладно?Не,нали?Даваш ако се буди,ако спи не го будиш.
И още един съвет,макар да не си поискала такъв  BlushPeace,слагай бебето по-често на гърда,пийвай повечко течности и се опитай да премахнеш дохранването(това в случай,че искаш да кърмиш,разбира се). PeaceИмай предвид,че като дохранваш,хем бебето се научава на шише,хем кърмата ти намалява и така неизбежно ще започнеш да дохранваш утре с 60мл,после с 90мл и накрая ще преминете изцяло на АМ.Казвам ти го от личен опит,не съм го чела някъде  Laughing

# 289
Глутен въведох на 10.5 месеца, не е късно.

# 290
Пускам един интересен блог.Може да е полезен на някого.Разбира се всеки има право на мнение и виждане за нещата.Не натрапвам своето само споделям,това което съм чела. Peace
Информацията е събрана от публикации на потребител Косе Босе от www.bg-mamma.com. Мненията са цитирани дословно.
http://zahranvane.wordpress.com/

Глутен се въвежда:

- в края  на 6 м. при захранване на 4-6 месеца
- около 8 м. при захранване на 5-6 месеца

Повечето европейски схеми предвиждат глутена в началото на 7 м. Причината – след възраст 4 месеца рискът от проблеми с глутена е далеч по-малък и не е оправдано да се отлага назад във времето. Освен това късното въвеждане на глутен след 9-10 м. може да бъде рисково, защото детето приема по-големи количества храна и по-често в сравнение с дете на 6 месеца примерно. Този риск обаче се отнася най-вече за деца с предразположение или неправилно ранно захранване.

Специално глутенът не е алерген,така,че няма смисъл да се отлага за толкова късно. Peace

Въпросът е да не се въвежда глутен прекалено късно т.е. след 9-10 м. – вероятността за проблеми е по-голяма (най-вече при предразположените деца), а и това ограничава ненужно менюто на едно по-голямо дете.

# 291
За малката купих прясно мляко в кутия UHT, да го варя ли (ако да колко време), или може само да се затопли?

# 292

Sourcherry,ти е отговорила на въпроса,но аз те питам  Mr. Green,защо го бавиш толкова глутена?Мисля,че вече трябва да си го въвела.Няма смисъл да го отлагаш.Имай предвид,че колкото повече го бавиш,толкова по-голяма е вероятността да се прояви непоносимост  Peace

bubka_90,за махането на хранения няма закон.Не следвай препоръки ,не чети книги и забрави какво пише на кутията АМ!Води се по детето!Щом не се буди,значи се е нахранило добре.Ако огладнее ще се събуди.
Всъщност какво значи "махане на нощното хранене"?Значи ли,че ако бебето се събуди през нощта и ти си решила,че махаш нощното хранене,ще го оставиш да плаче гладно?Не,нали?Даваш ако се буди,ако спи не го будиш.
И още един съвет,макар да не си поискала такъв  BlushPeace,слагай бебето по-често на гърда,пийвай повечко течности и се опитай да премахнеш дохранването(това в случай,че искаш да кърмиш,разбира се). PeaceИмай предвид,че като дохранваш,хем бебето се научава на шише,хем кърмата ти намалява и така неизбежно ще започнеш да дохранваш утре с 60мл,после с 90мл и накрая ще преминете изцяло на АМ.Казвам ти го от личен опит,не съм го чела някъде  Laughing
благодаря за съвета дохрамвам с ам не защото нямам кърма а заради повръщане давам хип анти рефлукс , след хранене изцеждам м/у 180 и 240и замразявам ,благодаря за отг. На въпроса ми гуш

# 293
Ния, не се вари  Simple Smile

# 294
  • Стара Загора
Kато въведа сирене, по колко гр.е добре да се дава и колко дни в седмицата?

# 295
здравейте момичета,

пак се обръщам към вас за съвет, винаги сте ми били много полезни  Hug .

1) кисело мляко мога ли да давам вече? На 10.5 месеца е моето момче, захранен на 5.5 месеца
2) Нуждая се от съвет относно храненето, имам чувството, че е постоянно гладен newsm78.  Хранителният ни режим е следния:
05.00 - 240 мл АМ
08.30 - попара, кускус, овесени ядки
12.00 - зеленчуково пюре/пюре с месо и зеленчуци
15.30 - каша/кисел/мляко (АМ) с ориз
18.00 - плод
20.00 - 240 мл АМ

Към 20.00 е вече доста прегладнял и си мисля, че не му стига храната. Дали да не включа супа примерно към 18.30-19?

3) Още не съм се ориентирала към ДК. Предпочитам държавна - Има ли някой в района на Зах. фабрика/Западен парк, може ли да ми препоръчате такава? Видях една до община Илинден, но отвън изглежда потресаващо, та ми се отщя  Sick да вземам от там каквото и да било.

Благодаря предварително   bouquet

# 296
За сирене дадох на 8 месеца. Въведох за седмица от трохички до кибритена кутийка.
Тинн плод се дава между храненията а не като основно хранене

# 297
В началото на седмия месец мисля да започна с въвеждането на глутена, четох доста , и ми се вижда много сложно. Знам, че трябва да се дава цял месец, без прекъсване. Добре е да се започне с овес. И  тук имам въпрос - на 2 месеца моята свекърва, а и докторката ни беше казала да давам вода от овесени ядки /тогава не бях запозната с глутена/. Давала съм 200 грама някъде. Да го считам ли за въведен или не?
След овеса ръж,ечемик, спелта и пшеница, така е схемата нали?
и последен въпрос, не е за тук май, но да ви попитам - 400 грама за месец наддаване малко ли са при положение, че ни излязоха два зъба? Или да увеличавам храната  newsm78
Не си го въвела, и да това е редът и трябва един месец непрекъснато да даваш. 400гр е нормално на тази възраст.
Броколи и карфиол дават ги по-рано и аз съм дала на 7 месеца, няма проблеми, даже обича карфиол много, а броколито разхлабва и когато се наложи го давам.
От магазина се върнах с каша от елда и овес и пълнозърнести сухари. Казаха ми че ръж, ечемик, спелта нямало нужда да се въвеждат отделно, а и нямало такива каши  newsm78 Не ми се ровеше пред тях. Как се дават? По една лъжичка ли се започва пак и може ли да се смеси с оризова каша или ще стане много тежко за храносмилането?

# 298
Каша овес, ечемик и лимец има на babylove. Кашата е 3corn и е bio
Има спелта на топфер

# 299
TINN,как няма да е изгладняло детето,като от 15:30 яде чак в 20:00ч.Този плод,който даваш,не го брой за хранене.Той не може да засити детето.Давай нещо друго в 18ч Peace

Общи условия

Активация на акаунт