Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 828
  • 348
  •   1
Отговори
# 165
  • София
При нормално протичаща бременност е все едно, макар че пак няма гаранция, че няма да се получат усложнения в последния момент и да се премине към спешно секцио.
Но не съм чула при рискова бременност или ин витро да се препоръчва нормално раждане. За мен това е достатъчно показателно.

# 166

Но не съм чула при рискова бременност или ин витро да се препоръчва нормално раждане. За мен това е достатъчно показателно.
Че бебето е по-защитено при секцио, нали?

# 167
  • София
При ин витро като цяло схващането е, че понеже бременността е рискова и дълго чакана, се избира метод на раждане, който е с минимален риск за бебето, а именно секцио.

При многоплодна бременност също раждането е препоръчително да е със секцио, за да се намалят до минимум усложненията и риска за бебетата.

# 168
Здравейте момичета връщам се от преглед доктора каза ,че нямам притеснение за прешлените ми ,болката е от бебето доки каза ,че сме мн едри 2,600 кг сме сега  Grinning
Категорично каза че нямам нужда от секцио ,била съм второродка и щяло да хвръкне като тапа Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
каза евентуално ако към 37 седмица е мн едро тогава

# 169
Браво за хубавите новини.

Иначе аз категорично не бих избрала секцио по желание. Не случайно се казва "естествено" раждане Wink
А това за ин витрото и секциото - само в България го има. По света жените си раждат нормално.

# 170
  • София
А това за ин витрото и секциото - само в България го има. По света жените си раждат нормално.

О да, със сигурност, ако визираш Индия и Африка ->  http://chartsbin.com/view/2501

# 171
Имам предвид секцио след ин витро Wink А не генерални статистики.

# 172
Нищо хубаво няма в тия статистики.

# 173
Аз съм със секцио след ин витро. Въпроси?  Grinning

# 174
  • сред маслини и портокалов цвят
При ин витро като цяло схващането е, че понеже бременността е рискова и дълго чакана, се избира метод на раждане, който е с минимален риск за бебето, а именно секцио.

В България ин витро не е показание за секцио.
Забременях след дългогодишен стерилитет, 6 инсеминации и 5 опита ин витро. Бях на терапия за задържане по време на цялата бременност. Въпреки това обаче никой от наблюдаващите ме лекари не ми е предлагал секцио. Всички бяха на мнение, че ако всичко е наред до края ще раждам нормално.
Секцио се наложи, защото бебето беше седалищно.

# 175
Официално-не, здравната каса не плаща за секцио, ако няма други показания, освен ин витро. Но аз не бих рискувала. За много лекари това си е показание, чисто и просто, защото се притесняват да не се обърка нещо. Аз лично не бих рискувала.  Peace

# 176
  • София
Наложи се секцио.

# 177
Наложи се секцио. Преносване,потъмняване на около плодните води ,спиране на контракции след 2 банки и 2 инжекции венозни и след 8 ч. чакане ,но уви не стана по нормален начин и накрая рязане.

# 178
  • София
Иначе, доколкото съм запозната, така е най- безопасно за бебето, няма такъв шанс за деформации или притискане...  ooooh!
И определено клоня към него, но пък, нали ви казвам, то си е операция... ама истинска, истинска операция, с рязане на мускули и матка и (шубето е голям страх)....  #Crazy
И боли. То не, че нормалното не боли, ама аз съм твърдо решена да е с упойка.
Ох, не знам, като му дойде времето, ще видя какво ще каже лекарката ми по въпроса (все още бебеправим, дано стане по- скоро  Praynig ).
Дано не съм обидила никой, не ми е това идеята. Благодаря ви за споделения опит!   bouquet

Успех с бебеправенето! Скоро да видиш 2те чертички на теста!
А за безопасност за бебето- съмнителна работа. Първо навсякъде се говори, че е стрес за него. То се изважда внезапно. В училището за бременни подробно се говореше за това. А родилката до мен беше с клъцнато бебче по главичката. Оказва се, че понякога се случвало да порежат бебчетата. Направо се шашардисах.
Според мен важното е накрая всичко да е ОК. Няма еднозначен отговор. Но аз пак повтарям- ако не се налага задължително секцио, най-правилното решение си остава вагиналното раждане.

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 13:35 от Мигла

# 179
  • ул. "Мечтание"

При многоплодна бременност също раждането е препоръчително да е със секцио, за да се намалят до минимум усложненията и риска за бебетата.

Начина на зачеване няма пряко отношение към това дали бременността е рискова или не. Не всички бременности след инвитро са наистина рискови (формално ги водят такива, но не винаги наистина са такива). Мен също ме водят "рискова бременност" защото имам едно секцио... Нищо, че две бременностти след въпросното секцио нищо, ама нищо рисково няма в тях.

Инвитрото не е показание за секцио. Нито многоплодната бременност. Нито седалищното предложение. Нито дори предишно секцио. Това, че лекарите ги е шубе или им е по-лесно, или не знаят как да водят подобни раждания, или ги мързи да се информират добре, са по-скоро причините да се препоръчва секцио в тези ситуации - това не говори добре за професионализма на самите лекари.

И принципно рискова бременност не означава автоматично, че трябва раждането да е секцио. Рисковете са в разнообразни аспекти и подобно генерализиране "рискова бременност"=секцио е меко казано абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт