Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 815
  • 348
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И на мен след секциото ми слага торба. Слагаха ми и лед на корема.

# 106
  • ул. "Мечтание"
Направо си е стряскащо, че тия неща с торбата с пясък на корема и лед върху секциото още се практикуват.  Rolling Eyes

# 107
Само торба с пясък ми липсваше.

# 108
  • Пловдив
Направо си е стряскащо, че тия неща с торбата с пясък на корема и лед върху секциото още се практикуват.  Rolling Eyes
Кое е стряскащо? Торбата според мен не е с нищо по-лоша от стягащия колан, примерно.
Майка ми дори мислеше, че само след секцио слагат. Торбата, за лед чувам за пръв път. Лед принципно слагат върху разни рани уж срещу възпаление.

# 109
Е, че стягащия колан да не би да го слагаш веднага след секциото? За съвсем различни неща става въпрос.

# 110
  • София !
Кое е стряскащо? Торбата според мен не е с нищо по-лоша от стягащия колан, примерно.
Майка ми дори мислеше, че само след секцио слагат. Торбата, за лед чувам за пръв път. Лед принципно слагат върху разни рани уж срещу възпаление.

Аз пък за първи път чувам  Embarassed , че се слага торба с пясък след секцио . А , за леда знам от една приятелка .
Аз след раждано бях получила едни отоци , та ми даваха да си слагам лед и за един ден ми мина .

# 111
  • ул. "Мечтание"

Стряскащо е, че продължават да прилагат отречени практики. Стряскащо е, че в област, в която непрекъснато се правят изследвания, събират се факти и прочие, нашата система още не е мръднала от миналия век. Rolling Eyes Не може да си лекар и да не си в крак с новостите. Недопустимо е! Не само за торбата с пясък, но и за много други неща.

Не е едно и също с колана, колана не тежи върху матката ти.  Peace

# 112

При мен беше преди 10 г., надявам се вече да са престанали...

# 113
Е, че стягащия колан да не би да го слагаш веднага след секциото? За съвсем различни неща става въпрос.
Когато ме изписа доктора ми каза да не си слагам стягащ колан, според него изобщо не било добре.

# 114
Когато ме изписа доктора ми каза да не си слагам стягащ колан, според него изобщо не било добре.

Различни са мненията по въпроса.

# 115
  • ул. "Мечтание"
При мен беше преди 10 г., надявам се вече да са престанали...

Не са, уви.  Sad За щастие на все по-малко места... макар че това е почти най-малкия проблем в цялата система.  Sad

*
Колана е ефективен първите 6-8 седмици след раждането. Идеята му е не толкова да спомогне за стягането на корема, колкото да помогне на по-плавното и безболезнено пренареждане обратно на органите и кръста да свикне отново със старото си положение.

Кърменето е чудесно при това естествено средство за прибиране на матката, по-добре да дадат на майката бебето ѝ да суче, отколкото с тия торби.  Sick

# 116
Момичета ако реша да раждам секцио с доктора който ми води консултацията ли трябва да се разбера?
Той нали ще ми даде направление в началото на 9 ти месец и предполагам там трябва да пише начина на раждане ако вс е ок разбира се !!!
Понеже той не работи в Аг-то в нашия град затова питам

# 117
Не. С тези в болницата. Това е само предписание, нищо не значи, решението е на родилното.
Освен това трябва да си избереш такъв, който е съгласен (с/у заплащане, разбира се). Защото не всеки казва да.

# 118
Момичета ако реша да раждам секцио с доктора който ми води консултацията ли трябва да се разбера?
Той нали ще ми даде направление в началото на 9 ти месец и предполагам там трябва да пише начина на раждане ако вс е ок разбира се !!!
Понеже той не работи в Аг-то в нашия град затова питам

С него и ако избираш лекар, при който ще раждаш- също.

# 119
боже всеки различно казва  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт