Valar morghulis - GoT - Тема 9

• 44 082
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Цитат
Това не е книгата все пак.
Подозирам, че Брон ще предаде Шае на Тивин, дали Джайм ще се упражнява с него или със Илин Пейн е все едно.

Ясно е, че не е книгата. Не правя сравнение. Но не съм на мнение, че в 10 серии трябва да се изплюска всичко и това е.Можело е поне по 20 серии. Тази хубава книга, този хубав сюжет го заслужават. Може и все едно да е, че тренира с Брон, но много се дразня на разминаванията и ми е чудно как ги взимат тези решения тези, което правят сериала?
Както и да е. Очаквам с нетърпение сцената от Орлово гнездо-да видя пък там какво ще измислят. Rolling Eyes

# 61
  • Варна
Два въпроса ми изникнаха сега.Може да сте гикоментирали в другата тема ама.
1.В книгата Тирион казва, че още два рода без Райн лорд Тивин е затрил .Въпросът е, по едно и също време ли се вдигат или Тивин ги избива един по един.
2. Когато се захваща с Рейн - (тази война е била на косъм да я спечелят Рейн) Лорд Тивин бил ли е вече ръка на краля ( на лудия крал ) или не ? И ако е бил то краля намесел ли се е с войска на страната на Тивин или е гледал от страни какво става ( гледал е сейр ) ?
Дали някъде се казват тези подробности?

Това май трябва да се обсъжда в темата за книгите.

Рейн вдигат въстанието срещу Ланистър съвместно с Тарбек.
Не знам дали е бил Ръка Тивин, най-вероятно , не.
Рейните са започнали неподчинение още когато бащата на Тивин е бил жив.

# 62
  • Русе
Симо - Рейн се надигат на бунт заедно с Тарбек. По него време Тивин е все още само наследник, лорд е баща му Титос, мек и добросърдечен човек, на когото се присмиват за слабостта (което кара Тивин да намрази смеха и го прави доста окончателен в действията си човек). Тивин смазва бунта, това е няколко години преди да почине баща му. Ерис е толкова впечатлен от начина, по който се справя с именно с това въстание, че по-късно го назначава за Ръка.

Рд. - Хексе ме изпревари Simple Smile

# 63
другите затрити са Тарбек
на третите, които не са затрити, само са им посвирили "Дъждовете" /не помня името/
все васали на Ланистър

# 64
Скрит текст:
Отпращането на Шае ме навява на мисълта, че тя изобщо няма да участва в друга една сцена-убийството на Тивин Ланистър. Все си мисля, че отсега ще я изпратят в Пентос и няма да я включат в тази сцена. Но ще видим.

На мен много ми допаднаха отправените реплики и заяждания между Елария, Оберин и Церсей.
На мен пък тези постоянни намеци "Имах тук една сестра" взеха да ми стават досадни.

Брон не каза ли на Тирион, че някой е следял Шае, когато се качвала на кораба?

дали Джайм ще се упражнява с него или със Илин Пейн е все едно.
Не е точно така. Илин е ням. Бях останала с впечатление от книгата, че е много важно Джайм да си излее мъката от кръвосмешението, а Илин е най-подходящия за целта.

Като проява на героите в серията ми направиха впечатление въпросът на Церсей към Бриен и думите на Лорас към Джайм.

# 65
съвсем друго му е важно на Джайм, не да си облекчава душата, че е направил деца на сестра си  Wink

# 66

Скрит текст:
Но много се опасявах, че в тортата ще са наврели Шае  Tired
И също така - музикантите не свиреха ли същата песен, като онази от the red wedding?  Whistling

Торта/и с "нестардантен" пълнеж ще има на друга сватба.  Mr. Green Не бързай.  Laughing

Актьорът в ролята на сър Илин е тежко болен. Не са го кастнали отново по не знам какви причини. Официалните са "от уважение".

# 67
пай /не торта/, но казват, че бил вкусен  Mr. Green

# 68
  • Варна

Не е точно така. Илин е ням. Бях останала с впечатление от книгата, че е много важно Джайм да си излее мъката от кръвосмешението, а Илин е най-подходящия за целта.

Сценарият за тази серия е писан лично от Мартин, така че мисля, че не се бяга много от замисъла. Peace

# 69
Хексе, изобщо не съм съгласна, Дж. предлага на И. да тръгне с него не за да си признава сексуалните подвизи, а защото няма да го издаде колко е нелеп с меча в лявата ръка  Rolling Eyes

# 70
Да, пай, но не се стърпях заради играта на думи.  Grinning По две парчета ядат хората.   chef

Джейми може да се вдъхнови от Корин Половин ръка. Станал е още по-добър с лявата след като е бил осакатен. Уж. Има прецедент, не му е изпята песента.

И аз като Коронис съжалявам, че намесата на Тайуин в брака на Роб не се рабра. Този момент бе втрещяващ, а замъка Кастамир Тайуин подари на рода на "Талиса", за подарък...в спойлер за все още четящите.
Скрит текст:
че майката бутна дъщеря си в кревата на момчето когато беше уязвимо, че и ранено на всичкото отгоре.  ooooh!

# 71
Не знам точно каква мъка го тресе Джайм от кръвосмешението, сигурно защото кака го остави на сухо  Laughing
Хареса ми как Лорас му заби воле по въпроса  Peace

Новият Томен е симпатичен и хич не ми се вижда пълничък

# 72
Не се ли разбра от първата серия, че Серсей е след аборт? За симптоми говореха с Кайбърн, а тя после намекна на Джейми, че е отсъствал твърде дълго. По изражението му отсъдих, че той загря, че е сменен с друг.

# 73
Ключов момент от серията

Скрит текст:

# 74
  • Русе
Скрит текст:
The viewers send their regards.
Laughing

Общи условия

Активация на акаунт