Малко шантава "сватба" - идеи, мнения, помощ и т.н.

• 35 507
  • 405
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Уф, не предполагах, че ще ми дойде това до главата, но знае ли човек какво може да го сполети.  Laughing
Ще се опитам да бъда възможно най-кратка, но не обещавам.

За тези, които не знаят, бърза предистория:
С "мъжа ми", който е и татко на детето ми/ни сме заедно от близо 13 години. Бях се зарекла, че повече няма да се омъжвам, но преди месец се предадох. (Да, даааа - реших вече да нямам съквартирант, а законен съпруг.  Wink)

Първоначално искахме заедно с наше приятелско семейство да отидем в някоя обредна зала и да се подпишем. Да, ама нали съм по емоциите, реших да го направя малко по-интересно. Предстои ни ходене в Родопите (с. Триград) в края на юли за тамошния събор. Ще бъдем с три приятелски семейства заедно с техните деца. Ще отседнем в една голяма къща. Едното семейство съм го избрала да ни бъдат кумове/свидетели. Да, ама принципно другото семейство отдавна е изявило желание, ако тръгнем да се женим, да са ни кумове.  Mr. Green В крайна сметка какво измислих! Понасяме се дружно всички (общо 4 семейства) и си отиваме с идеята за приятно изкарване (каквото надявам се ще бъде). С мъжа ми ще си мълчим и нищо няма да им казваме предварително. От София ще си набавим необходимите документи (още не са ми ясни тия подробности, но ще ги подготвя, много ясно). Тия дни ще направя и връзка с кмета на селото, че да ни вмести в графика на събора, заедно с кукери, нестинарки и прочее.  Joy  В уговорения час ще привикаме приятелите ни и... тук вече искам помощ от вас. Дайте някакви идеи как да ги изненадаме. Crazy Само да добавя - свидетели ще ни бъдат и двете семейства, за да няма сърдити! Всъщност колко свидители са позволени? Че да ги присъединим и останалите към веселбата, ако може.

Ще се прежаля за рокля, но не официална, за да не бия на очи. Мъжът ми ще е по риза и дънки. Дъщерята е лесна, но и тя няма да знае, че е голямо плямпало и ще развали всичко.

Всъщност как да ги направим нещата така, че да изненадаме приятно приятелите ни, без да се усетят? Букет трябва ли да имам? По токчета ще ми се смеят, а и ще ме заподозрят веднага. Едното семейство (това което много иска да са ни кумове) ще се ядоса, ако бъде неглиже облечено, понеже те са "по-така".  Wink Как да направя нещата хем да са весели, хем да няма сърдити, че са неподходящо облечени и там още каквото може да изникне...   Blush

И друго, като ви разказах всичко това, от къде трябва да тръгна като изходен пункт? Как се набавят документи, къде се пита и такива досадни неща?

Ааа, да добавя, че мъжът ми страшно се ентусиазира от идеята да подпишем в Родопите - любимото му място. Отдавна не съм го виждала толкова доволен и нахилен (той е самото хладнокръвие по принцип и нищо не може да го трогне).

Ох, дано не се излагам много с тази тема, но нещо взех, че се развълнувах. Аз, дето не исках и да чуя за бракуване.  Embarassed

Не съм чела темата. Но си мисля, че не бих изненадала приятелите си по този начин, защото ще ги притесня. Все пак, сватбата е голямо събитие и хората трябва да са подготвени, като предварително бих им казала, че не искам голямо тумба-лумба, а по-неглиже. Но все пак, да си знаят, че ще има сватба. Кумувете, доколкото знам, могат да са само двама, така че трябва да избереш.

# 91
Лелееее, ти ме разби, мен ме изненада, признавам си  Mr. Green Идеи нямам как да ги "метнеш", но с удоволствие изчетох идеите на другите, ще бъде хубава шантава сватба  Flutter

# 92
  • София
Ето ме и мен. Позагубих се тия дни, понеже бях напред-назад.  Laughing

Светкавичке  Hug
Благодаря за споделеното, много мило ми стана.
Ще взема предвид заведението, за което казваш и откъдето можем да вземем торта. Непременно ще питам хазяйката ни и тя ще ни съдейства да поръча тортата. Както да го въртя и суча, без торта не става работата.  Crazy

Sisi, няма лошо да съм с описаната от теб рокля. Ще споделя след малко за днешното си разузнавателно обикаляне из мола.

Красива Белла, вече имаме уговорка почерпката да е в къщата на домакините ни. Не виждам смисъл от резервни варианти, тъй като хората и без това се ангажират да изхранват гостите си.  Wink

W'A'S'P', имай милост де, на диета съм.  Grinning Този десерт, дори и да не го направим там, със сигурност ще го направя в домашни условия. Жалко, че нямам шоколадов фонтан.

Lucky.me, мъжът ми няма да обуе панталон. Той костюми няма. Когато сме ходили по сватби е взимал назаем дрехи от баща си.  Mr. Green Точно от официалното бягаме и то с пълна сила.

