Отговори
# 660
Добро утро, момичета   bouquet
И аз да кажа две думи по повод упойките. На мен три пъти са ми слагани пълни упойки.Първия път за лапароскопия с цел диагностика на тръбите в Торакс, втория път за премахване на тръбите пак ларароскопски в МБАЛ Здраве Пазарджик и трети път в Турция за пункция. В Торакс, спомените ми са ужасни.Бях оперирана сутринта в 10.30, напълно се събудих около 1 часа през нощта. Вода и сок ми дадоха на сутринта и следобяд ме изписаха.Същия ден следобяд бяха пуснали мъжът ми да ме види-спомням си го, но за кратката визита-разказите ни коренно се различават.Той казва, че нищо не съм говорила, а моите спомени са, че съм говорила около час. Болките напълно изчезнаха на 5-я ден.Втория път бях оперирана в 11.30ч. и напълно събудена бях около 17.00ч.Но този път с ужасни позиви за повръщане.След което ми включиха нещо в система и се приключи с повръщането. На сутринта дойде сестрата да ме вдига, но аз по принцип съм с ниско кръвно 60/90, и ставането беше кошмарно-виене на свят и пълна немощ.Вода ми дадоха към обяд и следобяд по мое настояване си отидох у дома. А за Турция, сутринта в 8.30 ме приспаха в 10.30 бях напълно събудена и 15 мин по-късно ми донесоха закуска, чай и сок и в 11.30 си станах като пич и се качихме на корабче за разходка по Босфора.

# 661
Добро утро и от мен! Момичета,снощи имах болки в областта на матката,а през деня бебка не спираше да ме рита там. Мисля че не бяха контракции,защото корема ми не беше твърд. Просто имах болка,която отиваше и към гърба ми.Пих но-шпа и допълнотелно магнезий и уж мина.Днес като станах пак усещам лека болка в областта на матката като мускулна треска.Случвало ли ви се е такова нещо?

Да, много пъти  Crazy

Момичета, пунах ЦРП-то и една пълна КК и утайка, за всеки случай. Стиснете по един палец  ooooh!
Снощи цяла нощ сънувах за лабораторни резултати, референтни стойности, формуляри от изследвания и т.н.  Crazy

musleto, не ми се искаше да го казвам, но и на мен само веднъж ми е слагана упойка, пълна при това, в чужбина, за лапароскопска операция - никакви странични ефекти, приспана точно за операцията и за престоя в реанимация, събудих се в моята стая в болницата и няколко часа подремвах на пресекулки, след което се прибрах и бях съвсем ок.
Не знам дали номера е в чистотата на самата упойка или в дозировката...или може би и двете.

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 10:54 от Gaggi

# 662
  • София
Гаги,стискам палци. Дано резултатите са добри.
Относно багажа за болницата-все още не съм го събрала,имам някои неща.Мисля първо малко сакче с мои неща и отделно после ММ да донася още багаж,който трябва също да е приготвен иначе ще паднат големите инструкции по телефона.

# 663
Gaggi дано всичко е наред Simple Smile

# 664
Здравейте мами! Да ви се похваля ходих на кардиолог, заради сърцебиенето, всичко е наред със сърцето. Възможно е заради ниския хемоглобин да се получава и заради това че бебето расте и притиска органите.  След бремеността всичко щяло да се нормализира, просто трябва да го изтърпя. За мамата която не и понасяше тотхемата и малтофера, да пробва с феро фолгама.

# 665
  • Шумен
Gaggi и аз днес пуснах едни такива изследвания дано всичко е наред  Praynig
malkoMishe браво за резултата от прегледа  Hug
Момичета аз вече изкуках  Crazy снощи като съм засънувала че пак раждам...ама този път сънувам че спя и по едно време се събуждам и главата на бебето вече излязла докато спя и хоп след малко родих в леглото представяте ли си колко съм ку ку    #Crazy ама пък ако се раждаше толкова лесно и бързо супер щеше да е  Joy

# 666
Момичета, при мен отново се появи трудното ходене до wc... даже в първия триместър не беше толкова ясно изразено и сега явно "наваксвам"  Close
Не съм пробвала някакви лекарства, но май ще пробвам. Само дето съм на преглед след седмица и не знам дали ще се справя с положението до тогава само с храни и напитки.

