АВГУСТ чакам с нетърпение, да гушна нашето творение!

• 33 993
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте мами,
Чоколина честит ти рожденик, жив и здрав да ти е .
Относно кг аз стартирах 57 вече съм с 10 кг отгоре 67, но и преди да забременея качих 4 кг, така че ще има доста за сваляне, но пък доста си хапвам, ММ казва че дори повече от преди а аз винаги съм имала голям апетит.
Искам да ви питам нещо, при мен хремата почти я няма, носа ми е малко запишен още, но днес много ме дразни гърлото, дали става да смуча от тези билковите лукчета с 5-те билки. Всмисъл безвредни ли са за бебо?

# 376
  • Пловдив/София
Пипи2013, щом си имате кучето от отдавна, според мен не е нужно да отделяте животното в друг дом. Първо, те космите му са вече навсякъде - по мебелите ви, по прани и непрани дрехи, ще продължат да изскачат отвсякъде месеци след като отделите добичето. И второ, за няколко дни, дори за 40... каква файда?! Това бебе ще бъде застигнато от тези косми рано или късно и то преди тези 40 дни. Просто ще внимаваш повече - като слагаш бебето на диван, на вашето легло или навсякъде извън креватчето му - да е върху пеленка. Така правех и без да имаме животно вкъщи. Там, където се търкаляме по дрехи, с които ходим и навън, няма място чистото бебе. Оглеждаш бибите преди да ги подадеш на бебето, да не би някой летящ косъм да се е лепнал, и така.

мерси за мнението. Като цяло и аз мисля така, няма нищо толкова страшно и даже нямам търпение да видя как ще общува бебето с кучето  Heart Eyes За пелената е добра идея, за биберони разбира се, че много ще внимавам. Все пак може би ще го дадем на нашите за 1-2 седмици докато свикнем с режима на бебето, че иначе ще ни е трудно с разходките и всичко...

# 377
Мисля ,че трябва много внимателна да си с всякакъв род подобия на лекарства ,та били те и билкови.Аз изкараХайде много тежка настинка със силно главоболие.Гинеколог ме посъветва да изтърпя без никакви медикаменти.

# 378
Чоколина, честит ти рожденик!  Hug Да расте безгрижен, здрав и усмихнат!
Миме, стискам палци всичко да е наред при вас  Hug

# 379
  • Варна
chokolina   bouquet Да ви е жив и здрав! Нека има едно весело и безгрижно детство и спокоен и успешен живот!
pepi_pepince, не знам за лукчетата, но мога да ти препоръчам Прополките, за които знам, че са безопасни по време на бременност.

# 380
Ех, тези килограми...и на мен са ми драма...ама това защото очаквах и тази бременност да е като първата - качих тогава само 8 кг , в патологията ,където лежах за задържане, ми се смееха акушерките, че имам крака като клечки и голям корем.
Сега обаче имам зверски апетит, а никога не съм се ограничавала и спазвала диети. Стартирах от 49 кг, 170 висока, да, слаба съм,но не болезнено- добре си ми е оформено тялото/ пуста скромност  Mr. Green / от йогата . Сега съм 55 кг, тоест плюс 6 , но всъщност първите 4 месеца не качих изобщо, и това ме притеснява- че качвам сега стремглаво.
Права е Coming 2 life - не е хубаво да се залъгваме- добре е да се внимава какво се яде. Ако не можем да се ограничаваме от вредните храни, то тогава и няма смисъл да мрънкаме  Laughing

Не знам как е било при майките, които вече са раждали , но при мен кг си ги възстанових сравнително бързо, но докато ми се върне таза в обичайните размери мина поне година, не ми ставаха дрехите само в ханша, където се бях разширила. Сигурно и сега ще е така...Ама после като почна яко с йогата пак, ще ги сваля кг, къде ще ходя...

Pepi, на мен гинеколожката ми каза, че мога да смуча едни таблетки за гърло Хербитоцин , индийски, билкови. Помогнаха ми . Не виждам никакъв проблем да смучеш и лукчета...

Чоколина- честит ти рожденик! Имаш прекрасни деца, пу-пу  Hug
Coming 2 life, не си единствената, която се е притеснила за раждането, аз от една седмица съм така, въпреки първото ми прекрасно раждане. Аз например не знаех, че няколко часа след раждането матката ще контрахира и ще боли толкова , спомням си ,че мрънках да ми дават обезболяващо, че не се траеше цяла нощ.Тъй че и при нормалното си боли след като родиш.
Благовеста , добре дошла   bouquet
Пипи, и според мен не трябва да се притесняваш за съжителството на бебето и животинчето, само ще чистете по-често и това е.
Айде пак стана супер дълго...простете!

# 381
Привет момичета!

Чоколина да ти е жив и здрав рожденника!   Gift

Миме
дано всичко е наред, хубаво че не изтичат води.  Hug

Shaktigirl и аз съм така с килограмите. Първите 4 месеца не качих и грам от повръщането, а сега си наваксвам. Изобщо незнам къде са, имам корем и друго не, най- много в дупето да имам 1кг. На последния преглед преди месец бях 57 при стартирани 52/3 ръст 168см. (винаги съм била толкова, а съм много слаба, явно ми тежат кокалите  Mr. Green ), сега в петък ще видим колко ще покаже на прегледа, моя ми дава 60кг, но има разлика между домашния и лекарския. Хапвам си съвсем нормално и все неща, които и преди съм яла и обичала, не винаги от най- полезните, но и аз чакам с нетърпение да дойдат летните плодове.  Flutter Каквото е такова... важно е бебетата да са добре.

Благовеста добре дошла!   bouquet

За раждането и мен ме подгони здраво шубето като една първескиня- нормално хахах..  Mr. Green

Дани браво да прегледа!  Hug

# 382
Имам една питанка. Четох, че в последния триместър за мозъка и очите на бебо са от изключителна важност о-  мега 3  мастни киселини. Вие пиете ли някакъв такъв препарат и какъв по-точно? Аз пия витамини,    но в тях няма омега 3  и се чудя дали да ги сменя.

# 383
Аз бях писала, че като казах на АГ , че не искам да пия комбинирани витамини и мин. за бременни, защото всички имат йод, ми каза да пия фолиевата и омега 3. Аз си ги пиех от февруари и без това, изписани от имунолозите.

pepi_pepince почти  всичко , което е локално за гърло можеш да използваш.

# 384
  • София
Страхът от раждането и мен ме тресе яко... А съм и с нисък праг на болка... Мислех този път да е секцио, не знам. Много ми е притеснено, а и екип не съм избрала още.

По отношение на килограмите - свалих ги много трудно след първото раждане, даже ми останаха 3-4 отгоре, които си ги влача почти девет години. Като кърми човек трябва да се съобразява с диети, режими и спорт.

Chokolina, да ти е жив и здрав рожденика!

Благовеста, добре дошла!

# 385
Kremolin,аз пия Прегнакеър плюс омега 3.Те са две таблетки-витамините и омегата отделно

# 386
  • София
А, Пипи2013, забравих да пиша, че съм с котка. Мисля да я паркирам за известно време в хола, но не знам как ще стане, защото сигурно ще драска по цяла нощ на вратата на спалнята да влезе. Като се роди дъщеря ми май изкара известно време в хола, но после пак дойде в спалнята. Не съм ги разделяла много, има ги снимани заедно, бебето да е било на 4-5 месеца.
С пеленката съм процедирала по същия начин. Никога не съм слагала бебето директно върху дивана или спалнята.

# 387
Някоя от вас боли ли я костта под публика.Док. каза ,че било нормално,но на предните 2 бременности болежките в кръста бяха около 9 месец.А да не ви разказвам как се цепя от стри и по корема.Дали ще имам време с вече 3 дечица да си обърна внимание.

# 388
Между другото Благодаря за гостоприемство то на всички

# 389
  • Варна
Kremolin,аз пия Прегнакеър плюс омега 3.Те са две таблетки-витамините и омегата отделно
Аз пия витамини на същия принцип. Ако от тези си доволна си вземи отделно омега 3. Мисля, че няма нужда да сменяш витамините.

Общи условия

Активация на акаунт