П@нди, с нищо няма да ангажирам приятелите ни.  Peace Какви романтични рокли, какви чудеса. Хората отиват там да релаксират, а не да харчат излишно пари за дрехи или подаръци.  Wink Жените няма да са ни куми. Все пак хубаво е кумовете да са си семейство. А и приятелството ни е по линия на мъжете ни, тъй че не го намирам за подходящо. А и честно да си кажа, ако някой покани мъжът ми за кум, а мен ме отсвири, изобщо няма да ми е приятно. Да не кажа, че ще има пострадали заради това.  Grinning

Popule, сватба няма да има така или иначе.  Grinning Хора, правете разлика между подписване и тумба-лумба с 200 човека.

Мъ℘♥Мяɣ, знаех си, че ще има изненадани.  Hug Явно и за мен важи поговорката, че човек дори добре да живее, все някога се жени.

Сега да се оплача от днешното ми обикаляне по магазините. Какво ли не си харесах, само рокля не. Като цяло съм потресена от роклите - и откъм кройка, и откъм десени. Повечето са ужасно лелински, ама знам ли - сигурно са модерни. Дорева ми се, не знам дали изобщо ще намеря ли нещо прилично. Оставила съм купуването на рокля за началото на юли, та дано дотогава да изкарат още модели.

О, да не забравя - реших да кажа на кумовете ни, така че за тях подписването в Родопите вече не е тайна.

И последно - от къде се взима декларация за брак? Дали се продава в обредните домове?

# 93
  • в рока
Тони,мисля, че декларацията се взимаше от общината(по  неясни спомени отпреди 6 години Embarassed)

# 94
  • София
Тони,мисля, че декларацията се взимаше от общината(по  неясни спомени отпреди 6 години Embarassed)
пурко, а дано! Общината ми е почти под носа.

# 95
О, да не забравя - реших да кажа на кумовете ни, така че за тях подписването в Родопите вече не е тайна.

Поздравления за решението smile3501. Така кумовете ще се подготвени. Последно ще стане ли с 2 семейства кумове?
Сигурна съм, че рокля ще избереш. Тепърва започва представянето на пролетно-летните колекции.

# 96
  • в рока
Дано да не те подведа, но там май я попълвахме , защото си спомням, че носехме в себе си и данните на кръстниците , за да ги нанесем в нея

# 97
# 98
  • София
 П@нди, мерси.   bouquet Не, явно законът не е толкова либерален и кумовете трябва да са двама.
Все повече си мисля, че другото семейство няма да се обиди, че не сме го избрали да ни кумува. Никога не сме давали повод да смятат, че бихме избрали тях. Големи хора сме и не върви да се сърдим за глупости. Все едно ние да се тръшкаме, че навремето те избраха други за кумове.

пурко, аз вече помолих кумовете ни да си преснимат личните карти, за да мога да действам. Ако се наложи да се попълва заявлението на място, ще съм подготвена.
Я, този сайт сто пъти го гледах и едва сега видях, че може да се изтегли въпросната декларация.  Mr. Green
В началото на юли ще изпратя набора от документи в Триград, заради медицинските, които важат 1 месец.

# 99
  • в рока
И аз мисля, че няма място за сърдене.Добре си направила за личните карти, аз изобщо бях изключила и ми диктуваха по телефона данните Crazy

# 100
  • София
Popule, сватба няма да има така или иначе.  Grinning Хора, правете разлика между подписване и тумба-лумба с 200 човека.

Ако след подписването ще има празненство, независимо дали е с официални тоалети или не, то това празненство се нарича сватба. Подписване е само когато е подписване. Същото нещо го обясних преди известно време и на сина си, който иска да направи шантава сватба също. Така че, реши си, но ако не кажеш на гостите си, може да ги притесниш, защото все пак независимо, че не го наричаш сватба, подготвяното празненство, парти, купон си е сватба.

# 101
  • София
 Popule, не ми се спори. Аз сватба съм имала и прекрасно мога да направя разлика.  Grinning
Да, ще почерпим, защото си е в реда на нещата. Не си представям да отидем тайно като мишоци в кметството с кумовете ни, и после да се приберем в къщата при другите ни приятели ни лук яли, ни лук мирисали. Гостите не следва да се притесняват изобщо, при положение, че не са били уведомени за плановете ни.  Wink Аз затова многократно подчертах, че не искам сватба, подаръци, нито халки ще имаме, въпреки че за чаши се съгласих, за да ни останат като спомен. И още нещо съществено - ако беше сватба, щяха да присъстват и родителите ни.

Сега остава да пусна тема от рода на Какво разбирате под "сватба"?  Joy

# 102
Тонка, правилно си решила - без официалности и ангажименти.
Колкото до роклята - защо точно да е рокля ? Има и други варианти,
които можеш да избереш и след това да носиш.

# 103
  • София
Колкото до роклята - защо точно да е рокля?
Е, ако не си харесам рокля, мога да заложа на вариант - пола и блуза. Аз нон стоп съм по дънки и затова ми се искаше рокленце.  Grinning

# 104
Нещо ново, нещо старо, нещо назаем .... нали знаеш, че е
абсолютно без значение !Спести си суетнята и парите.
Замени дънките с панталон, а горната част може да е съчетание
от две части, може да е туника , блузка и т.н.
Представям си тоалета ти така, защото аз също нося дънки,
трудно бих дала за еднократно ползване на рокля пари, като знам,
че ще си отвиси, а се търси не строго официалния дрес код.

Общи условия

Активация на акаунт