Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от темите, обсъждани във форума?
Какви съвети се споделят във форума относно кърменето и наддаването на тегло при бебета?
Какви са някои от проблемите, за които хората търсят помощ във форума?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от темите, обсъждани във форума?
Темата на дискусията във форума се върти около споделянето на положителни преживявания и хубави неща за децата, както и получаване на помощ и съвети по въпроси, свързани с раждането и грижи за бебета. Във форума се обсъждат теми като лохии след раждане, проблеми с кърменето, наддаването на бебета и здравословни проблеми като инфекции и контрол на уринарната инконтиненция.
-
Какви съвети се споделят във форума относно кърменето и наддаването на тегло при бебета?
-
Какви са някои от проблемите, за които хората търсят помощ във форума?
-
Кога е подходящото време за започване на капкотерапия с витамин D при новородени?
-
Как да се справя с ревността на по-голямото дете след раждането на второто?

иначе аз махнах протекторите и независимо, че продължават да ме болят зърната от седмици вече си я кърмя без тях; явно кожата ми е много чувствителна - дори ареолите са ми охлузени - бях викнала консултант по кърмене у дома да удостовери, че бебка засуква правилно и т.н., така че стискам зъби и продължавам напред, чак накрая на месеца съм на консултация и едва тогава ще разберем колко наддава, иначе я усещам че тежи повече и със сигурност е пораснала - на дължина и обиколка на главата, вече се заформят и гривнички по бутчетата
)
От написаното оставам с впечатление, че се справяте чудесно и дано на прегледа това да даде отражение. Прекрасно е, че си избрала да се водиш по бебето, само едно мъничко уточнение ми се ще да вмъкна. Кърменето на поискване е чудесно решение за всички бебоци над 6 седмици. До тогава е препоръчително бебетата изцяло на кърма да имат 10-12 кърмения в денонощие, защото все още коремчетата им са мънички, бързо се пълнят, а кърмата както вероятно знаеш се усвоява лесно и е възможно бебетата да огладняват често.