Секцио, или нормално раждане да изберем?

• 18 831
  • 348
  •   1
Отговори
# 135
При моето секцио беше така. Когато влезнах в 9 тия месец или малко преди това, взех направление за гинеколог от личния, а ти можеш и от лекаря, който ти води бременноста, стига да има в момента. После си взех час, отидох при лекаря, който си избрах, да ми прави секциото, влезнах, прегледа ме и той ми насрочи дата. След като си здравно осигурена, доктора не може да ти откаже. Гледа си в графика за свободен ден и смятате дните. Ти не си избираш екипа, нито датата, е ако има  2-3 свободни дати може да ти даде да си избереш. Плаща се за екип по избор. Понеже първото ми секцио беше по спешност и ме оперира завеждащия, за второто пак отидох при него. По принцип се дава едно направления за хоспитализация, това водещия на бременноста ще ти го даде. Надявам се да съм ти помогнала

Това е само, ако ти е предписано секцио. Не и по желание. По желание се плаща, независимо с, или без избор на екип, но обикновено едното върви с другото.

# 136
Гинекологът, който следи бременността, може да смята, че имаш показания за секцио, а този, който те приеме в болницата, да е на друго мнение. Със сигурност не е следящият този, който определя начина на раждане. Той може да даде само предписание.

# 137
Гинекологът, който следи бременността, може да смята, че имаш показания за секцио, а този, който те приеме в болницата, да е на друго мнение. Със сигурност не е следящият този, който определя начина на раждане. Той може да даде само предписание.

Вероятно жената достатъчно се обърка. Нека не я объркваме повече с различните си мнения, аз написах стандартната процедура, която трябва да направи, писах за предписанието от водещия на бременноста и т.н Лекаря който ще и прави секциото, евентуално, естествено че ще я прегледа и ще си каже думата.

# 138
От какво да се обърка? Или има предпоставки за секцио, или няма. Това, че последната дума е на опериращия се подразбира. Ако има такива- си ражда секцио, ако няма, но иска- си плаща  и пак ражда секцио.

# 139
Ти си тази, която я обърква, със
Цитат
След като си здравно осигурена, доктора не може да ти откаже.

Естествено, че може да ѝ откаже, ако прецени, че няма показания за секцио, независимо дали е здравноосигурена, или не. Това не е мнение, а факт.

# 140
Цитат

Естествено, че може да ѝ откаже, ако прецени, че няма показания за секцио, независимо дали е здравноосигурена, или не. Това не е мнение, а факт.

Ясно съм написала, че ако има показания са секцио и е здравно осигурена, не би трябвало да си плаща, или какво, няма да я приемат в кабинета за преглед ли? Защо вие не и обяснихте по рано какво да направи, а сега вадите разни изречения и си пищете newsm78

# 141
Аз, до колкото знам, здравна каса не поема секцио по желание. Трябва да има предпоставка. Но май объркването идва от там, че за един лекар може да има предпоставка за секцио, а за друг-не.  newsm78

# 142
darenceto, май цялата тема разбра, само ти не разбра.
ДА, ще я прегледат.
НЕ, няма да ѝ направят секцио, само защото следящият ѝ гинеколог смята, че има показания за секцио.

# 143
Аз, до колкото знам, здравна каса не поема секцио по желание. Трябва да има предпоставка. Но май объркването идва от там, че за един лекар може да има предпоставка за секцио, а за друг-не.  newsm78

Така е, аз написах какво трябва да направи докато стигне до кабинета на лекаря, който си е избрала са секциото, при положение, че вече има предписание от водещия на бременноста. Писах че ще я прегледа и ЩЕ си каже думата- цитирах се. и ако и той е на мнение че е за секцио, не би трябвало да плаща ако е осигурена. А какво ще каже тук можем да си пишем само като теория на верочтностите, затова казах че може да я объркаме. тя написа че утре ще сподели какво е станало.

# 144
Цитат

Ясно съм написала, че ако има показания са секцио и е здравно осигурена, не би трябвало да си плаща, или какво, няма да я приемат в кабинета за преглед ли? Защо вие не и обяснихте по рано какво да направи, а сега вадите разни изречения и си пищете newsm78

Не, въобще не си написала, че има предписания за секцио, а само, че отива на преглед. И хайде, вместо да се нервиш върни се и прочети колко пъти само аз съм обяснила как и какво.

# 145
darenceto, май цялата тема разбра, само ти не разбра.
ДА, ще я прегледат.
НЕ, няма да ѝ направят секцио, само защото следящият ѝ гинеколог смята, че има показания за секцио.

много добре разбрах, дори напосах по-рано от този пост, че лекаря, който ще и прави секциото, евентуално, ще си каже думата. т.е той ще реши, защо не четете....

# 146
Четем, четем, написала си, че щом е здравно осигурена няма да и се откаже, което въобще не е достатъчно условие. Пояснявам- визирам първия ти пост.

# 147
Аз също раждах секцио.Упойката ми я сложиха перфектно изобщо не ме е боляло,неприятно е първият ден ,особено с торбата с пясък върху корема.Боли не мога да каже че не боли операция си е ,но на 4-5 ден вече почва да минава. Особено като си отидеш вкъщи с бебето.

# 148
Четем, четем, написала си, че щом е здравно осигурена няма да и се откаже, което въобще не е достатъчно условие. Пояснявам- визирам първия ти пост.

Да знам какво визираш, но този пост беше за нея. Тя си беше написала по-рано че има предпоставки за секцио, които водещия на бременноста и е установил. Хайде да прстанем и да чакаме да видим какво ще каже утре.

# 149
Продължих, защото според теб я объркваме, а точно това твое изречение, така написано наистина може да я обърка. При положение, че тя ще пита колко се плаща за секцио, не съм сигурна, че има предписания.

Общи условия

Активация на акаунт