Valar morghulis - GoT - Тема 9

• 44 108
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
Един Мартин знае и пророците му Дан и Дейвид. Laughing
Mr. Green Много яко.

Мейс винаги съм си го представяла малко по-достолепен, но и така е доволно готин, когато заплава нанякъде с тумбака напред.

Мис Бингли, ако на това казваш неслучване, как би изглеждала за теб една 'случваща се' серия? Опитвам се да си обясня гледната ти точка просто, в моите очи сериала направо си препуска.

# 511
  • София
P.S Ако сметнете разсъжденията ми за спoйл ще си преправя поста в скрит текст.
Наистина хората "виждат" нещата различно  Laughing
Макар и процеса да беше претупан на бързо за мен тази сцена си остава Masterpiece  Heart Eyes.
Тирион си е истински Лъв, той винаги е реагирал на обидите с хумор и остроумие, но този път им разказа играта. През всички серии досега, никога не съм го виждал толкова разгневен, разгневен до толкова че да се обърне срещу семейството си. Каза майната ти Церсей, Майната ти Тайвин майнта ви на всичката измет в кралски чертог  #2gunfire
Доста време мислех, защо Тирион се усмихва едва доловимо, а Тайвин изглежда толкова вбесен.
А спред мен е защото Тирион поиска съдебен процес, чрез двубой. Ланистър трябва да псотавят най-добрият боец там, това без съмнение е сър Грегор Клегейн известен като Планината. Съзирайки възможността за мъст, вулкана от страсти на  червената пепелянка разпростиращи се далеч от презрението и достигащи омразата го повдигнаха от стола. Ако Оберин бъде убит от Планината, така мечтания съюз между Дорн и Ланистър отива по дяволите. Ако Оберин спечели срещу Планината, Тирион е свободна птичка.Като заключение с няколко думи Тирион създаде ситуация в, която Тайвин ще загуби без значение какъв ще е крайният резултат.Без съмнение Тирион се доказа, като един от най-умните в кралството  Rolling Eyes само дето не е толкова амбициозен, като ония дето тренира Глигана да промуши Крал Робърт Mr. Green. Абе яка сцена макар и кратка разкри доста какво ще се случи занапред, дори и да не съм чел книгите. Искаше ми се Тирион да говори повече, Той е моят фаворит.

# 512
Точно по време на вулканичното изпълнение на Тирион си го представих как ги връхлита яхнал дракон.  Praynig Не е спойлер това, а мое желание.

# 513
Защо Оберин трябва да се бие с Планината?
Да попитам по-наблюдателните, че родовете там ми се разминават. Оберин няма ли някаква родствена връзка с Денерис по линия на сестра си?

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 14:11 от caramelle

# 514
  • Варна
Да, сестрата на Оберин е била женена за брата на Денерис.

Скрит текст:
П.П. Убийството на Оберин от Планината не пречи на съюз Мартел - Ланистър, принципно.
Тивин беше решил да  даде Планината така или иначе на дорнците, относно смъртта на Оберин при условие, че е доброволен двубой при съд, няма как да имат претенции.

# 515

П.П. Убийството на Оберин от Планината не пречи на съюз Мартел - Ланистър, принципно.
Тивин беше решил да  даде Планината така или иначе на дорнците, относно смъртта на Оберин при условие, че е доброволен двубой при съд, няма как да имат претенции.
Т.е Оберин не е длъжен да защити Денерис?

# 516
  • Варна

Скрит текст:

Защо да е длъжен?
Макар с удоволствие би го направил. Mr. Green

# 517

Скрит текст:

Защо да е длъжен?
Макар с удоволствие би го направил. Mr. Green
Ами защото му е последната роднина по линия на сестра му, а сигурно звучи тъпо, но не разбрах какво общо има Оберин с техните двубои,че да се включва....

# 518
Не звучи тъпо. Оберин не е длъжен, но може да пожелае да участва в двубоя.
Иначе ако питаш дали Дорн би подкрепил Денерис, да, може би биха я подкрепили при определени условия.  Peace

# 519
какво общо има Оберин с техните двубои,че да се включва....

Скрит текст:
В книгите той участва като застъпник на Тирион в двубоя. Иска да убие Планината, за до отмъсти за сестра си и племениците си.

# 520
  • Варна
Оберин иска отмъщение за сестра си. Дани не му е кръвна роднина, за да се чувства длъжен заради нея.
 Но казвам, че ако е имал случай сигурно е щял да го направи с удоволствие.

# 521
Благодаря за разяснението. Simple Smile Вярно,че  Планината уби сестра му. Ох, ще бъде страхотен двубой...

# 522
  • София
Цитат
Зашо Оберин трябва да се бие с Планината?
Червената Пепелянка като пристигна в Краслки чертог за какво говори с Тайвин ? Обвини го за убийството на Елария ама Тайвин се опита да му намаже ските. Нищо общо няма тука Денерис според мен . Ако се поставиш на мястото на  Принц Оберин и Ланистър бяха убили сестра ти може би ще разбереш защо ще искаш да се биеш срещу тях. Не знам дали от другата страна ще е Планината но Оберин съм 99% че ще участва.Начинът по който бавно се навдигна от стола си,направо ме побиха тръпки. До сега престоят му в Краслки Чертог за мен му се струваше скучен а сега очите му светнаха. Великият Станиславки е казал: За да разберете даден актьор трябва да проникнете в чувствата, който той се кани да изиграе.

# 523
много неестествено ми се стори оттеглянето на Яра- преди това сечеше всичко наред, пък избяга от някакви кучета, или бъркам?
Тези кучета разкъсаха едно момиче в предните серии, докато Рамзи и лудата му любовница гледаха. Ако не беше по книга, бих се учудила, че Яра въобще остана жива, но сега се чудя защо така извъртяха тази сцена.
Снощи писах, писах, накрая ме изхвърли и не можах да се логна повече. Денерис беше змийче  Heart Eyes , Хиздар - егати мазньото, финалната реч на Тирион, как само изхрачваше всяка думица в лицето на нещастниците, просто беше Heart Eyes Джайм ми се стори тотално прецакан, горкият - предложи си услугите, за да защити брат си, а Тивин само това чакаше.
И според мен децата са птиченцата на Варис, ама пък да вкарат герой за по-малко от половин сезон време не е логично  newsm78

# 524
  • Варна
О, Хиздар определено показа, че е опасен мъж. Mr. Green

Относно децата мисля, че няма да се отнася определено за някого.

Деца са и драконите и синовете на Крастър и децата на леса, децата са Тирион спрямо Тивин,  Аря спрямо лейди КС и донякъде спрямо Хрътката,

Общи условия

Активация на акаунт