Цитат
little afternoon това за размера на нощницата е точно така - дължината на цялата нощница е. Аз съм 1,60м и ми е до коляно размер М. Но както ти е писала Pati - жената, която ги продава е много услужлива и ще отговори на всеки един твой въпрос.

musleto, благодаря за инфото  Peace

# 667
little afternoon - пробвай Дуфалак - не е противопоказен при бременност. Аз съм го ползвала и при първата бременност и сега. Дано ти помогне Simple Smile

# 668
  • София
На мен дуфалака ми помогна, като бях закъсала със запека..

# 669
Като сме повдигнали темата, да съберем мнения за разхлабващи храни? Това и сега може да е проблем, а и след раждането първите дни също. Тези, които приемаме желязо, също трябва много да внимаваме.
Та на какви храни наблягате в подобен момент?

# 670
На мен плодове и фрешове на гладно много ми помагат да не стигам до запек, също горещо препоръчвам да се набляга на супи.

Малко мишле - аз също съм със сърцебиене, нормално е при бременност.

Мимче - стиснати палци и за теб!

# 671
И аз на моменти съм със сърцебиене, в други - с едно особено премаляване в сърцето.
Разхлабващи храни - ленено семе, круши, киви, череши. На мен пък желязото ми действа добре и сравнително редовно ходя до тоалетна.
Днес си поглеждам гърдите - зърната ми са индигови  Shocked Все едно съм ги боядисала с боя за яйца.... на какво се дължи според вас?

# 672
Ох, като прочета разхлабващи храни.... аз с тия зелении (лапад с ориз, зелени и шопски салати,) не мога да изляза от 00 (перманентно разхлабена), но знам, че на вас никак не ви е лесно. Предполагам, че с храната можете много да си помогнете като включите много зеленчуци със зехтин и леко топла водичка сутрин на гладно - това второто ми промени възгледите за перисталтиката просто! Само в началото на бременността имах констипация, но откакто правя трика с водата, а и с тия треволяци, няма проблем. Силно ви пожелавам да са ви достатъчни тия прости съвети, че да не прибягвате до разните там разхлабителни, че се отива понякога в другата крайност.
Да се отчета - прибирам се от плуване и съжалявам, че чак сега отидох. Няма такъв кеф!  Simple Smile Такава безтегловност и толкова много кислород за тялото.... Басейнът си е доста чист, голям контрол има там по принцип, но и аз вярвам, че ще извлека само позитиви от плацикането.
Какъв слинг си избрахте? Голям купон е комбинацията лято-изпотяване-слинг, което предполага избор на подходящата материя, аз вече не знам кое е ок и кое не. Трябва ли да е еластичен слингът за първите месеци или може директно тъкан памук? Има ли някоя опит? Много ще съм благодарна ако споделите. Simple Smile
П.С. Някой да ми прибере клавиатурата вече....

# 673
Моме, ти колко сини яйця изяде по Велик ден?   Wink   Laughing

# 674
Bellisima82, честито бебче! Пожелавам ти все така да ти е борбен малкият мъж!

Мики, благодаря за инфото за Шейново (цена на планово секцио и носене на бебчета). Нагласила съм се пак там да раждам. След майските празници ще ходим до София да насрочваме дата за раждането. Надявам се да устискам до нея, че имам 300км. разстояние да измина до заветната цел.

Искрено ме разсмяхте по темата "мъже стягат багаж". Като знам, че моя бърка синьо и лилаво, май само в краен случай ще му се доверя.

*mama*na*viki*, ще раждам секцио - с 6,5 диоптъра съм. Знам, че само диоптърът не е причина, но не ми рискува.

Mometo*, зърната и ареолите потъмняват по време на бременността от хормоните. Известно време след раждането пак избледняват.

Общи условия

Активация на акаунт