Valar morghulis - GoT - Тема 9

• 44 180
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
Ама това е Мартин.. Много бързате с корабите.. Laughing

Скрит текст:
Изобщо няма да се учудя, ако Дани не прекоси Тясното море, а бъде завлечена за вечни времена в Дош Халеен.

Брей! Много интересно! Защо така?

Скрит текст:
Драконите няма да я дадат. Според мен Дрогон я отвлече, защото надуши атентата.

# 241
  • Варна
Ама това е Мартин.. Много бързате с корабите.. Laughing

Скрит текст:
Изобщо няма да се учудя, ако Дани не прекоси Тясното море, а бъде завлечена за вечни времена в Дош Халеен.

Брей! Много интересно! Защо така?

Скрит текст:
Драконите няма да я дадат. Според мен Дрогон я отвлече, защото надуши атентата.

Скрит текст:
Драконите са диви животни. Освен на Дрогон, мисля, че тя не може да разчита на другите два. Сега и е шанса да се сближи в Дрогон и да може да го управлява. Дано не го пропусне. Това с Дош Халеен беше шега, но общо взето си мисля, че няма да тръгне веднага към Вестерос. Трябва да остави някой да управлява в Мийрийн ако самата тя не е там.

# 242
  • sf
Ще ходите ли за снимка с трона?
Много съм навита, но ако трябва да се редя на километрична опашка май ще ми мине мерака, чисто времево не мога да си го позволя  Confused

# 243
Все забравям да споделя блестящата мисъл, която ми хрумна - в този сезон няма да умрат важни женски персонажи.
Някой спомена, но не помня дали в тази тема, че персонаж, който умира в книгите, ще остане жив в сериала поне за този сезон. Пропуснахте една жена по този параграф Simple Smile

# 244
Много съм навита, но ако трябва да се редя на километрична опашка май ще ми мине мерака, чисто времево не мога да си го позволя  Confused

Ще ходя в София. Въоръжила съм се с търпение още от сега. Но ако трябва и двата дни ще вися, но искам много да се снимам. Представям си какво ще е там. Щом във Варна са били 3 хиляди, в София ще са поне 6 ако не и повече. Все си мисля, че има страшно мното фенове. Успокоявам се с това, че снимането ще става бързо и се надявам да минават бързо хората.  Simple Smile

# 245
  • sf
Ох, и аз съм навита ,ама само неделята ми е свободна, ще отида преди 10ч, но повече от 2-3 часа не мога да отделя, дано върви бързо.  Praynig

# 246

Аз съм от Варна и отидох на откриването на трона, за да чуя музиката от сериала в изпълнение на  оркестъра на Военноморските сили. Grinning Имаше доста хора, но километрични опашки чак - не. На другия ден 2 пъти минавах покрай трона и винаги имаше опашка от към 20-тина човека, но това не е никак страшно и мисля, че доста бързо минаваха хората.Е, в София сте доста повече, но дано става бързо.

# 247
  • HH
От къде знаем, че иде реч за жена?
Аз за жени,които умират на първо четене се сещам за
Скрит текст:
Шае и за сестрата на Кейт от гнездото, чието оцеляване не ми се нрави.
Все забравям да споделя блестящата мисъл, която ми хрумна - в този сезон няма да умрат важни женски персонажи.
Някой спомена, но не помня дали в тази тема, че персонаж, който умира в книгите, ще остане жив в сериала поне за този сезон. Пропуснахте една жена по този параграф Simple Smile

# 248
От къде знаем, че иде реч за жена?
Аз за жени,които умират на първо четене се сещам за
Скрит текст:
Шае и за сестрата на Кейт от гнездото, чието оцеляване не ми се нрави.
Заради значението на израза Валар моргулис Simple Smile Според мен става дума за жена и пак според мен
Скрит текст:
Шае или Игрит
, тъй като за втората така и нямаше описание на смъртта, само Джон има някакви бегли спомени, че я мярнал. От първата иначе много полза няма за сюжета. Относно тази, която ти споменаваш, ако тя остане жива, ще е твърде различно от книгите и не мисля, че биха рискували с чак такава промяна.

# 249
  • Русе
Внимание! Нощта е тъмна и пълна със спойлери. Не чети скрития текст, ако те е страх от тъмното:

бонбонбон,
Скрит текст:
Намери Игрит, просната върху пряспа стар сняг под кулата на лорд командира, със стрела точно между гърдите й. Ледените кристали се бяха посипали по лицето й и под лунната светлина то приличаше на сребърна маска.
Стрелата беше черна, видя Джон, но перата й бяха бели. „Не е моя — каза си той, — от моите не е.“ Но все едно че беше.
Когато коленичи до нея в снега, очите й се отвориха.
— Джон Сняг — каза тя много тихо. Стрелата явно беше пробила дробовете й. — Това истински замък ли е вече? Не е само кула?
— Истински. — Джон взе ръката й.
— Добре — прошепна тя. — Исках да видя един истински замък преди… преди да…
— Ще видиш сто замъка — обеща й той. — Битката свърши. Майстер Емон ще се погрижи за теб. — Погали косата й. — Ти си целуната от огъня, забрави ли? Имаш късмет. Не може да те убие една стрела. Емон ще я извади и ще те закърпи, ще ти дадем от млякото на мака, да не те боли.
Тя само се усмихна.
— Помниш ли пещерата? Трябваше да останем в онази пещера. Казах ти.
— Ще се върнем в пещерата — увери я той. — Няма да умреш, Игрит. Няма.
— Ох. — Игрит го погали по бузата. — Ти нищо не знаеш, Джон Сняг.

Игрит си е мъртва. В сериала е възможно да я оставят да живее и да вземе ролята на дивашката принцеса, кой знае, би променило доста личността на Джон, но все могат да го натъкмят някак. Все пак се надявам да не е така. Сцената е много силна и ще е загуба да я изхвърлят...

# 250
Извинявам се тогава, моя грешка.
Спомените ми от книгата са, че си спомня нечия коса, но все се убеждава, че това е друг човек. А това, което ти цитираш, аз го помня като някакъв негов кошмар, не реална случка.

# 251
после имаше и кошмари по темата

# 252
Реална случка си беше.  Peace
А оковите не са само от децата покрай пътя, а от всички освободени до сега роби.
Мина доста време откакто съм чела книгата и много неща съм забравила, което само ме радва. Не ми пречи, че сюжетът не следва книгата 1:1.

# 253
Ревю за слеващата серия от ХБО ГО :
"Дани прави разлика между справедливост и милост.Джейм търси услуга от Бриен Джон търси доброволци за битка, докато Бран, Джойен, Мийра и Ходор си намират убежище."
От всички споменати май за Бран ще ми енай-интересно как ще се развие  действеието около него . Simple Smile

# 254
Аз пък бих искала да видя Джайм и Бриен. Бран ми е прочетена страница, при него отдавна я няма психологическата борба, няма дилеми, вземане на важни решения и т.н.; по-скоро го гледам само за да видя как са изпълнени визуално нещата от книгата.

Общи условия

Активация на акаунт