БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-34

• 30 668
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
Задавам този въпрос, защото бебето наддава много и се чудя за начин за ограничаване на калориите.

Ама ти с плодове ли мислиш да го храниш на тази възраст?
Няма "много наддава" - то е в такава възраст, когато интензивно расте и се развива - тяло, мозък.
Какво значи "да му огранича калориите"? Това не е затлъстяло пораснало дете, което има нужда от ограничаване и диета.

# 646
  • Северозапада
Emiliya90 , колко надава? Та то е едва на 3 месеца, не бях го видяла преди това. Както казва Sourcherry, едва ли е затлъстяло на тази възраст.

# 647
Не е затлъстяло.

# 648
Бебето отказа да яде всякакво мляко. Много го мъчихме с педиатърката и се наложи на 3 месеца да го захраня. Вие какво мислите? Как да подредя режима му на хранене?

# 649
С какво го храниш - опиши+часовете?

# 650
Яде в 6, 9, 12, 15, 18 и 20 часа. Давала съм млечни каши от бурканчета, плодови пюрета, оризова каша. В 20 часа му давам кисело мляко или АМ с 3 бисквитки джиджибебе, защото е сънен и не усеща какво яде. През другото време не знам как да формирам режима. И педиатърката се чуди какво точно да правя.

# 651
здравейте Hug ние до сега 8м сме на кърма,но по здравословни причини ми се налага да го мина на Ам ,лекарката ни изписа Фризо 2,той само го вкусва,да сменя ли марката newsm78 ,как да  го накарам да го пие Mr. Green като давам смесено с каша хапва повечко,но на обяд как давате смесено с пюрето,ние засега се храним така
6ч кърма
8.30ч плод.пюре 100гр
10ч Ам днес изпи 50мл само ,не съм дохранвала от гърда Rolling Eyes
13ч зел.пюре 190гр
15ч плод.пюре 100гр
17ч каша с 180Ам
21ч кърма
последния месец не е качил нищо Sad

# 652
  • Стара Загора

Колко пъти седмично давате КМ?все още сме на кърма.
С какво го давате?ядем само гладко пасирани храни.
За нашата възраст колко гр. е препоръчителната порция
Благодаря  bouquet

# 653
Яде в 6, 9, 12, 15, 18 и 20 часа. Давала съм млечни каши от бурканчета, плодови пюрета, оризова каша. В 20 часа му давам кисело мляко или АМ с 3 бисквитки джиджибебе, защото е сънен и не усеща какво яде. През другото време не знам как да формирам режима. И педиатърката се чуди какво точно да правя.

Извинявай, но на лентичката ли е възрастта на бебето? Ако е на 3 месеца - кисело мляко, бисквити Чичибебе, оризова каша.... аз оставам безмълвна......
На тази възраст трябва да пият само мляко, само и единствено мляко - кърма или формула за бебета до 6 месеца!

# 654
не иска мляко

# 655
  • гр.Пловдив

Благодаря  bouquet

Хм,не е ли рано за кисело мляко,аз ще го давам след годинката newsm78

# 656
Еми, "не иска мляко" не е оправдание, не е решение да се дава нещо различно от мляко. Сменят се формулите, храни се, докато спи, но не се дава нищо различно от мляко.

Благодаря  bouquet
Хм,не е ли рано за кисело мляко,аз ще го давам след годинката newsm78

Рано е, още повече, че бебето е на кърма.

# 657
  • гр.Пловдив

Shocked Shocked Shocked

Бебето как се чувства при това хранене?Колко кг е?

# 658
  • UK
Мисля, че 10 месеца беше ОК за кисело мляко, прясното мляко е за след годинка. Давала съм от 10 месеца от време на време за разнообразие, 3-4 пъти седмично, смесено с плодово пюре или пресен плод като междинно хранене, по няколко лъжици, не като основно млечно хранене вместо кърма/АМ.

# 659

Shocked

Emiliya90 - опита ли с различни марки АМ? Консултира ли се с друг педиатър?
Момичетата вече са писали, не е нормално това, което правиш. Педиатърката ли те посъветва да даваш всичко това  #2gunfire?  Поне не му давай всичко наред  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт