Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 829
  • 348
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.Пловдив
Давам пример за моя моя колежка:
цялата й бременност е безпроблемна,на ЖК всичко ок,без претенции за избори на екипи,присъстващи доктори и израждащи акушерки..Приема я да ражда екипа,който си е на смяна с направлението,което си носи от ЖК,тръгва уж нормално раждане,но бебето за беля се обръща и сега накъде,,,,айде секцио по спешност.Не са й взели 1 стотинка,тя остана изключително доволна и им се отблагодари подобаващо с почерпка Peace

# 151
Е, секцио по спешност много ясно, че няма да и искат и стотинка, ако е здравно осигурена. Тук става въпрос за такова по желание и за такова с предписания и евентуално с, или без избор на екип.

# 152
Секцио по спешност на всеки може да се случи, ако в процеса на раждането нещо не върви както трябва. Тук говорим за предварителен план за раждане.

# 153
Момичета моля ви не се карайте заради мен ,утре като се върна веднага ще пиша какво е станало моля ви благодаря ви за всичко което ми написахте  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 154
От 10 "секции" в реанимацията, само на 1 слагаха торба с пясък. каква е идеята на това нещо? Някой може ли да обясни?

# 155
На мен нито веднъж,само съм чувала ,че слагат,но надали е по-гадно от системите.След второто секцио щях да умра от болка,едва изтърпях две и половина  newsm45

# 156
Кои системи? Да не слагат нещо за прибиране на матката? 

# 157
Окситоцин.

# 158
Така и подозирах. Не са ми слагали. Матката и така си се прибира. Не разбирам защо навсякъде е различно.  Това си е риторично  Laughing

# 159
Здравейте, момичета!   bouquet
Този форум е страхотен, много, ама мнооого помагате с опита и мненията си!   bouquet
Само че...
Чета ви от  февруари и все не се престрашавам да пиша, защото от наблюденията ми, много трудно приемате нови момичета в "отбора" си.
Както и в тази тема- последните постове (около 20) са си открито каране, а не коментиране на темата... Така става малко трудно човек да иска да ви чете докрай темите, като се почнат едни скандали и едно захващане за 1-та дума, та по няколко страници.... Нищо лично към никой, моля не ми се сърдете, просто изказвам мнение  Hug
Инак, по темата- и аз се чудя нормално или секцио е по- добре. Това, което ме притеснява в секциото е точно това, че си е операция и че след това няколко дни не можеш да си се порадваш на бебето като хората... Иначе, доколкото съм запозната, така е най- безопасно за бебето, няма такъв шанс за деформации или притискане...  ooooh!
И определено клоня към него, но пък, нали ви казвам, то си е операция... ама истинска, истинска операция, с рязане на мускули и матка и (шубето е голям страх)....  #Crazy
И боли. То не, че нормалното не боли, ама аз съм твърдо решена да е с упойка.
Ох, не знам, като му дойде времето, ще видя какво ще каже лекарката ми по въпроса (все още бебеправим, дано стане по- скоро  Praynig ).
Дано не съм обидила никой, не ми е това идеята. Благодаря ви за споделения опит!   bouquet

# 160
Здравейте, момичета!   bouquet
Този форум е страхотен, много, ама мнооого помагате с опита и мненията си!   bouquet
Само че...
Чета ви от  февруари и все не се престрашавам да пиша, защото от наблюденията ми, много трудно приемате нови момичета в "отбора" си.
Както и в тази тема- последните постове (около 20) са си открито каране, а не коментиране на темата... Така става малко трудно човек да иска да ви чете докрай темите, като се почнат едни скандали и едно захващане за 1-та дума, та по няколко страници.... Нищо лично към никой, моля не ми се сърдете, просто изказвам мнение  Hug
Инак, по темата- и аз се чудя нормално или секцио е по- добре. Това, което ме притеснява в секциото е точно това, че си е операция и че след това няколко дни не можеш да си се порадваш на бебето като хората... Иначе, доколкото съм запозната, така е най- безопасно за бебето, няма такъв шанс за деформации или притискане...  ooooh!
И определено клоня към него, но пък, нали ви казвам, то си е операция... ама истинска, истинска операция, с рязане на мускули и матка и (шубето е голям страх)....  #Crazy
И боли. То не, че нормалното не боли, ама аз съм твърдо решена да е с упойка.
Ох, не знам, като му дойде времето, ще видя какво ще каже лекарката ми по въпроса (все още бебеправим, дано стане по- скоро  Praynig ).
Дано не съм обидила никой, не ми е това идеята. Благодаря ви за споделения опит!   bouquet

Добре дошла  Hug! Сама можеш да си отговориш на въпроса за споровете. Такива не може да няма, не ми се навлиза в подробности за причините. Както и да е. При секциото, обаче, някои бебета по-трудно се адаптират. Поставят ги на кислородни палатки и всичко се оправя, Слава Богу! По-големите рискове са за родилките  Peace.

# 161
Всяко раждане е рисково. Пак казвам - по-голяма бъзла от мен нямаше. Много ме беше страх и бях прочела какво ли не. Не ме боля повече от цикъл, на втория ден се разхождах, дигах и носех бебето сама, след седмица изобщо не помнех операцията. Бебето също беше добре,  изплака веднага и ми го дадоха веднага. Не казвам, че е песен,  но при всеки е различно и по-добре чети положителни неща, вместо да се шашкаш предварително. Важно е да имаш доверие и в лекаря си, защото моят много ме успокояваше и с друг нямаше пък да раждам Crossing Arms

# 162
Съвсем искрена съм,без да се правя на интересна...през 5 години са ми двете операции,толкова леко минаха,че само мога да се ядосвам на себе си за всички притеснения по време на бременността.Операциите не са ме боляли и ден.Единствената болка беше от окситоцина.Бебетата си бяха при мен веднага след като ме вдигнаха от леглото.Кърмех си ги,разхождах си ги,изобщо сам сама се грижех.Единствения дискомфорт беше лекото придърпване на лепенката като ставам от леглото.Ако има вариант да избегна системите бих родила още деца  bouquet

# 163
  • София
Аз избрах планово секцио, защото съм си control freak и не обичам да оставям нещата на случайността. По време на операцията за мен се грижеше солиден екип от 8 души, които ми спестиха всяко едно неудобство. Бях със спинална, будна през цялото време, бебето ми подадоха още преди да ме зашият, докоснах я, разплаках се, не си спестих нито една емоция  Heart Eyes Приключихме за 40 минути.

Вярно е, че боли, но след 5 дни бях забравила. Вярно е също, че при секцио рискът за бебето е по-малък, докато за родилката и при двата вида има риск.

И мускули вече не се режат, само се разделят.

# 164
Аз избрах нормално, ако имам второ дете, пак ще избера нормално. Колкото до това кое е по-добре, всичко зависи от конкретното раждане - няма две еднакви бременни, бременности и раждане. Важното е накрая и майката и детето да са живи и здрави, другото се забравя.

Общи условия

Активация на акаунт